Ontdek Roemenië met een huurauto

De verkeersveiligheid in Roemenië
Weinig geduld in het verkeer
Kwaliteit van de wegen
Ga met een goed gevoel op reis
Kies een betrouwbare verhuurder

Verkeersveiligheid in Roemenië

Roemenië heeft de naam bepaald niet het veiligste land van Europa te zijn, als het op de verkeersveiligheid aankomt. In de praktijk valt dat erg mee, waarschijnlijk omdat het op de meeste wegen gewoon heel erg rustig is. Er zijn relatief weinig andere verkeersdeelnemers en die zijn bovendien een stuk beschaafder dan bijvoorbeeld in het veel meer roekeloze Albanië. Het gevaar schuilt er in Roemenië vooral in dat je de weg zo nu en dan deelt met paard- en wagens. Die verplaatsen zich met een slakkengangetje en op bochtige wegen is dat best link. Houd er voor elke bocht rekening mee dat er achter de bocht een langzaam voertuig kan rijden.

Niet de meeste geduldige types

Verder zijn Roemenen niet de meest geduldige types. Het gaspedaal wordt flink ingetrapt. Als ze kunnen inhalen zullen ze dat zeker doen. Gelukkig wachten ze meestal tot na de blinde bocht en komt het zelden voor dat ze op je bumper kleven. Als je zelf rustig rijdt en je niet laat opjagen door het ongeduldige gedrag van anderen is het heel prima rijden in Roemenië met een huurauto. Probeer rijden in de drukke stad zoveel mogelijk te beperken en verlaat de stad zo snel mogelijk, zodra je de auto hebt opgehaald. Zo kun je rustig wennen aan de auto.

Roemenië is ook een uitstekende bestemming om met het openbaar vervoer te ontdekken. Wat dacht je van deze rondreis met de trein door Roemenië?

Kwaliteit van de wegen

De afgelopen jaren is de wegkwaliteit in Roemenië sterk verbeterd. Tussen de grote en middelgrote plaatsen ligt prima asfalt. Snelwegen zijn er vrijwel niet en veel wegen zijn bochtig. Ook kan het op de wegen rond de bekende bezienswaardigheden behoorlijk druk worden in de zomermaanden, dus houd wel rekening met lange reistijden. Als je minder bekende bezienswaardigheden bezoekt, of de kleine dorpjes, zul je zo nu en dan een slecht wegdek tegenkomen. Op sommige plekken is de weg nog helemaal niet geasfalteerd, maar rijd je over een grindweg. Dat is veelal flink aangereden grind, waardoor het geen enkel probleem is om er overheen te rijden.
Ga je de bergen in en is er neerslag voorspeld? Dan is het goed om vooraf te checken hoe de weg zal zijn. Steile bergwegen van grind worden glad bij regen en zijn erg onprettig om op te rijden. 

Roemenië met een huurauto – een goed gevoel

In Boekarest is het verkeer druk en chaotisch. Ben je onzeker achter het stuur, of twijfel je of autorijden in Roemenië wat voor je is? Dan kun je er beter niet aan beginnen, in elk geval niet in de hoofdstad. Het is tenslotte vakantie en die wil je niet met een stressgevoel doorbrengen. Wil je toch graag een auto huren, maar zie je de verkeerschaos in Boekarest niet zitten? Huur dan je auto op de luchthaven en begin je rondreis in noordelijke richting. Zo vermijd je de echte drukte en zul je zien dat het alles meevalt. Of stap in de trein naar Brasov en maak van daar uit een rondreis, nadat je eerst de stad verkend hebt. Zo bespaar je ook weer autohuur in deze twee grote steden. Wil je helemaal niet zelf rijden, maar toch de voordelen hebben van reizen door Roemenië met een huurauto? Dan is het huren inclusief chauffeur ook nog een idee.

Kies een betrouwbare verhuurder met goede voorwaarden

Een ongeluk zit in een klein hoekje, vandaar dat het verstandig is om te kiezen voor een goede, bekende verhuurder. Op de luchthaven van Boekarest en in het centrum van de grotere steden zijn alle grote namen te vinden. Neem een all-risk verzekering zonder eigen risico, zodat je jezelf geen zorgen hoeft te maken als er onverhoeds toch krasje of deuk op je auto komt. Controleer voordat je wegrijdt welke schade er al aan de auto zit en of deze op de verhuurpapieren is genoteerd. Een paar foto’s, inclusief eentje van de kilometerstand zijn ook een goed idee. Zo kan er achteraf geen discussie ontstaan.

Reis door Roemenië met een huurauto

Meer lezen over reizen door Roemenië met een huurauto? Lees de blogs van Yvonne die met haar gezin in de zomer door Roemenië reisde.

Plan jouw reis naar Roemenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Roemenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Adina, de reisexpert in Roemenië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Adina.

Beste reistijd Roemenië

Je plant je reis naar Roemenië het beste in het voor- of naseizoen. Zo vermijd je het drukke hoogseizoen en geniet je van prachtige landschappen. Hier lees je meer over de beste reistijd voor Roemenië.