Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van het vervoer naar de Baltische Staten (kg CO2e)

Route wandelreis Baltische Staten

 

Dag 1-2: Aankomst in Vilnius, Litouwen

Welkom in Litouwen! Je wandelreis door de Baltische Staten gaat van start. Als je vroeg aankomt, maak dan een wandeling door de oude stad van Vilinius. Je kunt vandaag naar de boerenmarkt, waar je de lokale smaken proeft. Of doe een echte lokale ervaring op en bezoek de oudste markt. Bezoek lokale bakkers, slagers, kaas- of wijnmakers, proef authentieke producten of neem ze zelfs mee naar huis. Iedereen vindt iets interessants en lekkers. Tijdens je verblijf verken je ook een regionaal park dat binnen de stadsgrenzen van Vilnius ligt. Je maakt een korte treinrit, loopt langs de rivier op en neer over heuvels en door de bossen, zonder echt de stad uit te gaan. Pristine Pavilniai Regional Park is een beschermd gebied dat wel 20.000 jaar teruggaat in de tijd. 

 

Dag 3: Klaipeda

Vandaag reis je naar de westkust van Litouwen, waar je de omgeving van Klaipeda ontdekt. Vroeg in de ochtend haalt een privétransfer je op en brengt je naar het treinstation van Vilnius om je 4 uur durende rit naar Klaipeda te nemen. Onderweg zal je een beeld krijgen van het Litouwse platteland. Na aankomst staat er een adembenemende wandeling lans de Oostzeekust op je te wachten. Je wandelt door een dicht bos, ontdekt een oud heuvelfort, neemt een glimp op van vestingwerken en bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en ziet de klif van de Dutchmans Cap. 

 

Dag 4-5: de Koerse Schoorwal

Je ontdekt de komende dagen de Koerse Schoorwal. Allereerst reis je naar de Grijze Duinen. Hier loop je een pittoreske wandelroute door het Nagliail natuur reservaat. Vanaf dit punt zak je naar beneden langs de kust van Curonian lagune naar Preila. Voordat je naar Pervalka gaat kun je stoppen voor een picnick op de meest authentieke plek in de Koerse Schoorwal. Daarna kun je nog verder lopen naar Nida, maar je kunt ook de bus pakken als een echte local. In Nida kun je beslissen of je wilt ontspannen op het strand of een wandelroute volgt die je laat genieten van deze unieke badplaats. Tijdens de wandeling kom je langs de prachtige Parnidis-duin met een panorama-uitzicht, de vuurtoren, de prachtige Oostzeekust, een oude begraafplaats en het herdenkingsmuseum voor literatuur Thomas Mann.

Wil je meer lezen over de Koerse Schoorwal? Lonely Planet schreef een artikel met tips over hoe je de zandplaat het beste kunt ontdekken.

 

Dag 6-7: Riga, Letland

Vandaag verlaat je Litouwen en reis je naar het mooie Letland. Een privétransfer brengt je naar het busstation, waar je de bus pakt naar Riga. Krijg een beeld van de mooie natuur van de landen, terwijl je reist naar de unieke stad in Letland. s' Avonds kun je de stad verkennen. Je verblijft in een boutique hotel. Vandaag staat in het teken van Riga. Terwijl je door de smalle straatjes en oude steegjes slentert, ontdek je de mooiste bezienswaardigheden en enkele verborgen hoekjes. Riga, opgericht in 1201 door de Duitse bisschop Albert, is de grootste van de drie Baltische hoofdsteden en heeft verschillende architecturale stijlen. 

 

Dag 8-9: Sigulda

Er staat een prachtige lange wandeling op het programma voor de wandelreis door de Baltische Staten. Het Gauja National Park dat door de lokale bevolking ook wel Zwitserland van Letland wordt genoemd, is het grootste en oudste van de nationale parken in Letland. Het wordt gekenmerkt door een grote biologische diversiteit, schilderachtige uitzichten en unieke culturele en historische monumenten. Sigulda is een plek waar de natuur in nauwe wisselwerking staat met wat door mannen is gecreëerd. He hebt tijd om het prachtige uitzicht op de Gauja-vallei te bewonderen, de kastelen en musea te bezoeken of zelf een zomerse bobsleerit te maken.

 

Dag 10-11: Tallinn, Estland

Vandaag laat je Letland achter je en verken je het kleinste land van de Baltische staten; Estland. Het is een waanzinnig mooi land van ongerepte bossen en afgelegen eilanden voor de kust. Een treinrit brengt je naar Valga, waar je overstapt en je reis voortzet naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Tallinn is een van de nieuwste hoofdsteden van Europa en heeft een rijke mix van architectuur & cultuur in een klein geografisch gebied. De oude binnenstad was bijna onaangetast door oorlog en is perfect bewaard gebleven. Buiten de stadsmuren zijn er gezellige wijken met felgekleurde houten huizen, groene parken, veel stranden en mystieke bossen. Geweldig om te verkennen tijdens een wandeling!

Wil je meer lezen over de natuurwonderen in de Baltische Staten? Lees hier meer over de unieke natuur in Estland, Letland en Litouwen.

 

Dag 12-14: Lahemaa Nationaal Park & vertrek

Je ontdekt de Estse natuur in het Lahemaa National Park, bekend om de wetlands. Het is perfect voor wandeltochten en natuurobservatie, waar je nog grillige rotsen ziet die zijn overgebleven uit de laatste ijstijd. Met een privéauto reis je naar het kapiteinsdorp Kasmu gebracht. Je verkent de pijnboom bossen en de rotsachtige kust. De tweede dag in Lahemaa staat in het teken van verdere verkenning van het Kasmu-schiereiland. Een tweede langere wandeling brengt je in een cirkel rond het schiereiland, waarvan je 10 km langs de kustlijn loopt waar het bos en de zee samenkomen. Je wandelreis Baltische Staten zit er dan helaas alweer op. Je reist op eigen gelegenheid naar het treinstation of de luchthaven voor je treinrit of vlucht huiswaarts. 

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de trein naar de Baltische Staten

Je kunt met de trein naar Estland, Letland en Litouwen reizen. Een treinreis naar de Baltische Staten is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. 

Met de auto naar de Baltische Staten

Qua afstand is het prima te doen om met je eigen auto naar de Baltische Staten te reizen. Zo hoef je niet te vliegen en bespaar je de kosten van een huurauto.

Met het vliegtuig naar de Baltische Staten

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar de Baltische Staten boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Lees hier alle informatie over het boeken van je vliegtickets.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door de Baltische Staten maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Baltische Staten

Alle praktische informatie voor een rondreis naar de Baltische Staten. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Baltische Staten

rondreis-baltische-staten

Beste reistijd Baltische Staten

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.