Top 5 bezienswaardigheden Costa Rica volgens Miranda

  • Tortuguero Nationaal Park
  • Arenal Vulkaan
  • Canopy Tour en Skywalk in Monteverde
  • De Caribische Kust
  • De Pacifische Kust

Nationaal Park Tortuguero

Tortuguero National Park bestaat uit regenwoud, en biedt een échte junglebeleving. Het lijkt op een kleine versie van het Amazonegebied, vol met dieren. Je kunt prachtige boottochten maken in gebied, waarbij je op zoek gaat naar kaaimannen, krokodillen, apen, luiaards, slangen en andere dieren. In de zomer komen reuzeschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Het is heel bijzonder om hierbij aanwezig te mogen zijn.

Arenal Vulkaan

Met zijn perfect conische vorm ziet de Arenal Vulkaan eruit zoals een kind een berg tekent. Je kunt wandelingen maken over de flanken van de vulkaan, waarbij je over indrukwekkende lavastromen van de laatste grote uitbarsting in 1968 loopt. Vlakbij vind je een grote waterval midden in de jungle, waar je heerlijk kunt zwemmen. En ’s avonds kun je heerlijk ontspannen in thermale baden, met uitzicht op de vulkaan! Deze mag niet aan je lijstje van Costa Rica bezienswaardigheden ontbreken.

Wil je zoveel mogelijk lokale excursies opnemen in je Costa Rica reis? Bekijk dan deze voorbeeldreis met maximale positieve impact.

Canopy tour en skywalk in Monteverde

Monteverde is een nevelwoud, en de natuur is hier weer heel anders dan in de andere natuurgebieden in Costa Rica. De boomstammen zijn groen van het mos wat erop groeit en de bomen zitten vol epifyten. Durf-alls mogen hier absoluut de canopy tour niet missen! Als een echte Tarzan of Jane slinger je tussen de boomtoppen. De langste afstand is wel een kilometer lang! Een stuk rustiger, maar ook erg indrukwekkend is de wandeling over hoge hangbruggen. Het is heel boeiend om de rijke natuur vanuit een ander gezichtspunt te kunnen zien. Lees op de blog van Reisjunk nog meer leuke tips voor Monteverde of ontdek de belevenissen van Suzanne op de zipline.

De Caribische Kust - bezienswaardigheden Costa Rica

De sfeer aan de Caribische Kust is heel anders dan in de rest van Costa Rica. Hier heerst een rasta sfeertje, door de vele afstammelingen van de Jamaicanen die in de negentiende eeuw naar Costa Rica kwamen om te helpen met de aanleg van een spoorlijn. Het tropische klimaat, de heerlijke cocktails en de klanken van de reggae maken de sfeer compleet. Als je hier bent, is een bezoek aan het El Jaguar Rescue Centre een aanrader. Hier worden dieren opgevangen die gewond zijn geraakt of illegaal gevangen zijn genomen, met het doel ze weer uit te zetten in de natuur. Of breng een bezoek aan de Bri Bri Indianen die in dit gebied wonen en leer van alles over hun oude tradities en gebruiken.

De Pacifische Kust

De Pacifische Kust mag ook niet ontbreken tijden je bezoek aan Costa Rica. Het is hier wat droger dan aan de Caribische Kust, maar eveneens vol tropisch regenwoud. Hier vind je een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Costa Rica: van half juli tot eind oktober en van eind december tot maart komen imposante bultrugwalvissen naar deze wateren om te paren en hun kinderen groot te brengen, totdat ze sterk genoeg zijn om de reis naar de koude wateren vol vis rond Antarctica te kunnen maken. Soms springen ze uit het water, een onvergetelijk gezicht! Hier vind je Nationaal Park Corcovado en het nabijgelegen Drake Bay, met ongerepte stranden en prachtig regenwoud, vol ara’s, apen en andere dieren. Een van de beste plekken om een tapir te zien in Costa Rica! 

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Costa Rica met kinderen

Costa Rica is erg geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen. De bezienswaardigheden in Costa Rica zijn geweldig voor kinderen. Kinderen zullen genieten van de vele dieren en zich ongetwijfeld vermaken met een canopy tour. Het strand is een goede afsluiter van de reis. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis.

 

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Costa Rica. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Costa Rica.

Duurzaam reizen in Costa Rica

“Duurzaamheid is Costa Rica, dat staat hier heel hoog in het vaandel.” Er wordt veel samengewerkt met hotels die zich inzetten voor een verantwoorde manier van omgaan met natuur en milieu: afval wordt gescheiden, er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en het eten wordt lokaal verbouwd. Deze hotels hebben de Certification for Sustainable Tourism. In plaats van sterren krijgen de hotels blaadjes toegewezen. “We brengen reizigers in contact met kleinschalige, sfeervolle hotels die worden gerund door lokale mensen. En we letten natuurlijk op de duurzaamheid. Het moet niet zomaar een overnachting zijn, maar een speciale beleving.” Veel accommodaties liggen bijvoorbeeld midden in de natuur, waardoor je zomaar verrast kunt worden door een bezoek van een leguaan, toekans of een luiaard. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.