Vogels van Costa Rica

  • Ruim negenhonderd vogelsoorten
  • Van toekans tot quetzals 
  • Ook leuk voor niet-vogelaars

1. Vogels Costa Rica: toekans

Die enorme, onhandige snavel, die lieve kraaloogjes en prachtige kleuren: de toekan is een lust voor het oog. In Costa Rica leven maar liefst zes toekansoorten, waarvan de zwavelborsttoekan de bekendste is. Dit is de toekan met de enorme snavel in alle kleuren van de regenboog. Deze soort leeft onder andere in het nevelwoud van Monteverde, in Tortuguero National Park en in Puerto Viejo, dus je hebt tijdens je rondreis Costa Rica verschillende kansen om deze vogels te zien.

2. De bijzondere quetzal

Vogelliefhebbers hebben de quetzal ongetwijfeld op hun wensenlijstje staan, want dit is een heel bijzondere vogel. Met zijn glanzende groene kop, rug en vleugels, een rode borst en witte onderveren is dit een kleurrijke schoonheid. Een flinke vogel ook, van ruim dertig centimeter hoog. Grappig weetje: een quetzal eet graag wilde avocado’s, die hij helemaal inslikt. De pit spuugt hij uit, zodat er weer een nieuwe avocadoboom kan groeien. Quetzals kun je onder andere zien in Monteverde.

Wil je meer dieren zien? In het National Park Corcovado vind je alle dieren die in Costa Rica voorkomen en meer.

3. Rode en groene ara’s

Er zijn niet zo gek veel landen waar je ze kunt vinden, maar in Costa Rica is de kans groot dat je rode en groene ara’s spot. De ara is de grootste papegaaiensoort en ara’s zijn overal in Costa Rica te zien. Vooral de rode exemplaren komen veel voor. In Drake Bay en Corcovado National Park maak je misschien wel de grootste kans.

4. De razendsnelle kolibrie

Nog niet genoeg vogels in Costa Rica gezien? Ga dan op zoek naar de kolibrie, waarvan er in Costa Rica ruim vijftig soorten leven. Met zijn lange, smalle snavel haalt de kolibrie nectar uit bloemen. De kolibriesoorten hebben elk een eigen snavelvorm, toegespitst op een andere bloemsoort. De kolibrie heeft een veugelslag van maar liefst vijftien tot tachtig slagen per seconde en kan daardoor stil in de lucht blijven hangen. De vogeltjes kunnen zelfs achteruit en recht omhoog vliegen. De kolibrie mag dan klein zijn, het is één van de meest bijzondere vogels in Costa Rica. Ze komen veel voor in het nevelwoud van Monteverde.

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Meer inspiratie voor Costa Rica?

Wil je meer lezen over wat er te doen is in Costa Rica? Of ben je benieuwd naar tips om bijvoorbeeld het Manuel Antonio park te bezoeken? Lees hier welke activiteiten je niet mag overslaan tijdens je rondreis Costa Rica.

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Costa Rica. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Costa Rica.