Op vakantie in februari, waar ga je heen?

Wil je in op vakantie in februari? Dan zoek je ongetwijfeld naar een bestemming waar het rond die tijd lekker weer is en bovendien niet te druk. In Latijns-Amerikaanse landen, zoals Costa Rica, zit je helemaal goed. Maar ook Sri Lanka, een safari in Tanzania, een winters avontuur in Fins Lapland of een vakantie dichter bij huis, zoals in Georgië, zijn in deze maand goede keuzes. Reizen in februari heeft een hoop voordelen. De prijzen van vliegtickets en accommodaties liggen vaak een stuk lager en je ontloopt de grootste drukte. Voor jou een stuk aangenamer reizen, maar ook beter voor de bestemming zelf. Overtoerisme voorkomen past bij duurzaam reizen. Daar profiteren jij én de locals van. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd februari, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts.

Beste reistijd februari
Grote Migratie

Tanzania - één en al natuurspektakel

Februari geldt als één van de warmste maanden in Tanzania, met temperaturen rond tot 28 graden. Aan de prachtige Stranden van Zanzibar is het dan heerlijk afkoelen. In het Serengeti National Park begint het regenseizoen in maart, waardoor je in februari nog profiteert van een gunstig klimaat voor je safari. Bovendien ben je in februari precies op tijd voor de geboortegolf van gnoes in het zuiden van de Serengeti. Wist je dat er per dag zo'n achtduizend gnoes worden geboren? Een waar natuurspektakel!

Beste reistijd februari

Georgië - bijzondere vogels spotten

Georgië is echt een land voor natuurliefhebbers. Al is er op cultureel gebied ook genoeg te beleven. De locals heten je van harte welkom en je kunt slapen in comfortabele homestay's. Hoewel het wel koud is in februari, is het reizen in Georgië goed te doen. Er is weinig kans op neerslag en het is niet zo druk als in het hoogseizoen. Februari is de perfecte periode voor vogelspotters. Er zijn allerlei bijzondere vogels die overwinteren in die periode. Hier lees je meer over de beste reistijd in Georgië.

Georgië dorp bergen

Festivals in februari

Hele maand februari: Grote Migratie in Tanzania

De Grote Migratie is een van ’s werelds mooiste natuurverschijnselen, waarbij miljoenen zebra’s, gazelles en wildebeesten van Tanzania naar Kenia migreren. De maand februari geldt daarbij als geboorteseizoen, waarbij in de regio tussen de zuidelijke Serengeti en de Ngorongoro Krater dagelijks alleen al zo’n achtduizend wildebeesten worden geboren. De kuddes bewegen in deze periode weinig, waardoor de kans om getuige te zijn van een geboorte extra groot is. Bovendien trekt het geboorteseizoen een hoop roofdieren aan, op zoek naar het ideale moment om de kwetsbare dieren op te peuzelen. Dit is de natuur op haar wreedst, maar ook helemaal puur. Je gids weet tijdens een safari in februari precies de juiste plek te vinden om de kuddes te aanschouwen.

Bekijk onze Tanzania reizen

Meer landen met als beste reistijd februari:

  • Cuba: terug in de tijd tussen oldtimers, salsadansers en sigaren
  • Colombia: ontspannen aan de Caribische kust en op pad in het groene binnenland
  • Spanje: wandelen door authentieke dorpjes en lekker eten
  • Guatemala: een reis door het fascinerende land van de Maya’s
  • Oeganda: ontmoet de vriendelijke locals en sta oog in oog met berggorilla's
  • Suriname: ervaar de exotische mix van culturen en zie zeeschildpadden eitjes leggen
  • Cambodja: het beroemde Angkor Wat en mooie homestays
  • Jamaicaontspannen aan Caribische stranden en een roadtrip door het binnenland
  • Zweden: ontdek de Scandinavische way of life in dit paradijs voor natuurliefhebbers
  • Thailand: bruisend Bangkok, heerlijk eten en eilandhoppen

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.