Uitstoot van het vervoer naar Tsjechië (kg CO2e)

Route hoogtepunten Tsjechië

 

Dag 1-3: Praag

Je reis langs de hoogtepunten van Tsjechië begint in het mooie Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Loop de eerste dag door het historische stadscentrum en maak foto’s van de Praagse Burcht. Wandel langs prachtige natuurgebieden, bossen, parken en vijvers, bewonder de rotsachtige wildernis, en maak een avondwandeling naar Nový Svět.

Besteed de tweede dag in Praag door te wandelen over de Karelsbrug of door de Joodse wijk. Je kan er voor kiezen om een treinrit te maken langs de historische spoorlijn uit 1895, waarna je een kanotocht gaat maken. Ook word je door een gids die zelf dakloosheid heeft ervaren, begeleid door een unieke wandeling waar je plekken bezoekt waar daklozen samenkomen. Dit geeft je een andere kijk op dakloosheid. Op dag 3 bezoek je Kutná Hora, een stad met een rijke geschiedenis.

De hoofdstad van Tsjechië is ook goed te bereiken met de trein. Je kunt vervolgens verder reizen naar het startpunt van de reis met de bus.

 

Dag 4-6: Žďárské vrchy

Vandaag verlaat je de hoofdstad en ga je naar Žďárské vrchy, waar je 3 nachten verblijft op een boerderij. Žďárské vrchy is een van de laatste ongerepte oases van rustige en schone natuur gelegen in het hart van Tsjechië. Je moet ook zeker de bedevaartskerk van St. John of Nepomuk, welke gebouwd werd in 1820, in Zelená hora bezoeken.

De tweede dag kan je de omgeving van de boerderij ter paard verkennen, of je kiest ervoor om te relaxen in de tuin. Optioneel kan je vandaag naar de hoogste top van Žďárské vrchy, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht. Het is zeker de moeite waard om te stoppen in het dorp Křižánky, en de mysterieuze rotsformaties van Milovská Perníčka zijn ook vlakbij. Op de laatste dag ga je naar het stadje Litomyšl, waar je kan genieten van de prachtige architectuur, het renaissancekasteel met een uniek theater, het park en een Franse tuin.

 

Dag 7-9: Zuid-Moravië

In de ochtend rijd je naar Zuid-Moravië, een warme wijnregio waar je slaapt bij een wijnmaker in Valtice. Op de tweede dag kan je een fietstocht maken door de regio. Bewonder onder andere de oudste uitkijktoren van Tsjechië, verschillende kastelen, en de neoklassieke Fisherman's Lodge. Je fietst langs de wijngaarden en Valtice-Lednice. Op de laatste dag ga je de Valtice-wijnen proeven. Tijdens de begeleide wijnproeverij proef je verschillende lokale wijnen en later geniet je van een Moravisch diner. Een bijzondere en smakelijke ervaring!

Tijdens deze hoogtepunten reis in Tsjechië overnacht je in kleinschalige accommodaties. Bekijk hier een selectie van een aantal hotels waar je zou overnachten.

 

Dag 10-13: Kežmarok (Slowakije)

Je steekt vandaag de grens over naar Slowakije, waar je Vlkolínec bezoekt en verblijft in Kežmarok. De volgende dag bezoek je een kasteel uit de 15e eeuw met een rijke geschiedenis en een houten, protestantse kerk uit de 18e eeuw. Op dag 3 kan je een optionele trekking doen over het Skalnate-meer naar Lomnický štít, de op een na hoogste top van de Hoge Tatra en de hoogst bewoonde plaats in Slowakije. Je staat voor je gevoel echt op de top van de wereld! De laatste dag kan je ontspannen. Je kan optioneel naar het aquapark Vrbov, maar je kan er ook voor kiezen om een mooie wandeling te maken.

Wil je meer weten over duurzaam op reis? Bekijk eens onze checklist duurzaam reizen. In deze reis komen veel punten uit de checklist terug.

 

Dag 14: Vertrek vanuit Kežmarok

Vandaag komt je Tsjechië hoogtepunten reis ten einde. Maar je kan er ook voor kiezen je reis te verlengen door langer te blijven in Slowakije, Tsjechië of de stad Krakau in Polen. Krakau is namelijk slechts een steenworp afstand!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Luit je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Met de trein naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Tsjechië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland rijd je in anderhalve dag naar Tsjechië toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken. 

Met het vliegtuig naar Tsjechië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tsjechië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tsjechië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tsjechië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tsjechië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tsjechië

rondreis-tsjechie

Beste reistijd Tsjechië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.