De mooiste stranden aan de Zwarte Zee van Roemenië

  • Zandstrand Mamaia
  • Eforie en Techirghiol Meer
  • Kuuroord Mangalia
  • Kindvriendelijk Neptun

1. Zandstrand Mamaia aan de Zwarte Zee

Bij Roemenië denk je misschien niet meteen aan de stranden, maar aan de Zwarte Zee zijn volop mooie stranden te vinden. Het strand van Mamaia bijvoorbeeld, een zandstrand van maar liefst acht kilometer lang. Mamaia is een levendige plaats en inmiddels de grootste badplaats van Roemenië. Je moet wel een beetje van drukte houden, want Mamaia heeft veel hotels, restaurants en bars. Blijf je ook tijdens je strandvakantie graag actief, dan kun je hier ook goed surfen of zeilen.

2. Eforie en het Techirghiol Meer

Badplaats Eforie is in meerdere opzichten een bijzondere plek. De plaats ligt aan de Zwarte Zee én aan het Techirghiol-meer. Dit meer is inmiddels een kuuroord geworden, dankzij het zeer zoute water en de grote hoeveelheden modder. Het water zou erg gezond zijn en een modderbad in Eforie is heel goed voor je huid. Na een uurtje in de modder zie je er jaren jonger uit! Eforie bestaat uit twee delen: Eforie Nord en Eforie Sud. Je vindt hier volop mooie stranden waar je lekker kunt relaxen.

Ben je op zoek naar de ultieme rondreis door Roemenië? Bekijk onze voorbeeldreizen voor meer inspiratie.

3. Onstpannen in kuuroord Mangalia

Vlakbij de Hongaarse grens ligt het kuuroord Mangalia, gebouwd op de plaats waar in de 6e eeuw de Griekse stad Callatis lag. Deze stad werd later onderdeel van het Romeinse rijk en er zijn dan ook verschillende Griekse en Romeinse archeologische opgravingen gedaan. Die kun je zien in het Archeologisch Museum van Callatis. Naast mooie stranden heeft Mangalia nog meer te bieden. Zo kun je onder andere de ruïnes van het 7e-eeuwse fort Callatis bezoeken en de Esmahan Sultan-moskee, die geldt als de oudste moskee van Roemenië. Mangalia heeft de hoogste gemiddelde temperatuur van heel Roemenië en de zon schijnt er 2400 uur per jaar. Lekker weer is dus vrijwel gegarandeerd.

4. Strandvakantie Roemenië - Kindvriendelijk Neptun

Neptun is ook een populaire badplaats aan de Zwarte Zee in Roemenië. Het witte zandstrand is hier breed en de plaats heeft volop goede restaurants en leuke terrasjes. Bovendien kun je hier prima watersporten. Neptun is erg kindvriendelijk en daarmee bij uitstek geschikt als je met kinderen door Roemenië reist. Het is ook een spa-bestemming, dus kies vooral een fijne behandeling uit die je helemaal tot rust laat komen. Ga je er graag op uit? Bezoek dan de stad Constanta, die vanuit alle genoemde badplaatsen prima te bereiken is. Dit is de langst bewoonde stad van Roemenië en de grootste havenstad van het land. Bezoek zeker het oude centrum van de stad, met veel monumenten en goede restaurants.

Plan jouw reis naar Roemenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Roemenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Adina, de reisexpert in Roemenië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Adina.

Beste reistijd Roemenië

Je plant je reis naar Roemenië het beste in het voor- of naseizoen. Zo vermijd je het drukke hoogseizoen en geniet je van prachtige landschappen. Hier lees je meer over de beste reistijd voor Roemenië.

Laat je inspireren

Meer lezen over  Roemenië? Reisbloggers Jessica heeft veel gewandeld in het Roemenië en schrijft erover op haar blog.