Van tevoren hadden ze nooit gedacht aan Georgië als reisbestemming, maar na het zien van Wie is de Mol waren ze om. Aster Roth, haar man Ruben en hun dertienjarige dochter besloten een rondreis Georgië te maken. De lokale reisspecialist van Better Places stelde de hele reis op maat voor hen samen en het werd een prachtige familiereis Georgië. Aster vertelt enthousiast over hun Georgië vakantie ervaring: “Deze manier van reizen is ons heel goed bevallen.” 

Wie is de mol

Aster, Ruben en hun dochter zijn fan van televisieprogramma Wie is de Mol, dat elk jaar op een andere bestemming plaatsvindt. In 2018 was het Georgië, een nog vrij onbekend reisland. “Het land werd zo mooi in beeld gebracht dat we meteen enthousiast waren,” vertelt Aster. “De kerken, de prachtige natuur en de activiteiten: allemaal geweldig. We hadden dit jaar maar twee weken dat we op vakantie konden, en dat zou eind maart zijn. Heel ver vliegen zag ik niet zitten en we zochten een actieve reis. Georgië voldeed aan al onze eisen.”

Familiereis Georgië: contact met lokale reisexpert

Eerdere reizen regelde Asters’ man van begin tot eind zelf. Omdat ze maar twee weken hadden om de reis te regelen en twaalf dagen weg konden, wilde Aster hun rondreis Georgië deze keer laten organiseren. “Dat leek me een relaxtere optie”, zegt ze. “We gingen Googlen en kwamen meteen bij Better Places terecht. De site sprak ons aan, net als de aandacht voor zo verantwoord mogelijk reizen. Je hebt bovendien contact met een lokale reisexpert en slaapt in guesthouses bij lokale gezinnen. Dat vonden we sterke punten.”

Blij met reisexpert Georgië

Ze stuurden reisexpert George een mail met hun reiswensen en hij maakte op basis daarvan een reisvoorstel. Hij belde om alles door te spreken en paste het reisprogramma aan tot het perfect was. “George heeft zijn werk prima gedaan”, zegt Aster. “Bij het samenstellen van de Georgie reis luisterde hij goed naar onze wensen en ter plekke hadden we regelmatig contact. Hij gaf ons leuke tips en adviseerde ons over de wegen. We wilden graag zelf rijden, dus George regelde een goede 4WD voor ons. We kregen een uitgewerkt reisprogramma mee, met routebeschrijvingen en een link naar de routes op Google Maps. Dankzij de lokale SIM-kaart die we kregen konden we de routes altijd downloaden. Het zelf rijden is ons prima bevallen.”

Georgië is een vriendelijk land met mooie natuur én cultuur

Fijne manier van reizen

Het gezin reisde langs de mooiste plekken van het land. Aster vindt het lastig om de hoogtepunten te noemen. “Het was allemaal mooi”, zegt ze enthousiast. “De Gergeti Trinity Church vond ik prachtig, we hebben het grootste observatorium van de voormalige USSR bezocht en het offroad rijden was erg leuk. En het wandelen in de mooie regio Borjomi was ook geweldig. Georgië is een vriendelijk land waar je makkelijk kunt reizen. Het ligt in Azië, maar de sfeer is vanwege het christelijke geloof toch Europees. We sliepen vaak in guesthouses, een leuke manier om kennis te maken met lokale families. De natuur is heel divers, van de ruige bergen in het noorden tot het lieflijke groen in het zuiden. Het was een prachtige reis en reizen met Better Places is ons heel goed bevallen. Alles was geregeld en we hoefden ons nergens druk over te maken, maar we reisden toch zelfstandig. Wij vonden het ideaal.”

Plan jouw reis naar Georgië

Ben je op zoek naar een bijzondere Georgië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Mari, de reisexpert Georgië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Mari. 

Meer inspiratie voor een rondreis

Wil je nog meer inspiratie op doen voor een familiereis Georgië? Of zoek je meer mooie plekken en ervaringen voor in je Georgië individuele rondreis? Lees over de reiservaring van Tettie, haar man en hun vrienden.

Familiereizen Georgië

Wil je Georgië met kinderen bereizen? Dat is geen enkel probleem. Onze lokale reisexpert Mari heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Georgië en helpt je graag om je reisroute helemaal op maat samen te stellen.