Wenen, een elegante hoofdstad

  • Veel mogelijkheden om via Wenen te reizen
  • Een stad met klassiek karakter
  • Verrassend hip
  • Veel streetart
  • Goed bereikbaar

Mogelijkheden om via Wenen naar Roemenië te reizen

De mogelijkheden om via Wenen naar Roemenië (en terug) te reizen zijn talrijk. Dit maakt Wenen een perfecte tussenstop. Neem je de auto, dan zie vooral heel veel snelwegen, maar heb je in Roemenië zelf wel de beschikking over eigen vervoer. Stap je in de trein, dan kun je lekker achterover leunen en genieten van de veranderende landschappen buiten. Eenmaal in Roemenië kun je met het ov verder reizen door treinen en bussen te combineren. Om op de meer afgelegen plekken te komen is eigen vervoer echt noodzakelijk, dus je zou dit kunnen combineren met een huurauto. Sinds mei 2021 rijdt er weer een nachttrein van Amsterdam naar Wenen. Wil je tijd besparen en uitgerust aan je citytrip Wenen beginnen, dan is dit een hele mooie optie. Vanuit Wenen kan je op verschillende manieren naar Roemenië doorreizen, onder andere via de stad Satu Mare.

Het statige Wenen

Wenen is lange tijd een stad met een klassiek karakter geweest en dat zie je terug in de indrukwekkende en statige gebouwen uit de Renaissance. Rijk versierde gebouwen, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant, trekken je aandacht. De paardenkoetsen die over de klinkerstraatjes hobbelen, passen er perfect tussen. Het paleis van Keizerin Sissi, Schloss Schönbrunn, en Slot Belvedere zijn bekende hoogtepunten van de stad. Saai? Truttig? Helemaal niet. De meest bijzondere gebouwen in het centrum huisvesten namelijk reuze interessante musea. En wat dacht je van een bezoek aan de Spaanse Rijschool, waar je de sneeuwwitte Lippizaners je tijdens hun te bezoeken trainingsuur betoveren. In het centrum van Wenen staan traditionele en heel moderne architectuur bovendien gewoon naast elkaar, wat het een heel bijzondere stad maakt.

Verrassend hip

Wat veel mensen niet weten, is dat Wenen ook een verrassend hippe kant heeft. Je kunt er perfect winkelen, in één van de moderne winkelstraten. Ook de markten zijn een bezoek waard. Op de Naschmarkt en de Brunnenmarkt proef je de lekkerste producten en hapjes van over de hele wereld. Ben je een echte daredevil, dan kun jezelf ook een middag helemaal laten gaan in het Prater Park. Dit amusementspark, niet ver van het Donaukanaal, heeft meer spannende attracties dan je in een paar uur kunt uitproberen. Het leukste van Wenen is misschien wel de bonte verzameling streetart, die je hier niet gauw zou verwachten.

Vanuit Wenen is het mogelijk om in 9 uur met de trein verder te reizen naar de stad Satu Mare. Deze stad wordt ook wel de “toegangspoort tot de regio Maramures” genoemd. Vraag Adina naar de mogelijkheden om je rondreis hier te starten.

Streetart in Wenen

Op ongelooflijk veel plekken in Wenen kom je streetart tegen, maar de grootste verzameling kunstwerken vind je langs de volle lengte van het Donaukanaal. Maak een wandeling, of huur een fiets, om ze te ontdekken. Bezoek je de Naschmarkt, dan kun je ook op en rond de markt heel veel kleurrijke kunstwerken vinden. De gezellige wijk Mariahilf is ook een fijne plek om streetart te spotten en tegelijk sfeer te proeven. Perfect ook om te combineren met de langste winkelstraat van Wenen, die door Mariahilf loopt: de Mariahilfer-strasse. Geen streetart, maar de gebouwen van Hundertwasser, verspreid door de stad, geven Wenen nog extra kleur.

Bereikbaarheid Wenen

Wenen heeft 3 treinstations, die allemaal prima verbindingen met de rest van de stad hebben via U-Bahn, bus en tram. Reis je verder naar Roemenië? De verbinding tussen Wenen en Boekarest is de meest voor de hand liggende, met het meest frequente aanbod. Ook met de auto is Wenen goed bereikbaar. Hier vind je nog geen grote verkeersinfarcten, zoals in veel andere Europese hoofdsteden. Zeker buiten de avondspits is het betrekkelijk rustig voor zo’n grote stad. Let er wel op als je de auto op straat parkeert, in vrijwel de hele stad geldt een bijzonder betaald-parkeren-systeem, dat voor bezoekers niet altijd te doorgronden is. Kies liever voor een parkeergarage.

Plan jouw reis naar Roemenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Roemenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Adina, de reisexpert in Roemenië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Adina.

Beste reistijd Roemenië

Je plant je reis naar Roemenië het beste in het voor- of naseizoen. Zo vermijd je het drukke hoogseizoen en geniet je van prachtige landschappen. Hier lees je meer over de beste reistijd voor Roemenië.

Meer inspiratie?

Wil je meer lezen over wat er te doen is in Roemenië? Hier vind je de mooiste bezienswaardigheden in Roemenië op een rij. Reisblogger Yvonne is ook in Roemenië geweest en schreef erover op haar website.