Route winterreis Lapland

 

Dag 1-4: Stockholm

Neem de tijd om in Stockholm te geraken, en ontdek vervolgens op je eigen tempo deze stad van “water en rotsen". De Zweedse hoofdstad heeft voor iedereen iets te bieden, en is de ideale plek om kennis te maken met de Zweedse cultuur. Het contrast tussen de heldere zomers en de donkere winters zorgt voor een bijzondere atmosfeer in deze stad met verschillende gezichten.

 Begin je reis ontspannen met de trein, en reis ook ter plaatse met het openbaar vervoer. Wist je dat vele metrostations in de stad Stockholm zijn versierd met mozaïeken, sculpturen en schilderijen? 

 

Dag 5-8: Kiruna

Laat je meeslepen in de grootsheid van de natuur en wordt na de rit in de nachttrein wakker in een compleet andere wereld. Het ijshotel, de Sami en rendieren wachten allemaal om ontdekt te worden. Nu kun je ervaren hoe moeilijk, mooi en anders het is om in de poolcirkel te wonen. Leer meer over de Samische cultuur en breng een bezoek aan het samische dorpje dicht bij het ijshotel. Inbegrepen is een tocht met huskyhonden, waarbij je op een slee met een span met 4 tot 6 husky's op pad gaat.

Zweeds Lapland is het land van het Sami-volk. Het hoeden van rendieren is de belangrijkste industrie. Deze rendieren kom je overal tegen. Als je deze prachtige, kalme dieren tegenkomst in de natuur, houd dan afstand om ze niet te storen.

 

Dag 9-12: adembenemend Abisko

Foto's doen geen recht aan de overweldigende natuur en het noorderlicht. Zelf erin of eronder staan is met geen pen te beschrijven en is de enige manier om er echt een indruk van te krijgen. Abisko staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om dit bijzondere natuurverschijnsel te bewonderen, omdat er geen lichtvervuiling is, maar natuurlijk komt er wel wat geluk bij kijken. Tevens ga je op een begeleide wandeltocht door het nationale park, waar de gids je alles vertelt over de historie van het park en je op zoek gaat naar sporen van wilde dieren. Tijdens een ijsvistour wordt er een vuurtje op het ijs gemaakt en met een beetje geluk kun je je eigen vis op het vuur grillen. 

In Abisko zijn er restaurants die het beste van de regio serveren. Gerechten worden bereid volgens slow food principes en zijn seizoensgebonden.

 

Dag 13-15: Umeå

Per trein reis je weer terug zuidwaarts. Dit de kans om rustig te genieten van het landschap. Je laatste stop is in Umeå, een prachtig universiteitsstadje waar je ziet hoe intellectuelen kunnen gedijen in zo'n hard klimaat. Umeå staat ook bekend als de stad van de berken (Björkarnas Stad). Als je door het stadscentrum dwaalt, zie je waarom: er groeien zo'n 2300 berken langs de lanen.

Tijdens deze reis ligt het reistempo laag, waardoor je het land optimaal kunt beleven. Ook tijdens het reizen over land naar je bestemming zorg je ervoor dat je veel meer beleeft. De reis erheen is dan ook écht een onderdeel van de beleving!

Met de trein naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zweden is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland en Denemarken rijd je in twee dagen naar het midden van Zweden toe. Onderweg kun je gebruiken maken van de veerboot en ook zijn er een aantal leuke stops te maken.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Retour Amsterdam-Stockholm uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 4 personen

Bronnen: Atmosfair en  Green Tickets

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zweden maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zweden

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zweden. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zweden

rondreis-zweden

Beste reistijd Zweden

Ontvang een voorstel op maat

Geef Elsbeth of Sylvia je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

LET OP: Voor Zweden hanteren we een minimum budget per persoon per dag van €150,-. Als jouw budget (ver) onder dit bedrag uitkomt is de kans groot dat we je aanvraag niet in behandeling kunnen nemen.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.