Top 5 mooiste Nationale Parken Costa Rica volgens Miranda

  • Manuel Antonio
  • Monteverde
  • Corcovado
  • Rincon de la Vieja
  • Tortuguero

Nationale Parken Costa Rica: Manuel Antonio

Dit kleine nationale park is een van de populairste bestemmingen van Costa Rica. Dat is niet zo vreemd: Manuel Antonio is een mix van prachtige, dichte jungle en pittoreske baaitjes met mooie stranden. Je kunt hier dus heerlijk wandelen én van het strand genieten. In de bomen zie je geregeld apen, vooral doodshoofdaapjes en kapucijnaapjes komen hier veel voor. Ook heb je veel kans dat je tijdens een wandeling wasbeertjes, neusbeertjes, een agouti of luiaard tegenkomt. Voor de kust zie je vaak pelikanen.

Nationale Parken Costa Rica: Monteverde

Monteverde betekent groene berg en die naam is goed gekozen. Monteverde ligt namelijk wat hoger en in dit nevelwoud vind je meer tinten groen dan je voor mogelijk hield. Je zult merken dat het hier wat koeler is. In Monteverde zijn veel wandelpaden uitgezet en je kunt hier dan ook prachtig wandelen. De bomen in dit nevelwoud zijn behangen met mos en talloze planten (epifyten). Je vindt hier veel soorten kolibries en als je geluk hebt, kun je in Monteverde de prachtige, felgroene quetzal vogel spotten. Heel bijzonder is de skywalk die je in Monteverde kunt maken. Via metershoge hangbruggen loop je tussen de boomtoppen. Zo spot je een luiaard hoog in de boom een stuk makkelijker! Voor adrenaline junks is de canopy tour een aanrader. Als een Tarzan of Jane slinger je van boomtop tot boomtop.

Wil je zoveel mogelijk lokale excursies opnemen in je Costa Rica reis? Bekijk dan deze voorbeeldreis met maximale positieve impact.

Nationale Parken Costa Rica: Corcovado

Nationaal Park Corcovado is het meest ongerepte park van Costa Rica. Hier vind je prachtig ongerept regenwoud en schitterende baaitjes waar bijna niemand komt. In Corcovado leven onder meer 4 verschillende apensoorten, neusbeertjes, wasbeertjes en krokodillen. Hier heb je de meeste kans op het zien van de grote miereneter. Met heel veel geluk spot je een jaguar, poema of ocelot. Ook zal er waarschijnlijk meer dan eens een toekan of een paar ara’s overvliegen. Ben je een echte natuurliefhebber en schrikken eenvoudige voorzieningen je niet af, breng dan een nacht door op het parkwachtersstation, ver van de bewoonde wereld. Rond het eilandje Isla del Caño voor de kust van Corcovado kun je prachtig snorkelen en duiken.

 

Nationale Parken Costa Rica: Rincon de la Vieja

Dit nationale park bij de gelijknamige vulkaan staat bol van de thermische activiteiten. Tijdens een eenvoudige wandeling kom je langs borrelende modderpoelen, dampende bronnen en zwavelmeren. Ook vind je hier mooie watervallen. Hoogstwaarschijnlijk kom je tijdens je wandeling nieuwsgierige neusbeertjes tegen. In de omgeving van het park kun je geweldig paardrijden. Overigens vind je in Costa Rica nog een aantal andere prachtige vulkanen die een bezoek waar zijn, zoals de Poas Vulkaan en de perfect conische Arenal vulkaan. Deze actieve vulkaan stootte tot voor kort enorme stromen gloeiende lava uit. Dit behoort momenteel tot het verleden, maar de vulkaan is nog altijd actief.

Nationale Parken Costa Rica: Tortuguero

Dit nationale park is alleen per boot of vliegtuig te bereiken en vormt een uitgebreid stelsel van rivieren en kanalen omgeven door regenwoud. Tijdens een wandeling of boottocht heb je kans op het zien van onder meer talloze vogels, waaronder prachtig gekleurde ijsvogels, schildpadden, krokodillen, kaaimannen, leguanen en apen. Ook spot je soms felgekleurde kleine kikkers. Op de stranden van Tortuguero leggen in de peridode van juli tot oktober reuze-zeeschildpadden hun eieren. Het is een bijna magische ervaring om hierbij aanwezig te zijn.

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Tips voor bezoek aan Manuel Antonio

We schreven het al, Manual Antonio is een van de populairste nationale parken van Costa Rica. Het is ook nog eens het kleinste park van het land. Het kan er dan ook erg druk zijn. Toch is een bezoek aan het park absoluut de moeite waard. Met de tips van de bloggers van Reisjunk haal je het beste uit je bezoek aan Manuel Antonio.

Costa Rica met kinderen

Costa Rica is erg geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen.  De bezienswaardigheden in Costa Rica zijn geweldig voor kinderen. Kinderen zullen genieten van de vele dieren en zich ongetwijfeld vermaken met een canopy tour. Het strand is een goede afsluiter van de reis. Bekijk hier een voorbeeld van een rondreis Costa Rica met kinderen.

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Costa Rica. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Costa Rica.

Duurzaam reizen in Costa Rica

“Duurzaamheid is Costa Rica, dat staat hier heel hoog in het vaandel.” Er wordt veel samengewerkt met hotels die zich inzetten voor een verantwoorde manier van omgaan met natuur en milieu: afval wordt gescheiden, er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en het eten wordt lokaal verbouwd. Deze hotels hebben de Certification for Sustainable Tourism. In plaats van sterren krijgen de hotels blaadjes toegewezen. “We brengen reizigers in contact met kleinschalige, sfeervolle hotels die worden gerund door lokale mensen. En we letten natuurlijk op de duurzaamheid. Het moet niet zomaar een overnachting zijn, maar een speciale beleving.” Veel accommodaties liggen bijvoorbeeld midden in de natuur, waardoor je zomaar verrast kunt worden door een bezoek van een leguaan, toekans of een luiaard. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.