Waarom naar Tanzania met het gezin

  • Enorm veel wild om te spotten
  • Leuke lokale excursies 
  • Ontspannen op Zanzibar
  • Pas je reistempo aan
  • Slapen in kindvriendelijke lodges

1. Enorm veel wild om te spotten in de parken 

Tanzania staat bekend om haar talloze wildparken. Je begint waarschijnlijk In het prachtige Tarangire National Park, waar grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, giraffen en veel vogelsoorten leven. Dan door naar de Serengeti, misschien wel het beroemdste safaripark ter wereld. Hier leven grote groepen leeuwen, cheeta's, buffels, luipaarden, olifanten, zebra’s, gnoes, olifanten en nog veel meer dieren. De Ngorongoro-krater is een uitgedoofde vulkaan en op de bodem leeft de complete Big Five. Wie weet spot je ze allemaal, in slechts een paar uur tijd!

2. Leuke lokale excursies 

Tussen alle intensieve safaridagen is het fijn om ook de lokale cultuur wat beter te leren kennen. Ga mountainbiken op het platteland rond Mto wa Mbu, wandel door lokale dorpjes en bezoek een Maasai-dorp. Tijdens een tour naar de voet van de vruchtbare Mount Meru kun je bij een lokale gemeenschap leren hoe koffie wordt gemaakt en ga je zelf koffiebonen schoonmaken, roosteren en malen. Een mooie kans om kennis te maken met het dagelijkse leven in Tanzania met gezin.  

3. Ontspannen op paradijselijk Zanzibar 

Het droomeiland Zanzibar. Hagelwitte stranden, wuivende palmen en helderblauw water: wat wil je nog meer? Dit is een heerlijke plek om je familiereis Tanzania af te sluiten. Ben je op Zanzibar en wil je toch nog wat activiteiten ondernemen? Ga dan zeilen met een traditionele dhow-boot, doe een kruidentour, verken Stone Town of ga snorkelen.

Het lijkt aantrekkelijk: wat geld besparen door een vlucht met overstap te boeken. Toch is het aan te raden om voor een directe vlucht naar Tanzania te kiezen, zeker als je met kinderen reist. Jullie komen uitgeruster aan op de plaats van bestemming, je verliest geen tijd met overstappen en je hoeft niet bang te zijn dat je je aansluiting mist.

4. Tanzania met gezin - pas je reistempo aan  

Een compleet ander land, met volop nieuwe indrukken en spannende avonturen: zeker voor de kinderen kan een rondreis Tanzania intensief zijn. Daarom is het belangrijk om je reistempo aan te passen, de reisafstanden per dag niet te lang te maken en ook regelmatig tijd te maken voor een rustige dag of middag. Veel hotels en lodges zijn voorzien van een mooi zwembad, ideaal om even lekker bij te komen. Onze lokale reisspecialisten Karin en Astrid helpen je graag om een reis samen te stellen die helemaal is afgestemd op de kinderen. 

5. Slapen in kindvriendelijke lodges in Tanzania 

De mooie kindvriendelijke accommodaties in Tanzania maken je reis extra bijzonder. De ene keer slaap je in een tented camp midden in de Serengeti, dan weer een kleinschalig resort aan het strand in Zanzibar. Een aantal lodges in Tanzania hebben familiekamers of kamers met een tussendeur. Fijn, want dan hoef je het gezin niet op te splitsen. 

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Beste reistijd Tanzania

De beste reistijd is van juni tot en met oktober, maar de maanden januari en februari zijn ook goed geschikt voor een rondreis. Lees meer over de beste reistijd Tanzania.

Zo reis je door Tanzania met kinderen 

Wil je graag naar Tanzania met kinderen? Karin, onze lokale reisexpert in Tanzania, heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Tanzania. Ze helpt je graag om jullie droomreis helemaal op maat samen te stellen. 

Meer inspiratie voor een reis door Tanzania met het gezin? 

Lees meer over hoe je een mooie reis kunt maken met je gezin door Tanzania. Bekijk bijvoorbeeld deze voorbeeldreis of lees meer over dit mooie land op de blogs van Karlijn

 

De impact van je vakantie op het klimaat 

Een verre vliegreis veroorzaakt veel CO2e-uitstoot. Dat is niet goed voor het klimaat. Tegelijkertijd is het geen goed idee om helemaal niet meer te reizen naar verre bestemmingen. Op veel bestemmingen is één op de tien mensen afhankelijk van hun inkomsten uit het toerisme.  

Daarom adviseren we je om niet elk jaar een verre reis te maken. Als je toch gaat, ga dan zo lang mogelijk en zorg ervoor dat je een zo groot mogelijke positieve impact maakt met jouw vakantie. Onze lokale reisexperts helpen je daar graag bij.