De 5 beste Tanzania reistips van Karin en Astrid

  • Tarangire National Park
  • Slaap in een tented lodge
  • Stone Town
  • Mountainbiken bij Mto wa Mbu
  • Bezoek een koffieplantage

Tussen de olifanten van Tarangire National Park

De eerste van de 5 reistips voor Tanzania is Tarangire National Park. De Serengeti en de Ngorongoro-krater zijn de bekendste wildparken van Tanzania. Die wil je zeker bezoeken tijdens je reis, maar er zijn ook volop kleinere, minder bekende parken in het land. Een voorbeeld is Tarangire National Park. Qua landschap is dit heuvelachtige park heel anders dan de vlaktes van de Serengeti en met de juiste tips kun je hier in alle rust de Big Five spotten. Tarangire is bekend van haar enorme kuddes olifanten, die soms met wel vijftig tegelijk je safari-auto passeren.

Slapen tussen de wilde dieren

Wil je de beroemde wildparken van Tanzania optimaal beleven, kies dan voor een overnachting in een tented camp. De nationale parken beschikken over prachtige tentenkampen, waarbij je in een luxe tent slaapt met gewone bedden en een eigen badkamer. Je geniet van de rust, hoort alle dierengeluiden en wordt ’s ochtends wakker door het gekwetter van tientallen vogels. Een ervaring om nooit te vergeten.

Er zijn in Tanzania veel mooie lodges en kleinschalige hotels. Karin en Astrid zetten de mooiste accommodaties voor je op een rijtje.

Zwerven door de straatjes van Stone Town

Het is heerlijk om je reis door Tanzania af te sluiten op de witte stranden van het eiland Zanzibar. Maar Zanzibar is meer dan alleen paradijselijk strand: ook de hoofdstad Stone Town is erg de moeite waard en daarom één van de betere reistips in Tanzania. Deze stad is een mix van Afrikaanse, Arabische en Aziatische invloeden en heeft een unieke sfeer. Je kunt er urenlang zwerven door smalle straatjes en alleen van de prachtig bewerkte deuren kun je al een fotoboek aanleggen. Zanzibar is bovendien heel geschikt om lekker te winkelen en ’s avonds een gezellig restaurant of barretje op te zoeken. En nog een extra tip: Vergeet rond zonsondergang niet om naar het strand te gaan en te zien hoe de locals hun dagelijkse workout doen.

Bloggers Daisy en Patrick reisde de hele wereld af en hebben in Tanzania veel van de reistips mogen meemaken! Ze schrijven over de mooiste lokale ervaringen in Tanzania.

Mountainbiken door het groene landschap

In de omgeving van het dorp Mto wa Mbu kun je mooie mountainbiketochten maken. Je fietst door kleine dorpjes, wordt toegezwaaid door locals en moet regelmatig afstappen voor Maasai-krijgers die met hun vee de weg willen oversteken. Je ziet zo het lokale leven op het platteland van Tanzania aan je voorbij trekken. Als je wilt kun je doorfietsen naar Lake Manyara National Park, waar je onder andere flamingo’s kunt spotten.

Reistips Tanzania: Bezoek een koffieplantage

Een van onze reistips Tanzania is dat je vanuit Arusha een leuke dagtrip maakt naar het dorp Nkoaranga, gelegen aan de voet van Mount Meru. Samen met een gids breng je een bezoek aan enkele lokale boeren en zie je hoe bananen, maïs en bonen worden verbouwd. Daarna neem je een kijkje bij een koffieplantage, waar je ziet hoe koffie wordt gemaakt, van het zaaien tot de oogst. Je leert wat het verschil is tussen fair trade koffie en gewone koffie, je ziet hoe koffie wordt geroosterd en natuurlijk proef je de verse koffie ook zelf. Het is erg leuk om te zien hoe dit hele proces verloopt. Een mooie aanvulling op de safari’s waar Tanzania beroemd om is.

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Tanzania met kinderen

Tanzania is enorm geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen. Met de hele familie kan je de reistips van onze lokale reisspecialisten in Tanzania zelf meemaken. Wil je graag op safari Tanzania met kinderen? Dat kan! Karin en Astrid, de lokale reisspecialisten van Better Places in Tanzania, stellen graag een mooie safarireis samen voor het hele gezin. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis, of lees meer over dit mooie land op de blogs van Karlijn.

Duurzaam reizen in Tanzania

Wil je dat Tanzania en haar inwoners meeprofiteren van je bezoek? Dat kan! Plan niet alleen tijd in voor de beroemde wildparken, maar maak ook kennis met het platteland. Ga fietsen in de omgeving van Mto wa Mbu, langs groene bananenplantages en de lokale dorpsbar. Bezoek een fair trade- koffieplantage aan de voet van Mount Meru en vraag je lokale gids om je alles te vertellen over het groeien van koffiebonen. Natuurlijk kun je ook zelf bonen pellen, roosteren en malen, voor het lekkerste kopje koffie. Tanzania heeft ook verschillende goede doelen die je kunt bezoeken. Het Shanga Project in Arusha bijvoorbeeld, dat mensen met een beperking een baan én een betere toekomst biedt. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.