Tanzania reisadvies: 5 bijzondere overnachtingen

 • Uitzicht op de Kilimanjaro
 • Midden in de natuur
 • Eco-vriendelijke kampen
 • Lodge naast kindertehuis
 • Relaxen op Zanzibar

Guesthouse met uitzicht op de Kilimanjaro

 • Voel je meteen thuis
 • Spot aapjes in het wild
 • 5 kamers

Op een hoogte van 1700 meter ligt een boerderij met prachtige uitzichten op de Kilimanjaro, Mount Meru en de steppes van de Maasai. Het guesthouse waar je slaapt werd gebouwd in 1920 en die oude charme is bewaard gebleven. Je kunt gebruik maken van een sfeervolle woonkamer en weelderige tuin. De omgeving van Simba Farm is erg mooi en het is leuk om naar de nabijgelegen rivier te lopen, waar veel aapjes leven. Aan het eind van de middag nemen de eigenaren van de boerderij je graag mee in een safariwagen, om op een mooie plek van een spectaculaire zonsondergang te genieten.

Lodge gerund door ex-straatkinderen in Ngurdoto Village

 • Aan de rand van Arusha National park
 • Maak deel uit van de Watoto Foundation
 • 8 huisjes

Niet ver van Arusha liggen een aantal bijzondere sfeervolle huisjes. De lodge ligt prachtig in het groen, vlakbij bij een klein dorpje. De lodge is onderdeel van de Watato Foundation, die wordt gerund door een Nederlands stel dat zich inzet voor straatkinderen in Tanzania. De kinderen leren een ambacht en zijn verzekerd van een baan na hun opleiding. De Kiboko Lodge wordt gerund door ex-straatkinderen, die zo worden klaargestoomd voor een baan in het toerisme. De opbrengsten van de lodge gaan naar de twee projecten van de Watoto Foundation: Child in the Stars en Child in the Sky. Je kunt deze projecten ook bezoeken.

Overnacht midden in de natuur in Manyara

 • Eén van de mooiste nationale parken van Tanzania
 • Kamperen in het wild
 • 2 soorten accommodaties 

Lake Manyara is één van de mooiste nationale parken van Tanzania. Wil je optimaal van de natuur genieten, dan kun je in het park zelf overnachten. Er zijn maar twee accommodaties in Lake Manyara en dit kamp is er daar één van. Het kamp ligt op een prachtige locatie aan een rivierbedding bij een waterval. Vogels, apen, buffels en olifanten komen hier graag drinken. Al deze prachtige dieren kun je bekijken terwijl je op een veilige afstand van een drankje geniet.

Tanzania barst van de activiteiten en bezienswaardigheden. Het kan lastig kiezen zijn als niet een rondreis gaat maken! Daarom zetten onze lokale reisspecialisten de beste reistips voor Tanzania op een rij.

Tenten Lodge naast kindertehuis in Rhotia

 • Draag je steentje bij aan het tehuis
 • Gebouwd in traditionele Afrikaanse stijl
 • 15 tenten huisjes

Dit verblijf is opgericht door een Nederlands artsenechtpaar. Na hun pensionering pachtten Joris en Marise een stuk grond met twee grote heuvels. Op de ene heuvel startten ze een kindertehuis en op de andere een lodge. Met de inkomsten uit de lodge wordt het kindertehuis gefinancierd. Slaap je in de lodge, dan draag je vanzelf je steentje bij aan het tehuis. De lodge zelf heeft een heerlijk zwembad met ligbedden en je slaapt in een mooie tent.

Tanzania reisadvies - Relaxen op Zanzibar

 • Uitzicht op de Indische Oceaan
 • Resort aan het strand
 • 10 bungalows

Het is een aanrader om je rondreis door Tanzania af te sluiten op het tropische eiland Zanzibar. In de kustplaats Jambiani ligt het mooie kleinschalige hotel, dat slechts tien kamers heeft. Elke kamer heeft fijne loungebedden voor de deur, er is een mooi zwembad en het resort ligt direct aan het strand. Je kunt er bovendien genieten van heerlijke maaltijdsalades en tapas/fingerfood. De lodge organiseert verschillende trips naar mooie snorkelplekken en het groene binnenland van Zanzibar.

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Beste reistijd Tanzania

De beste reistijd is van juni tot en met oktober, maar de maanden januari en februari zijn ook goed geschikt voor een rondreis. Lees meer over de beste reistijd Tanzania.

Duurzaam reizen in Tanzania

Wil je dat Tanzania en haar inwoners meeprofiteren van je bezoek? Dat kan! Plan niet alleen tijd in voor de beroemde wildparken, maar maak ook kennis met het platteland. Ga fietsen in de omgeving van Mto wa Mbu, langs groene bananenplantages en de lokale dorpsbar. Bezoek een fair trade- koffieplantage aan de voet van Mount Meru en vraag je lokale gids om je alles te vertellen over het groeien van koffiebonen. Natuurlijk kun je ook zelf bonen pellen, roosteren en malen, voor het lekkerste kopje koffie. Tanzania heeft ook verschillende goede doelen die je kunt bezoeken. Het Shanga Project in Arusha bijvoorbeeld, dat mensen met een beperking een baan én een betere toekomst biedt. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.

Meer inspiratie?

Lees over de avonturen van Naline en haar ervaringen in het prachtige continent Afrika