Nationaal Park Corcovado in het kort:

  • Talloze dieren spotten
  • Met de boot naar het park
  • Ervaren gidsen
  • Verblijf in luxe en sfeervolle kamers
  • Diversiteit aan dieren en planten

Flora en Fauna van Corcovado 

In Corcovado leven alle dieren die in Costa Rica voorkomen en meer, waaronder veel bedreigde diersoorten. Het 42.500 hectare grote natuurgebied bestaat uit tropisch primair en secundair regenwoud met stranden, rivieren, watervallen en moerasgebieden. Allemaal groeien ze relatief dicht op elkaar, en dat is een van de redenen van de diversiteit aan dieren en planten hier. Tijdens een hike door Corcovado staan al je zintuigen op scherp en zal je talloze dieren spotten. Met een gids zie je altijd wel verschillende soorten apen, toekans, ara’s en andere vogels, en met geluk een tapir en miereneter. Ook poema’s, slangen, krokodillen en jaguars voelen zich thuis in Corcovado. In de zee bij Corcovado leven onder andere walwissen, dolfijnen, schildpadden, mantraroggen en barracuda’s. Deze ongerepte wildernis is het hoogtepunt van Costa Rica, en het is buitengewoon dat er in zo’n klein land zoveel natuur te vinden is.

Corcovado bezoeken 

Corcovado ligt erg afgelegen en kun je niet heel eenvoudig bezoeken, dus de reis ernaartoe maakt de ervaring nog specialer. Het ligt in het uiterste zuidwesten van Costa Rica, en bereik je alleen met 4x4 of boot. Vanuit Drake Bay kun je op de boot stappen. Je vaart dan een uur langs de kust. Je kunt ook met de auto naar Puerto Jimenez rijden (dus niet naar Drake Bay gaan), en vanuit hier naar Carate gaan om vervolgens naar La Leona in Corcovado te gaan.  

Costa Rica telt veel mooie nationale parken. We hebben de mooiste nationale parken van Costa Rica voor je op een rijtje gezet.

Lokale gids in Corcovado 

Je bezoekt het nationale park Corcovado uitsluitend met een gids. Dit is vooral om het gebied te beschermen, en wanneer je overal zomaar rond zou lopen kun je bovendien snel verdwalen. Een gids kent het gebied op z’n duimpje en weet ook de dieren te vinden. De gidsen zijn erg ervaren en weten van alles te vertellen over het bijzondere gebied.  Tevens hij de gids een goede verrekijker waardoor je niks zult missen. 

Drake Bay 

Reis je vanuit Drake Bay naar Corcovado? Dan is het leuk (en het meest praktische) om hier een aantal dagen te verblijven. Om naar Corcovado te gaan, word je om zes uur ’s ochtends opgehaald en dus moet je al in Drake Bay zijn. De boot vertrekt twee keer per dag vanuit restaurant Jorge in het dorp Sierpe. Drake Bay is een van de leukste dorpen van Costa Rica: er zijn geen asfalt wegen, en doordat er maar een paar bootjes per dag gaan is het er niet druk. De baai is prachtig gelegen naast Corcovado, en ook hier is de omgeving bijzonder groen en divers. De stranden zijn donker van kleur en liggen vrijwel direct aan het bos. In Drake Bay kun je een mooie trail langs de kust volgen. Deze wandelroute is gratis en brengt je langs een aantal verlaten strandjes. Naast een excursie naar Corcovado kun je vanuit Drake Bay ook naar de mangroves en naar een eiland voor de kust om de onderwaterwereld te verkennen.  

Overnachten 

Slapen in luxe en vooral sfeervolle kamers op een van de meest afgelegen en mooiste plekjes van Costa Rica? In de buurt vind je een finca, een groen paradijsje. Het is een oase van rust en perfect voor vogelspotters. De mooie Lodge ligt op twee kilometer van Drake Bay af, en je wordt opgehaald om er te komen. Om Corcovado echt te leren kennen, kun je overnachten bij het La Sirena rangerstation. Je maakt meerdere wandelingen en op verschillende dagdelen waardoor je nog meer dieren kunt zien. 

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Nationale parken Costa Rica

Een ander populair nationaal park van Costa Rica is Manual Antonio.Het is ook nog eens het kleinste park van het land. Het kan er dan ook erg druk zijn. Toch is een bezoek aan het park absoluut de moeite waard. Met de tips van de bloggers van Reisjunk haal je het beste uit je bezoek aan Manuel Antonio.

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Costa Rica. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Costa Rica.

Costa Rica met kinderen

Costa Rica is erg geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen.  De bezienswaardigheden in Costa Rica zijn geweldig voor kinderen. Kinderen zullen genieten van de vele dieren en zich ongetwijfeld vermaken met een canopy tour. Het strand is een goede afsluiter van de reis. Bekijk hier een voorbeeld van een rondreis Costa Rica met kinderen.