Ontmoet de locals tijdens een Roemenië excursie

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Fietstocht Boekarest

Tijdens een fietstocht door de hoofdstad van Roemenië leer je op een actieve manier de stad kennen. Een lokale gids neemt je mee door de straten van Boekarest, de indrukwekkende monumenten, het paleis en verschillende belangrijke gebouwen. Onderweg stopt de lokale gids om je meer te vertellen over de stad, de gebruiken van de locals, verhalen uit de geschiedenis en eigen ervaringen. Van een local krijg je altijd de leukste tips en verhalen te horen, mocht je iets willen weten kunnen zij er alles over vertellen.

Terug in de tijd tijdens een ritje met paard en wagen

In Roemenië vind je nog de ouderwetse dorpjes, waar weinig auto's komen. Het is alsof je terug gaat in de tijd. Sommige van de dorpjes zijn cultureel erfgoed, omdat ze zo intact zijn en een weergave zijn van de geschiedenis. De meeste dorpjes vind je in Transylvanië, Maramures en Bucovina. Enkele locals gebruiken het paard en wagen nog als vast vervoersmiddel. Ook jij kunt zo'n ritje maken. Een lokale gids neemt je mee door de glooiende heuvels en je proeft zelfgemaakte lekkernijen. 

Beren spotten - Excursies Roemenië

Je hoeft niet de halve wereld over te steken om een wilde beer in het echt te zien. In Roemenië kun je ze van dichtbij spotten. In speciale hutten ga je op zoek met een verrekijker naar de bijzondere bruine dieren. Soms heb je een verrekijker niet eens nodig! De hut bereik je vaak na zo'n 1-2 uur wandelen door prachtige natuur. Je brengt er vaak 2 dagen door en onder begeleiding van een gids kun je er ook prachtig wandelen. De hutten staan in beschermd gebied en door er te zijn draag je bij aan het behoudt van het gebied.

In Roemenië heb je ook veel indrukwekkende kastelen die je kunt bezoeken. Reisjournalist Jessica schreef een blog over de mooiste kastelen in Roemenië

Vogels spotten in de Donaudelta

In de Donaudelta vind je meer dan 150 soorten vogels in hun natuurlijke habitat. Ben je een vogelliefhebber? Dan kun je hier je hart ophalen. Ook zonder enige vogelkennis vermaak je je hier uitstekend, en kunnen de gidsen je verrassen met de verhalen over bijzondere vogelsoorten. Kies voor een meerdaagse boottocht met een gespecialiseerde gids waarmee je de meren en rivieren gaat verkennen. Natuurlijk mag een vers gevangen visje niet ontbreken tijdens deze excursie in Roemenië.

Wijntour in Zuid-Roemenië 

Roemenië heeft een oude traditie in het maken van wijn. De hete, droge zomers zijn uitstekend voor de wijnsoorten die er verbouwd worden. De kwaliteit van de wijnen is erg goed en uit het binnen- en buitenland is er interesse in de kwaliteitswijnen. Je kunt een dag excursie doen naar de wijnranken, maar ook een meerdaagse tour behoort tot de mogelijkheden. Een lokale wijnboer kan je veel vertellen over de wijnen die geproduceerd worden, en natuurlijk mag je ook een paar wijnen proeven.

Lees hier meer over welke lokale ervaringen de moeite waard zijn om in Roemenië te ondernemen.

Leer meer over bier brouwen in Boekarest

Niet alleen wijn is populair in Roemenië, ook bier brouwen kunnen de Roemenen goed. Dit doen ze iets minder lang dan de wijnproductie, maar met veel kleine bierbrouwerijen is er een aardig lokaal netwerk opgezet. In Cluj kun je een erg leuke excursie volgen. Je gaat op bezoek bij een brouwerij, proeft de speciale bieren en leert meer over het brouwproces. Ook meerdaagse tochten bestaan tot de mogelijkheid, om echte kennis op te doen over de speciaal biertjes van Roemenië.

Leer klimmen van Roemeense experts

Roemenië heeft mooie bergen, waar je heerlijk kunt wandelen. Wil je een keer wat anders? Volg dan eens een klim workshop van een klim experts. Met een gespecialiseerde berg gids loop je verschillende routes en krijg je goede tips om het klimmen onder de knie te krijgen. Deze excursie is er voor de beginnende klimmer, maar ook voor de gevorderde klimmers zijn er opties. Onderweg heb je prachtige uitzichten over meren, kloven, weilanden en dichtbegroeide bossen.

Plan jouw reis naar Roemenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Roemenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Adina, de reisexpert in Roemenië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Adina.

Meer inspiratie voor excursies Roemenië?

Wil je meer lezen over wat er te doen is in Roemenië? Bekijk eens de blog van Jessica met veel tips en verhalen over Roemenië. Zo laat je je nog meer inspireren en weet je wat je niet mag missen tijdens je rondreis.

Beste reistijd Roemenië

De beste reistijd voor Roemenië wordt voornamelijk bepaald door het klimaat. Ook hangt het af van de activiteiten die je wilt gaan doen en de drukte in de verschillende seizoenen. Ook voor de bestemming is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden. Lees hier meer over de beste reistijd Roemenië.

Roemenië met kinderen

Roemenië is een prachtige bestemming in Europa voor een vakantie met kinderen. Zowel voor jong als voor oud is hier genoeg te beleven. Je kunt er heerlijk wandelen in de natuur en de vakantie afsluiten aan het strand. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis.