Op vakantie in maart, waar ga je heen?

Je mist net het laatste restje Nederlandse winter, het is geen drukke reismaand en daarmee een prima periode om op vakantie te gaan: maart Lees daarom meer over de beste reistijd maart! Ga je op vakantie in maart, dan wil je natuurlijk ergens naartoe waar het lekker weer én niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden. Voor de beste reisperiode kijken we daarom naar het weer en naar de drukte in verschillende landen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd maart.

Beste reistijd maart
Auf dem Gipfel in den Bergen Nepals

Nepal – trekkings en cultuur

Of je nu een trekking wilt maken door het indrukwekkende Himalaya-gebergte, neushoorns wilt spotten in Chitwan National Park of de tempels in de Kathmandu-vallei wilt bekijken: maart is een goede maand om Nepal te ontdekken. Je reist dan midden in het droge seizoen.

beste reistijd maart

Jamaica – het relaxte leven

Beste reistijd maart- een ideale maand om aan het laatste restje Nederlandse winter te ontsnappen. En waar kun je dat beter doen dan op het Caribische Jamaica? Of je nu gaat roadtrippen, in watervallen gaat zwemmen, de locals wilt leren kennen of lekker aan een wit droomstrand wilt liggen: maart is daarvoor een perfecte reisperiode. Je reist midden in het droge seizoen, dus volop kans op prachtig weer. Lees meer over beste reistijd Jamaica.

Wadi Rum auto's

Festivals in maart

Wervelend festival in Bhutan: Paro Tshechu

Ga je een reis door Bhutan maken, dan is het een aanrader om die samen te laten vallen met één van de beroemde religieuze festivals in het land. Van 17 tot en met 21 maart 2019 vindt in Paro de Paro Tshechu plaats, één van de grootste festivals van Bhutan. In het indrukwekkende kloosterfort van Paro, de dzong, voeren monniken dagenlang traditionele dansen op, gekleed in kleurrijke kostuums en maskers. Prachtige geklede Bhutanzen komen van heinde en verre om het festival mee te maken. Een mooie kans om kennis te maken met de unieke tradities van dit kleine Himalaya-koninkrijk.

Bekijk de Bhutan-reizen.

Op vakantie in maart? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Suriname – ongerepte jungle en Nederlandse geschiedenis
  • Costa Rica – regenwoud, rijk dierenleven en witte stranden
  • Indonesië – elk eiland is een land op zich
  • Marokko – koningssteden en prachtige woestijn
  • Sri Lanka – het beste van Azië in één land
  • Zuid-Afrika – The Big Five en een culturele smeltkroes
  • Namibië – voor een avontuurlijke roadtrip
  • India – dompel je onder in een compleet andere wereld
  • China – van wereldsteden tot spectaculaire natuur
  • Guatemala – beklim vulkanen en verken Maya-steden

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.