Ontmoet de locals tijdens een excursie op Sicilië

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Beklim de Etna vulkaan

Bijna nergens in Europa is het spektakel van een actieve vulkaan beter te bewonderen dan bij de Etna vulkaan op Sicilië. Er zijn talloze paden om de Etna van dichtbij te bewonderen. Tijdens deze excursie ga je met een lokale gids een originele tocht maken. Hij vertelt je meer over de achtergrond van de actieve vulkaan en samen maak je een leuke trektocht van ca. 3 uur. Wandel tussen vulkanische kegels, lavastromen en uitbarstende kraters van het verleden. Na een korte lunchpauze bezoek je de bijzondere magmagrot. Aan het einde van de excursie bezoek je nog een beroemde kloof waar je de sporen van de vulkaan maar al te goed ziet. Een unieke ervaring!

Ontdek het authentieke leven van het binnenlandse Sicilië

In de regio Agrigento vind je een fantastische excursie naar het Siciliaanse binnenland. Je brengt een bezoek aan ongerepte natuur, prachtige landschappen en de inwoners met hun typische hartverwarmende Siciliaanse gastvrijheid. Deze plek, ver van het massa toerisme, is absoluut dé plek om je onder te dompelen in het authentieke Siciliaanse leven. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de schaapherders en drink een cappuccino met zelf gemolken melk. Ook proef je de warme ricotta kaas en heb je de kans om typische koekjes van een plaatselijke bakker te proeven.

Wil je het beste wat Sicilië te bieden heeft in één reis beleven? Bekijk dan eens de bijzondere Sicilië reis en laat je inspireren!

Bezoek de Necropolis van Pantalica

Tijdens deze excursie bezoek je de "steengroeve" van een natuurreservaat en ga je picknicken aan de oevers van de Anapo-rivier. Ook bezoek je "het paleis van de prins", in het Byzantijnse dorp San Nicolicchio. Het hoogtepunt is de rotsnecropolis van Pantalica, de grootste van Europa. Je duikt hier in de geschiedenis samen met een lokale gids. Je gids vertelt je meer over de archeologische kenmerken van het gebied wat er voor zorgt dat je verblijf op Sicilië nog specialer wordt.

Volg een Siciliaanse kookworkshop

Als je aan Italië denkt, dan denk je aan pizza's, pasta's en heerlijke koekjes. Ook Sicilië heeft zo haar typische lekkernijen. Een bezoek aan het Italiaanse eiland is pas echt geslaagd als je de heerlijke cannoli hebt geproefd, rechtstreeks van een traditionele bakker. Vind je het leuk om zelf met een Siciliaans gerecht aan de slag te gaan, dan is een kookworkshop een goed idee. Zo ga je aan de slag met verse, lokale producten en word je door de vrouw des huizes ("massare modicane") begeleidt. Ontdek de geheimen van de meest authentieke keuken van de regio!

Plan jouw reis naar Sicilië

Ben je op zoek naar een bijzondere Sicilië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Mario, de reisexpert op Sicilië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Mario.

Meer inspiratie voor een Sicilië rondreis?

Wil je meer inspiratie opdoen voor je rondreis over Sicilië? Kijk dan eens op de blog van Stéphanie van Expeditie Aardbol waar ze haar leukste tips met je deelt.

Beste reistijd Sicilië

De beste reistijd voor Sicilië is in de maanden april t/m juni en september t/m oktober. Dan is het niet te warm en kun je genieten van de mooie kleuren van de lente of herfst. Lees hier meer over de beste reistijd Sicilië.