Route hoogtepunten Colombia

Dit is een voorbeeld voor een rondreis hoogtepunten Colombia. Bij Better Places plan je je reis in overleg met Sigrid, de reisexpert in Colombia. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Colombia reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Colombia, een reis Colombia met kinderen of de beste reistijd Colombia.

 

Dag 1-2: Bogotá

Je reis langs de hoogtepunten van Colombia begint in Bogotá. Je wordt vanaf de luchthaven naar je hotel gebracht. Samen met een lokale gids maak je op de tweede dag een fietstour door de stad. Je krijgt een korte rondleiding door La Candelaria, het koloniale centrum van Bogotá, en fietst daarna door naar Paloquemao. Op deze gigantische overdekte markt wordt fruit uit alle uithoeken van Colombia verkocht en vind je stalletjes met Tamales, Lechona en allerlei andere Colombiaanse specialiteiten. Je eindigt de fietstour bij een lokale koffiebranderij om te zien hoe de beroemde Colombiaanse koffie gebrand wordt en deze natuurlijk zelf ook te proeven.

 

Dag 3-4: Tobia

Je wordt via slingerende bergwegen naar Tobia gebracht. Tobia staat bekend om het warme klimaat, de prachtige natuur en de mogelijkheid om vele avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Optioneel kan je het avontuur opzoeken tijdens een raftingexcursie. Tijdens een verkoelende tocht op een vlot word je door de stroomversnellingen van de rivier geleid terwijl je zelf met de roeispanen bijstuurt. Daarna zoek je de hoogte op en daal je met touw, harnas en handschoenen af van verschillende watervallen. 

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Colombia rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste hotels en lodges die we in Colombia gebruiken.

 

Dag 5-6: Manizales

Je reis door Colombia gaat verder. Je wordt bij het hotel opgehaald en rijdt naar Manizales. Deze rit voert je door de Magdalena vallei, over de Magdalena rivier en het hooggebergte van het Centrale Andesgebergte in. Maak onderweg een tussenstop in de stad Honda om de benen te strekken in het oude koloniale centrum of lekker te lunchen. Manizales ligt in de koffieregio. Samen met een lokale gids maak je een tour op een echte koffieboerderij. Je bezoekt de plantages en de zogenaamde ‘beneficiadero’, waar de koffiebonen worden gewassen, gedroogd en geselecteerd. Je leert hier van alles over koffie, van de oorsprong tot de wereldwijde distributie. Je gaat ook zelf koffie branden, en natuurlijk proeven.

 

Dag 7-8: Salamina

Je reist door de prachtige landschappen van de koffieregio door naar Salamina. Dit is een van de oudste en mooiste koffiedorpen van de Zona Cafetera en uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Over een onverharde weg rijd je naar San Felix, waar je geniet van een typisch Colombiaanse lunch. Daarna rijd je de laatste kilometers naar de Samaria vallei. Hier maak je een wandeling tussen de waspalmen, die alleen in deze regio groeien en tot wel 60 meter hoog kunnen worden. Als je wilt kun je zelf ook een waspalmboom aanplanten!

Reisblogger Karlijn koos voor haar rondreis Colombia voor een luxe optie: vervoer met auto en chauffeurs, verblijf in bijzondere hotels en volop activiteiten. Benieuwd naar haar ervaringen en tips? Bekijk het blog over luxe reizen door Colombia.

 

Dag 9-11: Medellín 

Je laat de koffieregio achter je en vervolgt je reis naar Medellín. Je verkent Medellín tijdens een tour van ongeveer 4 uur. Je neemt de metro naar het centrum, waar je onder andere het plein van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Botero bezoekt. Hierna neem je de kabelbaan omhoog naar de wijk Santo Domingo, waar je geniet van het mooiste uitzicht over de stad. Met de bus ga je naar de thuishaven van stichting Caminos. Hier krijg je een rondleiding en uitleg over het werk wat ze doen. Ook kun je een van de voetbaltrainingen van de stichting bezoeken. 

Wat begon als een bescheiden voetbalproject voor straatkinderen is uitgegroeid tot een stichting die elk jaar meer dan vijfhonderd kinderen in armoede een kans geeft op een betere toekomst. Lees in onze blog wat Stichting Children of Medellín zo bijzonder maakt. 

 

Dag 12-14: Palomino

Vanaf de luchthaven van Medellín vlieg je naar Santa Marta, waarna je doorreist naar Palomino, een klein dorpje aan de Caribische kust van Colombia. Hier ga je Tuben op de Don Diego rivier. In een rubberen band zak je de rivier af tot je uitkomt bij een mooi strandje aan zee. Je komt brulapen, bijzondere vogels, vlinders en reptielen tegen. Bij helder weer kun je zelfs de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada zien. In Palomino kom je backpackers uit allerlei landen tegen. Maak een mooie strandwandeling, neem een surf les, of wandel door de smalle straatjes van dit kustplaatsje, waar handgemaakte items van over de hele wereld worden verkocht.


Dag 15-18: Cartagena
 

De laatste stop op je reis langs de hoogtepunten van Colombia is Cartagena. Na ongeveer 7 uur rijden kom je aan in deze prachtige stad, die je samen met een lokale gids gaat verkennen. Samen bezoek je alle iconische plekken van het historische centrum, zoals het Parque Bolívar, Las Bóvedas en Plaza de los Coches. Optioneel kunnen jullie ook met een motorboot naar Islas del Rosario worden gebracht. Hier kun je heerlijk ontspannen op het privéstrand, of deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals snorkelen. 

In dit kleurrijke land is er voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Zelfs als je geen vlees eet. Wij delen tips voor vegetariërs in Colombia.

Ontvang een voorstel op maat

Geef je wensen door en ontvang een voorstel op maat.

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Colombia reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Bogotá: uitstoot per airline (kg CO2 p.p.)

Bijzondere accommodaties

Bijzondere excursies

Vliegtickets rondreis Colombia

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Colombia boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Sigrid geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Reisadvies Colombia

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Colombia. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.