Voordelen van reizen in het laagseizoen

  • Aangenaam klimaat
  • Beste reistijd op gebied van natuur
  • Ontsnap aan de drukte en geniet van de rust
  • Goedkoper reizen
     

Wat is het hoogseizoen in Costa Rica?

Costa Rica heeft twee duidelijke hoogseizoenen. De eerste loopt van half december tot Pasen. Deze periode is vooral populair bij Amerikaanse toeristen. We snappen wel waarom: er valt dan weinig regen, waardoor het heerlijk vertoeven is aan de prachtige kust. Het tweede hoogseizoen in Costa Rica is juli en augustus. Gedurende deze maanden komen voornamelijk Europese toeristen naar het land. In tegenstelling tot het Amerikaanse hoogseizoen is er één belangrijk verschil: het regenseizoen is in volle gang. En dat kan wel eens water.. eh, roet in het eten gooien wat betreft je reisplannen. Gelukkig is er een oplossing.

Het weer, de drukte en speciale feestdagen spelen allemaal een rol bij het bepalen van de beste reistijd in Costa Rica. Wij vertellen er meer over.

Reizen in het laagseizoen in Costa Rica

Als je niet gebonden bent aan de schoolvakanties, dan is het slim om in mei of juni naar Costa Rica te gaan. Deze maanden bieden een aangenaam klimaat, met niet al te veel regen en verkoelende temperaturen. De natuur is op zijn best in deze tijd van het jaar, met weelderige landschappen en bloeiende flora. Een ander voordeel van reizen in mei en juni is dat het veel minder druk is dan tijdens de hoogseizoenen. Je hoeft niet in de rij te staan bij populaire attracties en kunt meer van de ongerepte schoonheid van Costa Rica genieten, zonder de drukte.

September, het grote geheim van Costa Rica

Sssst... niet verder vertellen: september is een topmaand om Costa Rica te bezoeken. Terwijl het in veel delen van het land regenseizoen is, is het aan de Caribische kust juist de droge tijd. Dat betekent dat je extra grote kans hebt om schildpadden te zien die het strand opkomen om hun eieren te leggen. Aan de Pacifische kant kun je in die maand walvissen spotten. En dat terwijl het overal een stuk rustiger is dan in juli en augustus. Plan je vakantie wel goed, want oktober is juist een maand die je liever vermijdt. Deze maand wordt geplaagd door hevige regenval en onvoorspelbaar weer.

Manuel Antonio is een enorm populaire bestemming in Costa Rica. Het nationale park staat op alle toplijstjes. Het kan er dan ook zo druk zijn dat het ten koste gaat van de ervaring. We geven je daarom de beste alternatieven voor Manuel Antonio.

In het laagseizoen reis je goedkoper

Een ander voordeel van reizen in het laagseizoen in Costa Rica voel je in je portemonnee. Vliegtickets zijn doorgaans duurder rond kerst en oud en nieuw, net zoals in juli en augustus. Vooral in populaire bestemmingen hanteren accommodaties speciale hoogseizoentoeslagen, waardoor overnachtingen flink duurder kunnen zijn. Als je pech hebt zijn de fijne, kleinschalige accommodaties die we zo graag aanbieden, maanden van tevoren al volgeboekt. Reis je in het laagseizoen, dan heb je betere prijzen en meer keuze.

Ontsnap aan de drukte en geniet van rust

Een van de grootste voordelen van reizen in het laagseizoen is de kans om te ontsnappen aan de drukte. Populaire bestemmingen, met name aan het strand, kunnen behoorlijk vol zijn tijdens het Amerikaanse hoogseizoen. Maar als je ervoor kiest om in mei, juni, of september te reizen, is het een stuk rustiger. Dit betekent dat je meer ruimte hebt om te ontspannen, de natuur in je op te nemen en te genieten van een avontuurlijk rondreis.

 Ben je overtuigd? Dat is mooi! De speciaal samengestelde jubileumreis door Costa Rica kun je het beste doen in het laagseizoen. Deze bijzondere reis is samengesteld door lokale reisexpert Costa Rica en is volgens haar de meest ideale route.

Reizen tijdens de Heilige Week

Er is één periode die je liever wilt vermijden: Semana Santa, oftewel de Heilige Week. Deze week voor pasen is de belangrijkste religieuze viering van het jaar. En dat betekent dat de Costa Ricanen massaal eropuit gaan. Tijdens deze week is het overal in het land buitengewoon druk. Het gevolg: accommodaties verhogen hun prijzen aanzienlijk en zijn lang van tevoren volgeboekt. 

Of je nu wil genieten van rustige stranden, kosten wil besparen, of de unieke flora en fauna van het land wil ervaren: reizen in het laagseizoen in Costa Rica brengt heel veel voordelen!

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Duurzaam reizen in Costa Rica

“Duurzaamheid is Costa Rica, dat staat hier heel hoog in het vaandel.” Er wordt veel samengewerkt met hotels die zich inzetten voor een verantwoorde manier van omgaan met natuur en milieu: afval wordt gescheiden, er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en het eten wordt lokaal verbouwd. Deze hotels hebben de Certification for Sustainable Tourism. In plaats van sterren krijgen de hotels blaadjes toegewezen. “We brengen reizigers in contact met kleinschalige, sfeervolle hotels die worden gerund door lokale mensen. En we letten natuurlijk op de duurzaamheid. Het moet niet zomaar een overnachting zijn, maar een speciale beleving.” Veel accommodaties liggen bijvoorbeeld midden in de natuur, waardoor je zomaar verrast kunt worden door een bezoek van een leguaan, toekans of een luiaard. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.

Costa Rica met kinderen

Costa Rica is erg geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen. De bezienswaardigheden Costa Rica zijn geweldig voor kinderen. Kinderen zullen genieten van de vele dieren en zich ongetwijfeld vermaken met een canopy tour. Het strand is een goede afsluiter van de reis. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis.