Met een verrekijker tuur je in de verte, op zoek naar de koning van het dierenrijk. Het hoge gras golft in de wind die in stilte over de savanne blaast. Een pluk goudgele manen wappert boven de sprieten uit. Een leeuw staat op, strekt zijn poten en brult over de vlakte. Jij kan alleen maar ademloos toekijken. Tijdens onze safarireizen in Afrika en Azië sta je oog in oog met wilde dieren, reis je door adembenemende landschappen, verblijf je in luxe tentenkampen midden in de wildernis en maak je herinneringen voor het leven.

Op maat gemaakte safarireizen in Afrika en Azië

Ga je voor het eerst op safari? Of ben je een doorgewinterde dierenspotter? Onze safarireizen in Afrika en Azië zijn geschikt voor iedereen: jong en oud, beginner en ervaren, luxepaardjes en avonturiers. Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van op maat gemaakt rondreizen door de mooiste safarilanden. Of je nu op zoek wilt naar de Big Five, liever vogels gaat spotten of juist uitkijkt naar de minder bekende dieren in de jungle; onze specialisten gebruiken hun kennis en ervaring om samen met jou de perfecte safarireis samen te stellen.

De Big Five spotten staat bij veel reizigers hoog op de bucketlist. Maar wist je dat je ook naar de Little, Ugly en Shy Five op zoek kunt gaan? Die zijn minstens zo bijzonder!

Safarireizen in Afrika

Safari's op het Afrikaanse continent spreken meteen tot de verbeelding. Denk aan de grote trek, waarbij duizenden wildebeesten van de Masai Mara in Kenia dwars door de Serengeti naar Tanzania razen. Een geweldig spektakel! In Zuid-Afrika barst het van de nationale parken. De kans dat je de Big Five ziet is groot. In Namibië stap je uit je safari-jeep en ga je samen met een gids te voet op zoek naar neushoorns. Naar Madagaskar kom je juist voor de minder bekende bewoners van de jungle, zoals boomkikkers, kameleons en maki's. En laten we Oeganda niet vergeten. Het land van de zeldzame berggorilla's, die je alleen tijdens een trekking door de dichtbegroeide wildernis kunt zien.

Safarireizen in Azië

Voor de Big Five hoef je er niet naartoe, maar in landen als Sri Lanka en India kun je ook geweldige safarireizen maken. Op het zonnige eiland Sri Lanka vind je meerdere nationale parken, waar je onder andere olifanten, beren, krokodillen en – als je geluk hebt – zelfs luipaarden kunt zien. In India vind je één van de weinige natuurparken waar je tijgers in het wild kunt zien. Maar dat is zeker niet het enige dier waarvoor je op safari in India gaat. Beren, luipaarden, hyena's en gazelles zijn slechts een greep uit de bijzondere dieren die je tijdens je safarireis in Azië kunt tegenkomen.

Slapen in de wildernis

Een belangrijk onderdeel van onze safarireizen in Afrika en Azië is de plek waar je verblijft. Onze lokale reisspecialisten zijn op zoek gegaan naar kleinschalige tentenkampen en bijzondere lodges met aandacht voor duurzaamheid. Zij zijn altijd voorzien van de beste faciliteiten, een uitstekend restaurant en vriendelijke service. Waar mogelijk slaap je in luxe safaritenten midden in de nationale parken. Als je in het donker naar je tent gaat, loopt er altijd een ranger met je mee. Je weet maar nooit welke dieren zich in de bosjes schuilhouden. 's Avonds val je in slaap met het geluid van tsjirpende krekels, huilende hyena's en brullende leeuwen. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Geen safari is hetzelfde. Hoe weet je nou welk land en welke safari het beste bij jou past? Wij geven je graag tips.

Vervoer tijdens je safari

In Tanzania en Kenia is het gebruikelijk om je safarireis met een privéchauffeur te maken. De chauffeur is meteen ook je gids en ranger en helpt je de dieren te spotten. Het grote voordeel is dat je gids veel vertellen over de natuur en de dieren. De safari-auto's in Kenia en Tanzania zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien. Je kunt je telefoon en camera opladen, er is een tappunt voor schoon drinkwater en een uitgebreide picknickset, zodat je 's middags prettig kunt lunchen.

In Namibië en Zuid-Afrika kun je jouw safari's met een gids doen. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf de nationale parken in te rijden met je eigen huurauto. Je hebt dan geen ervaren gids bij je, maar wel de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Een self-drive safari is avontuurlijk en spannend, omdat je zelf op zoek gaat naar de dieren. Het is wel slim om je goed voor te bereiden, zodat je weet waar je op moet letten wanneer je dieren gaat spotten. Een safari op eigen gelegenheid is bovendien een stuk goedkoper. 

Inspiratie voor je volgende safarireis

Op zoek naar meer inspiratie voor safarireizen in Afrika en Azië? Hier lees je alles over de grote migratie in de Serengeti en hoe je die het beste meemaakt. Overigens is reizen in Oost-Afrika relatief duur. Wij leggen je uit hoe dat zit. Om je goed voor te bereiden op het avontuur is het handig om te weten wat je allemaal mee moet nemen op safari.

Ervaringen safarireizen in Afrika

Reisjournalisten Daisy en Patrick reisden een paar maanden door Afrika en gingen regelmatig op safari. Hier lees je hoe zij een self-drive safari in Etosha National Park in Namibië plannen.