De 6 mooiste stranden van Zanzibar en Tanzania

  • Nungwi Beach
  • Jambiani Beach
  • Bij Dar es Salaam
  • Pemba Island
  • Mnemba Island
  • Chumbe Island

Nungwi Beach, Zanzibar

Als het om stranden gaat is Zanzibar moeilijk te verslaan. Bijna nergens ter wereld is de zee zo perfect turquoise van kleur en is het strand zo wit. Nungwi ligt in het noorden van Zanzibar en hier vind je de mooiste witte stranden. Nungwi was vroeger een vissersdorpje, maar inmiddels is het de belangrijkste toeristenplaats op Zanzibar. Naast perfecte stranden heeft Nungwi ook volop mooie accommodaties, leuke winkeltjes en restaurants. Paradijs gecombineerd met een levendig plaatsje!

Jambiani Beach, Zanzibar

Ben je juist op zoek naar een rustig strand, dan is het zuidoosten van Zanzibar perfect voor jou. Kies bijvoorbeeld voor het zeven kilometer lange strand Jambiani. Dit strand is breed en wit en je komt hier slechts een handjevol accommodaties tegen. Vanaf het strand zie je de traditionele dhow-boten uitvaren, je maakt een praatje met de locals en neemt vervolgens maar weer eens een duik in de kraakheldere zee. Ultiem genieten.

Benieuwd wat Tanzania nog meer te bieden heeft? Wij raden jou graag onze favoriete excursies in Tanzania aan.

Ten zuiden van Dar es Salaam

Heb je geen tijd om door te vliegen naar Zanzibar, dan heeft het vasteland van Tanzania ook een aantal fijne strandbestemmingen. Veertig kilometer ten zuiden van hoofdstad Dar es Salaam liggen eindeloze witte stranden, die nog niet zijn ontdekt door het toerisme. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kustlijn van Ras Kutani, een idyllische plek met kleinschalige accommodaties waar maar weinig andere reizigers naartoe gaan. Hier kom je helemaal tot rust.

Mooiste stranden Zanzibar: Pemba

Een bezoek aan Zanzibar ligt voor de hand als je een strandbestemming zoekt in Tanzania. De meeste reizigers gaan naar hoofdeiland Unguja, met de bekende strandplekken en de oude stad Stone Town. Maar de Zanzibar Archipelago heeft nog een groot eiland, Pemba. Dit groene, heuvelachtige eiland wordt maar weinig bezocht en er zijn dan ook niet veel accommodaties. Dat zorgt ervoor dat je de mooiste witte stranden in Zanzibar vrijwel voor jezelf hebt. Bovendien is het leven op Pemba nog heel traditioneel en het is interessant om dat te zien. Bij zonsondergang voetbal je met de locals op het strand, overdag kun je heerlijk relaxen aan zee. Vergeet niet om snorkeltripjes te maken, want de onderwaterwereld is hier prachtig.

Karlijn verbleef op Pembain een all inclusive resort. Normaal gesproken niet haar favoriete manier van vakantie vieren, maar dit keer is het haar zeer goed bevallen!

Mnemba Island, Zanzibar

Een verblijf op Mnemba Island is voor de meeste mensen niet weggelegd, want er hangt een hoog prijskaartje aan. Maar in het rijtje van mooiste stranden in Tanzania mag Mnemba Island echt niet ontbreken. Dit is één van de mooiste stranden van ter wereld en de topper in Zanzibar. Het privé-eiland ligt ten noordoosten van Zanzibar en heeft schitterende, verlaten witte stranden. Het koraal is hier onaangetast, dus je kunt hier fantastisch snorkelen en duiken. Er is maar één kleine lodge en je voelt je bijna alleen op de wereld. Een romantisch paradijs om bij weg te dromen.

Chumbe Island, Zanzibar

Nog zo’n pareltje is Chumbe Island Coral Park, dat zes kilometer van Zanzibar ligt. Op dit kleine privé-natuurreservaat vind je een prachtige eco-lodge, bestaande uit slechts zeven sfeervolle bungalows. De accommodatie werkt duurzaam, met zonnepanelen, het hergebruik van regenwater en een natuurvriendelijke bouwstijl. Chumbe Island zelf is prachtig, met witte stranden en gezond koraal. Niet zo gek dat de onderwaterwereld zo onaangetast is, want op het eiland wordt hard gewerkt aan het behoud van koraal, natuurbescherming en bewustwording bij locals. Kortom: een paradijs met een missie!

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Tanzania met kinderen

Tanzania is enorm geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen. Met de hele familie kan je na de mooiste safari's de vakantie rustig afsluiten op de mooiste stranden van Zanzibar. Wil je graag op safari Tanzania met kinderen? Dat kan! Karin en Astrid, de lokale reisspecialisten van Better Places in Tanzania, stelt graag een mooie safarireis samen voor het hele gezin. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis!

Duurzaam reizen in Tanzania

Wil je dat Tanzania en haar inwoners meeprofiteren van je bezoek? Dat kan! Plan niet alleen tijd in voor de beroemde wildparken, maar maak ook kennis met het platteland. Ga fietsen in de omgeving van Mto wa Mbu, langs groene bananenplantages en de lokale dorpsbar. Bezoek een fair trade- koffieplantage aan de voet van Mount Meru en vraag je lokale gids om je alles te vertellen over het groeien van koffiebonen. Natuurlijk kun je ook zelf bonen pellen, roosteren en malen, voor het lekkerste kopje koffie. Tanzania heeft ook verschillende goede doelen die je kunt bezoeken. Het Shanga Project in Arusha bijvoorbeeld, dat mensen met een beperking een baan én een betere toekomst biedt. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.