Wat te doen in Arusha Tanzania?

  • Op safari naar Arusha National Park
  • Leer hoe koffie wordt gemaakt
  • Slenter over kleurrijke markten

Activiteiten in en rondom Arusha Tanzania

Arusha is een goede uitvalsbasis voor trips naar de rest van Tanzania. Niet alleen naar de bekende wildparken, maar ook voor de beklimming van de Kilimanjaro. Heb je wat tijd over, dan is er in en rond Arusha ook genoeg te doen. Wandel bijvoorbeeld door het drukke centrum en bezoek de lokale markten. Zeker de kleurrijke groeten- en fruitmarkten langs de hoofdstraat zijn leuk om te zien. Net buiten Arusha kun je het Mesarani Snake Park bezoeken, dat ook een gratis kliniek heeft voor mensen die door een slang zijn gebeten. Bovendien is er een Maasai Crafts Market, waar je kunt shoppen en Maasai-hutten kunt bekijken.

Mount Meru Koffietour

Arusha ligt niet van de vruchtbare Mount Meru en hier kun je mooie dagtrips maken. Boek bijvoorbeeld een koffietour naar een dorpje op de flanken van Mount Meru en leer samen met je lokale gids hoe het proces van koffieboon tot kopje koffie eruit ziet. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag met pellen, malen en roosteren én krijg je tegelijk een inkijkje in het dagelijkse leven op het Tanzaniaanse platteland.

Ook blogger Karlijn begon haar Tanzania reis in Arusha. Lees hier alles over haar rondreis door dit prachtige land!

Op safari

Wil je liever alvast een voorproefje van het safarigeweld in Tanzania? Ga dan naar het verrassende Arusha National Park en maak een mooie safari. De groene landschappen zijn schitterend en je kunt hier onder andere zebra’s, giraffen, buffels en de zeldzame zwart-witte Colobus-aap spotten. Aanrader!

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Beste reistijd Tanzania

De beste reistijd is van juni tot en met oktober, maar de maanden januari en februari zijn ook goed geschikt voor een rondreis. Lees meer over de beste reistijd Tanzania.

Meer inspiratie voor je rondreis door Tanzania?

Ben je nog niet helemaal zeker waar je volgende reis heen gaat? Lees dan eens over de leukste lokale activiteiten in Tanzania. Of ontdek hoe jij getuige kunt zijn van de Grote Migratie. Reisjournalisten Daisy en Patrick zijn al meer dan twee jaar op wereldreis en beklommen ook de Kilimanjaro. Hier lees je over hun duurzame wereldreis.