Top 10 reistips Costa Rica volgens Miranda

  • Bezoek Rio Celeste
  • Eet casado in een lokale soda
  • Bezoek een luiaardopvang
  • Maak kennis met de BriBri
  • Ontdek Corcovado
  • Natuurreservaat Caño Negro
  • Maak een tour op een ananasplantage
  • Beklim de Cerro Chirripo
  • Op zoek naar dolfijnen
  • Luieren in Montezuma

Bezoek Rio Celeste

Vlakbij de Volcán Tenorio vind je de rivier Rio Celeste. De rivier dankt zijn naam aan de turkooizen kleur die door diverse mineralen wordt veroorzaakt. De legende is echter dat de rivier zijn bijzondere kleur dankt aan het feit dat nadat God de hemel had gekleurd, zijn kwasten uitspoelde in deze rivier.

Casado eten in een lokale soda

De Tico´s zoals de Costaricanen zich noemen, hebben de gewoonte om in kleine lokale restaurantjes, een zogenaamde soda, te ontbijten of lunchen. Je kunt hier voor een lage prijs een heerlijke maaltijd eten; bijvoorbeeld het typische Costa Ricaanse ontbijt van gallo pinto, bonen met rijst of als lunch een ´casado´: rijst, bonen, groente, bakbanaan met een stukje vis of kip.

Bezoek een luiaardopvang

In de buurt van Puerto Viejo de Talamanca kun je een opvangcentrum voor luiaards bezoeken. Het centrum is opgericht om gewonde luiaards onderdak te bieden en ze na verzorging weer uit te zetten. De vrijwilligers die er werken zorgen dat meer Costa Ricanen zich bewust zijn van de luiaards, zodat deze een betere overlevingskans in het wild hebben. Meer informatie over de luiaardopvang.

Reistips Costa Rica: Bribri 

Een bezoek aan de lokale bevolking is onmisbaar, en een bezoek aan de BriBri indianen is een unieke ervaring! In het achterland van de Caribische kust midden in het regenwoud woont deze groep oorspronkelijke bewoners van Costa Rica.Je gaat erheen in een kano. De indianen vertellen over hun tradities en de genezende krachten van diverse planten en bomen uit het regenwoud.  Je ziet de cacaobonen aan de bomen hangen en de Bribri´s leren je graag hoe je chocolade kunt maken. Natuurlijk is er ook volop tijd om te proeven. Heerlijke biologische bananen dippen in zelfgemaakt chocoladesaus! Omdat de indianen geen Engels spreken, gaat communiceren met handen en voeten. Een authentieke ervaring middenin de jungle.

Corcovado is een van de meest belangrijke Nationale Parken van Costa Rica.

Corcovado Nationaal Park

Dit is het meest ongerepte gedeelte en door de grote diversiteit in flora en fauna één van de meest belangrijke parken van Costa Rica. Je hebt kans dat je hier vier verschillende apensoorten tegenkomt en er zijn tal van ara’s, toekans, miereneters, neusbeertjes, wasbeertjes, slangen en krokodillen. Bovendien is dit het leefgebied van de tapir, ocelot, jaguar en puma. Stel je voor dat je oog in oog komt te staan met één van deze dieren!

Caño Negro Wildlife Refuge

Caño Negro is een natuurreservaat waar veel verschillende typen watervogels, apen, kaaimannen, krokodillen, leguanen en zoetwaterschildpadden voorkomen. Het is één van de belangrijkste wetland gebieden van Amerika. Er zijn hier diverse projecten die de bijzondere flora en fauna van dit gebied beschermen, zoals het project dat de “Garfish” beschermt. Dit is een beest dat al tijdens de tijd van de dinosaurussen leefde en een soort kruising tussen de alligator en de snoek is.

Bezoek een ananasplantage

In de buurt van Puerto Viejo de Sarapiquí vind je de grootste organische ananasplantage ter wereld: Finca Corsicana. Tijdens de tour over de plantage leer je alles over hoe de ananas wordt gekweekt, en uiteraard kun je deze overheerlijke ananas zelf proberen. Lees meer over ananasplantage Finca Corsicana.

Beklim de Chirripo

De Chirripó is met 3821 m de hoogste berg van Costa Rica en het beklimmen van de top vormt een mooie uitdaging. Tijdens de beklimming zie je met de hoogte de begroeiing continu veranderen. Met een beetje geluk kun je vanaf de top beide kustlijnen zien. Een mooie beloning na deze inspannende klim! Het dorpje San Gerardo de Rivas dat aan de voet van de berg ligt is ook zeer de moeite waard. In de thermale baden kun je heerlijk bijkomen na alle inspanning van de afgelopen dagen die zowel letterlijk als figuurlijk een hoogtepunt vormen van een reis door Costa Rica.

Costa Rica staat bekend om haar vele soorten dieren, die je het beste in het wild kunt bewonderen.

Op zoek naar dolfijnen

Vanuit Montezuma kun je een mooie boottocht maken naar een onbewoond eilandje voor de kust, Isla Tortuga. Onderweg kun je snorkelen, en als je geluk hebt, zwemmen de dolfijnen naast de boot met je mee.

Strandtip: Montezuma

De laatste van onze reistips Costa Rica is een strandtip. In het puntje van het schiereiland van Nicoya aan de oostkust ligt het stranddorpje Montezuma. Je vindt hier een gezellige mix van jonge wereldreizigers, alternatievelingen, expats en lokale kunstenaars. Het aanbod aan kleine en sfeervolle restaurantjes is groot en er is een gezellig avond en nachtleven in de diverse barretjes en kleine clubs. In de omgeving vind je mooie watervallen en een mooie strandwandeling brengt je naar het nabij gelegen uitgestrekte Playa Grande.

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Costa Rica met kinderen

Costa Rica is erg geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen.  De bezienswaardigheden in Costa Rica zijn geweldig voor kinderen. Kinderen zullen genieten van de vele dieren en zich ongetwijfeld vermaken met een canopy tour. Het strand is een goede afsluiter van de reis. Bekijk hier een voorbeeld van een Costa Rica familiereis.

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Costa Rica. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Costa Rica.