Ontmoet de locals tijdens een Costa Rica excursie

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Treinrit en fietstour Cartago

Stap op de trein in San José en reis naar Cartago. Het is een korte maar mooie rit over het platteland en langs koffie plantages. In Cartago maak je een leuke fietstour onder begeleiding van een lokale gids. De gids vertelt je van alles over het leven op het platteland van Costa Rica. Natuurlijk bezoek je ook de beroemde Kathedraal van Cartago. Je sluit je fietstocht af met een bezoek aan de centrale markt van Cartago, waar je een aantal typisch Costaricaanse gerechten proeft. 

Bezoek een lokale koffieplantage

In de heuvels van Costa Rica groeit de lekkerste koffie! Altijd willen weten wat er allemaal komt kijken bij de productie van je heerlijke espresso of cappuccino? Bezoek dan eens een koffieplantage. Je krijgt een tour over de plantage waar een gids je uitleg geeft over de groei van de koffiebonen, wat er allemaal bepalend is voor de kwaliteit van de koffie, de verschillende manieren van roosteren van de koffiebonen, etc. Uiteraard eindigt de tour met een kleine proeverij. 

Breng een nacht door bij de Bri Bri Indianen

Een verblijf bij de Bribri Indianen is een bijzondere ervaring en een culturele onderdompeling in het leven van de Watsi Bri Bri gemeenschap. Het dorp ligt aan de grens met Panama en je vaart er per kano naartoe. Je bent 2 dagen te gast bij de Bri Bri Indianen. Je leert alles over hun leefwijze en cultuur. Zo leer je leer je hoe je op traditionele wijze chocolade maakt en hoe je jaagt met pijl en boog. Ook maak je prachtige wandelingen door de omringende jungle.

Wil je zoveel mogelijk lokale excursies opnemen in je Costa Rica reis? Bekijk dan deze voorbeeldreis met maximale positieve impact.

Excursies Costa Rica: nachtwandeling in Monteverde

Wanneer het donker is neemt gids Johnny je mee het bos in, op zoek naar dieren. Een spannende ervaring! Zijn getrainde ogen weten altijd wel dieren te vinden, en met zijn telescoop kun je ze extra goed zien. Een slapende luiaard, een tarantula in zijn nest, slapende toekans, een kinkajoe (rolstaartbeer) of kleine kikkertjes, het is altijd weer spannend wat je gaat zien tijdens de wandeling. 

Leer koken van een beroemde Costa Ricaanse chef in Puerto Viejo

Wil je leren hoe je zelf de lekkerste Costa Ricaanse gerechten kan bereiden? In Puerto Viejo kun je een kookworkshop volgen van een Costa Ricaanse chefkok die beroemd is in heel Costa Rica! Zijn gerechten hebben een caribische touch, wat ze extra lekker en bijzonder maakt. 

Benieuwd naar tips om plasticvrij te reizen in Costa Rica? Wij hebben de beste tips op een rijtje gezet.

Verken per fiets de omgeving van Puerto Viejo 

In Puerto Viejo kun je op verschillende plekken een fiets huren en zelf de omgeving verkennen. Nog leuker is het om dit samen te doen met een lokale gids! Zo kom je van alles te weten over het dagelijkse leven van de lokale bevolking en kom je op plekken die je zelf niet gevonden zou hebben. Benieuwd naar meer bezienswaardigheden in Costa Rica?

Op zoek naar dieren in Sarapiquí

10 jaar geleden begon José een project om kikkers te beschermen. Ook plantte hij bomen die luiaaards en vogels aantrokken. Op zijn terrein ga je samen met hem op zoek naar verschillende soorten fel gekleurde kikkers, vogels en luiaarden. Zijn scherpe ogen vinden dieren die jij zelf over het hoofd zou zien en hij weet ontzettend veel én leuk te vertellen over zijn project en de dieren. 

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Meer inspiratie voor excursies Costa Rica?

Wil je meer lezen over wat er te doen is in Costa Rica? Of ben je benieuwd naar tips om bijvoorbeeld het Manuel Antonio park te bezoeken? Lees hier welke activiteiten je niet mag overslaan tijdens je rondreis Costa Rica.

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Costa Rica. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Costa Rica.

Costa Rica met kinderen

Costa Rica is erg geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen. De bezienswaardigheden Costa Rica zijn geweldig voor kinderen. Kinderen zullen genieten van de vele dieren en zich ongetwijfeld vermaken met een canopy tour. Het strand is een goede afsluiter van de reis. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis.