Op vakantie in maart, waar ga je heen?

Maart is perfect voor je volgende vakantie. Je mist net het laatste restje Hollandse winter en het is lekker rustig op bestemming. Ga je op vakantie in maart? Dan wil je natuurlijk ergens naartoe waar het lekker weer én niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden en zo overtoerisme te voorkomen. Voor de beste reisperiode kijken we daarom naar het weer én naar de drukte in verschillende landen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd maart, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts.

Beste reistijd maart
Auf dem Gipfel in den Bergen Nepals

Jamaica – het relaxte leven

Maart is de ideale maand om aan het laatste restje Nederlandse winter te ontsnappen. En waar kun je dat beter doen dan op het Caribische Jamaica? Of je nu gaat roadtrippen, in watervallen gaat zwemmen, de locals wilt leren kennen of lekker aan een wit droomstrand wilt liggen: maart is daarvoor een perfecte reisperiode. Je reist midden in het droge seizoen, dus volop kans op prachtig weer. Lees meer over beste reistijd op Jamaica.

beste reistijd maart

Spanje - prachtige landschappen en heerlijk weer

Een rondreis door Noordwest-Spanje is het hele jaar een goed idee. Het mooie van maart is dat het heerlijk weer is, maar niet zo warm dat je er lui van wordt. Dus je kunt prachtige wandelingen maken. Bovendien is het nog niet zo druk als tijdens de schoolvakantie en zomermaanden. Maar ook Midden-Spanje is perfect voor een vakantie in maart. De bloesems komen langzaam op en de meren en watervallen zijn nog vol water. Dat belooft prachtige landschappen. Hier lees je meer over de beste reistijd in Spanje.

Praktische info Jamaica restaurantje

Festivals in maart

beste reistijd maart

Meer landen met als beste reistijd maart:

  • Suriname – ongerepte jungle en Nederlandse geschiedenis
  • Costa Rica – regenwoud, rijk dierenleven en witte stranden
  • Indonesië – elk eiland is een land op zich
  • Schotland - majestueuze bergen en uitgestrekte vlaktes
  • Marokko – koningssteden en prachtige woestijn
  • Sri Lanka – het beste van Azië in één land
  • Baltische Staten - ongerepte natuur en verrassende dorpjes
  • Zuid-Afrika – The Big Five en een culturele smeltkroes
  • Namibië – voor een avontuurlijke roadtrip
  • India – dompel je onder in een compleet andere wereld

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.