Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is een individuele rondreis naar Slovenië een aanrader. Het is een prachtig groen land vol wandelmogelijkheden. Inspiratie voor Slovenië nodig? Lees snel verder.

Inspiratie voor Slovenië

Zeg je Slovenië, dan denk je aan een overdosis natuur. In Slovenië kun je wandelen, mountainbiken en klimmen in de Alpen in het noorden van het land of je verwonderen over spannende kloven en snelstromende riviertjes met intens blauw water. In de winter kun je wintersporten en ’s zomers zwemmen in de Adriatische zee. De gigantische grotten van Postonja kun je het hele jaar bezoeken en ook het meer van Bled en van Bohinj zijn in elk seizoen prachtig om te zien.

Actieve vakantie in Slovenië


In Slovenië kunnen liefhebbers van actieve vakanties hun hart ophalen. Op relatief korte afstand is er heel veel te zien en doen. Wandel door de Vintgar kloof, of rond het wereldberoemde meer van Bled. Het kerkje op dat eiland midden in het meer is hét symbool van Slovenië. Het Triglav nationaal park is vlakbij en nodigt uit om meerdaagse huttentochten te maken, of de mooiste plekjes te ontdekken tijdens dagwandelingen. Bled en Kranjska Gora zijn perfecte wintersportbestemmingen. Er zijn hier ook volop pistes voor beginners.
 

Slovenië inspiratie voor cultuurliefhebbers


Hoofdstad Ljubljana is een gemoedelijke, niet al te grote stad, waar je zeker het kasteel en haar omgeving moet zien. De bruisende studentenstad Maribor, in het oosten van het land, wordt veel minder bezocht, maar heeft een schitterende kathedraal, gezellige terrasjes én de oudste wijnrank ter wereld. In de omgeving van de stad wordt het grootste deel van de Sloveense wijn verbouwd.
 

Highlights voor natuurliefhebbers


Eerder genoemd Triglav nationaal park, het meer van Bled en de Vintgar kloof trekken veel bezoekers. Ook het meer van Bohinj is een geliefde plek om de natuur van Slovenië te ontdekken. Ook de Soča vallei is één van de niet te missen plekjes van Slovenië. Houd je wel van wat avontuur, ga dan zeker mee met een canyoning tocht. Je waadt door de rivier, klimt op rotsen en springt in het diepe, een hele gave ervaring. Op de beroemde Soča rivier kun je raften. Afhankelijk van het seizoen is dit een spannende of iets relaxtere activiteit. Wie graag de minder toeristische plekjes opzoekt, moet zeker naar Velika Planina. Hier vind je ongerepte berglandschappen en hooggelegen, traditionele bergdorpjes. De houten huizen doen haast sprookjesachtig aan.
 

Combineer Slovenië


In twee weken tijd kun je veel van bovenstaande hoogtepunten van Slovenië aandoen. Maak een rondreis door Slovenië van de bergen naar de kust. Heb je daarna behoefte aan meer strand of wil je verder de Balkan in? Zak dan af langs de Kroatische kust of ga een aantal dagen naar een eiland. Een ideale combinatie is bijvoorbeeld die met het weinig toeristische, maar erg mooie eiland Cres, in het noorden van het land. Lees op de blog van Yvonne hoe je met rondreis meerdere landen op de Balkan met elkaar kan combineren. 

Plan jouw reis naar Slovenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Slovenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nejc of Ruud, de reisexperts in Slovenië. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nejc of Ruud.