Reizen is onze passie. Dankzij onze reiservaring en ons werk in de reisbranche weten we wat reizigers én lokale mensen belangrijk vinden. Ons hoofdkantoor is in Leiden en onze reisexperts wonen over de hele wereld. Wij helpen je graag om onze mooie wereld op een bijzondere en verantwoorde manier te ontdekken. 

Na jarenlange ervaring als reiziger en reisprofessional, kwamen we tot de conclusie dat we met reizen de wereld een beetje mooier kunnen maken. Voor jou én voor de lokale bevolking. Daarom bestaat Better Places. Wij willen dat toerisme een positieve bijdrage levert aan mens, maatschappij en milieu. We zorgen dat jij een onvergetelijke ervaring hebt en dat de lokale ondernemer een inkomen heeft. We willen bovendien de negatieve effecten van het toerisme zoveel mogelijk beperken. Zo blijft de wereld een mooie plek. Ook voor de generatie na ons. Dat is verantwoord reizen. Dat is onze passie.

Better places for people to live in, and better places to visit

Het is onze missie om met onze reizen de wereld een beetje mooier maken. Met onze manier van reizen leveren we een bijdrage aan armoedebestrijding en duurzame economische ontwikkeling en het beschermen van de natuur en biodiversiteit.

In dit interview met Purpose Lab vertelt oprichter Saskia Griep over de maatschappelijke en duurzame missie van Better Places. In het interview met het NRIT lees je hoe we een positieve impact willen maken. In deze video van het NRIT is Saskia uitgebreid aan het woord over reizen duurzamer maken.

Saskia
Saskia Griep
CEO & Founder
Julia Bos
Julia Bos
Operations & Service
Nicole Operations & Service
Nicole Bakker
Operations & Service
Dianthe
Dianthe Groesbeek
Head of Digital Transformation
Daisy
Daisy Scholte
Head of Impact
Naline Roodbeen
Naline Roodbeen
Head of Marketing & Content
Sasha
Sasha Daoud
Online Marketeer
Megan-Better-Places
Megan Hoekstra
Product Manager & Marketeer
Nynke Hoogma
Nynke Hoogma
Office & Product Manager
Jolanda Lagerweij
Jolanda Lagerweij
Product Manager
Valeska Oudhof
Valeska Oudhof
Product Manager
Elena
Elena van Voorthuizen
Product Manager
Dewi
Dewi Spenrath
Product Manager
Esmée
Esmée Tensen
Business Analist

Maatschappelijk ondernemen

Better Places is een Social Enterprise, oftewel een maatschappelijke onderneming. Dat betekent dat de maatschappelijke missie van ons bedrijf voorop staat. Winst maken is belangrijk voor ons bestaansrecht, maar niet het hoofddoel van onze onderneming. Hier lees je meer over Better Places als sociale onderneming. In december 2021 is Better Places toegelaten tot het register van de Code Sociale Ondernemingen. Dat is een keurmerk voor sociale ondernemingen die voldoen aan de strenge eisen voor maatschappelijk en duurzaam ondernemerschap.

Bij Better Places vind je geen dure advertenties of glimmende brochures. Wij kiezen voor persoonlijke aandacht, vakmanschap en eerlijke prijzen. We geloven in een wereld waar er plaats is voor inspirerende producten en bedrijven, opgebouwd door trotse lokale ondernemers. Het zijn hun verhalen en producten die je reis uniek maken.

Duurzaam ondernemen

Bij Better Places geloven we in ondernemen om de wereld een beetje beter te maken. Door direct te boeken bij een lokale organisatie komt er meer geld op de bestemming zelf terecht en ben jij verzekerd van een bijzondere reiservaring. Onze reisexperts werken volgens de duurzaamheidseisen van Travelife.

Duurzaam reizen

Duurzaam reizen betekent dat je een positieve impact hebt op het land dat je bezoekt, de bewoners, dieren én de natuur. Bij het samenstellen van onze reizen maken de lokale reisexperts gebruik van onze checklist voor duurzaam reizen. De checklist is samengesteld volgens onze drie principes voor duurzaam reizen:

  1. Ondersteun en promoot lokale initiatieven
  2. Verminder de CO2-uitstoot van je vakantie
  3. Bescherm, toon respect en reis plasticvrij

Op deze pagina vind je meer over onze inspanningen om duurzaam reizen mogelijk te maken en delen we tips over wat jij kunt doen voor een vakantie met een positieve impact.

Het gewone is bijzonder

We vinden het belangrijk dat je als reiziger een land leert kennen. Dat je in contact komt met de lokale bevolking. Dat je het leven op een plek echt kunt ervaren. Want wat in een ander land heel gewoon is, is voor ons vaak bijzonder. Daarom werken we samen met geselecteerde, lokale reisexperts en brengen we je rechtstreeks met hen in contact, zodat je samen je reis kunt ontwerpen.

Bewust individueel reizen

Better Places kiest bewust voor individuele reizen. Want juist dan kun je gemakkelijk contact maken met de lokale bevolking. Je slaapt in kleinschalige familiehotels, duurzame lodges, of - als je wil - bij de mensen thuis in een homestay. Zo is er volop ruimte voor persoonlijk contact.

Kennis en ervaring delen

Voor lokale reisprofessionals is het vaak lastig om te concurreren met grote touroperators. Terwijl hun reisaanbod goed aansluit bij de behoefte van reizigers. Zij willen authentieke ervaringen. We geven deze lokale professionals de kans om te groeien, hun kennis te delen en ervoor te zorgen dat jij bijzondere ervaringen opdoet. Daarbij hechten we er veel waarde aan dat al onze partners zo duurzaam mogelijk werken. Waar daar behoefte aan is delen we onze kennis en ervaring.

De klimaatimpact van onze reizen

Wij besteden ook aandacht aan de negatieve effecten van onze reizen. Daarbij is de CO2-uitstoot van vliegen de grootste boosdoener. Maar ook onze operationele activiteiten, het vervoer tijdens onze rondreizen en andere zaken, zoals activiteiten en eten op vakantie, hebben een impact op het klimaat. In januari 2020 hebben wij samen met 14 internationale reisorganisaties de noodtoestand voor het klimaat uitgeroepen. Met het ondertekenen van de Tourism Declares Climate Emergency beloven wij er alles aan te doen om de CO2-uitstoot van onze reizen zoveel mogelijk te verminderen. In ons actieplan voor een leefbare planeet lees je hoe we dat doen. 

Winnaar Responsible Tourism Award

In 2021 wordt onze inzet voor duurzaam reizen beloond en winnen we de internationale Responsible Tourism Award van de WTM. "De juryleden zijn onder de indruk van het uitgebreide scala aan manieren waarop we actief de ecologische voetafdruk van de georganiseerde reizen verkleinen, evenals de transparante en gemakkelijk te begrijpen communicatie over de positieve en negatieve milieueffecten van onze reizen."

Internationale duurzame reisorganisatie

De reizen van Better Places zijn ook boekbaar voor Duitse reizigers. Op de Duitse markt opereren wij onder de naam FairAway.