Op vakantie in februari, waar ga je heen?

Wil je in op vakantie in februari? Dan zoek je ongetwijfeld naar een bestemming waar het rond die tijd lekker weer is en bovendien niet  te druk. In Latijns-Amerikaanse landen als Costa Rica en Suriname zit je helemaal goed. Maar ook Sri Lanka, een safari in Tanzania of een vakantie op Jamaica zijn in deze maand goede keuzes. Reizen in februari heeft een hoop voordelen. De prijzen van vliegtickets en accommodaties liggen vaak een stuk lager en je ontloopt de grootste drukte. Voor jou een stuk aangenamer reizen, maar ook beter voor de bestemming zelf. De toestroom van toeristen verspreiden is een duurzame vorm van toerisme, waar zowel reizigers als locals van profiteren. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd februari.

Beste reistijd februari
Grote Migratie

Tanzania een groot natuurspektakel

Februari geldt als een van de warmste maanden in Tanzania, met temperaturen rond tot 28 graden. Aan de kust en op het eiland Zanzibar is het dan heerlijk afkoelen. In het Serengeti National Park begint het regenseizoen in maart, waardoor je in februari nog profiteert van een gunstig klimaat voor je safari. Bovendien kan je in Tanzania in februari de gigantische kuddes zien die deel uitmaken van de Grote Migratie. Een waar natuurspektakel!

Beste reistijd februari

Suriname een exotische mix

Het droge seizoen begint in Suriname in de maand februari. Je ontloopt dan de regenachtige periodes en tegelijkertijd is de grootste hitte nog niet begonnen. Februari is ook de ideale maand voor een bezoek aan het natuurreservaat Galibi, waar je dan kunt zien hoe zeeschildpadden hun eieren leggen. Hoewel februari tot de populaire maanden behoort, is het in Suriname nooit dusdanig druk dat het vervelend wordt. Lees hier meer over de beste reistijd Suriname.

Individuele Jamaica reis strand

Festivals in februari

Hele maand februari: Grote Migratie in Tanzania

De Grote Migratie is een van ’s werelds mooiste natuurverschijnselen, waarbij miljoenen zebra’s, gazelles en wildebeesten van Tanzania naar Kenia migreren. De maand februari geldt daarbij als geboorteseizoen, waarbij in de regio tussen de zuidelijke Serengeti en de Ngorongoro Crater dagelijks alleen al zo’n 8000 wildebeesten worden geboren. De kuddes bewegen in deze periode weinig, maar de kans om getuige te zijn van een geboorte is daardoor aanzienlijk. Bovendien trekt het geboorteseizoen een hoop roofdieren aan, op zoek naar het ideale moment om de kwetsbare dieren aan te vallen. Dit is de natuur op haar wreedst, maar ook helemaal puur. Je gids weet tijdens een safari in februari precies de juiste plek te vinden om de kuddes te aanschouwen.

Bekijk de Tanzania reizen

Op vakantie in februari? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Cuba  terug in de tijd tussen oldtimers, salsadansers en sigaren
  • Colombia  ontspannen aan de Caribische kust en op pad in het groene binnenland
  • Ethiopië  via historische steden naar het indrukwekkende Simiengebergte
  • Guatemala  een reis door het fascinerende land van de Maya’s
  • Oeganda  ontmoet de vriendelijke locals en sta oog in oog met wildlife
  • India  beleef de rijkdom aan cultuur en natuur met al je zintuigen
  • Cambodja  het beroemde Angkor Wat en mooie homestays
  • Kenia  van wilde dieren tot traditionele stammen
  • Mexico  ontdek Maya-ruïnes, koloniale steden en witte stranden
  • Thailand  bruisend Bangkok, heerlijk eten en eilandhoppen

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.