Bulgarije is nu nog een relatief onbekende reisbestemming, maar dat duurt vast niet lang meer. Het land barst van de prachtige berggebieden, traditionele dorpjes en culturele bezienswaardigheden. En ook een pluspunt: je hoeft niet eens een vliegticket te boeken. Je kunt namelijk prima met de trein naar Bulgarije reizen. Neem ruim de tijd voor deze avontuurlijk reis, want onderweg kun je volop mooie tussenstops maken. Zo wordt je treinreis echt onderdeel van je vakantie.

Met de trein naar Bulgarije: de route

  • Reizen met de trein is klimaatvriendelijk
  • Onderweg kun je uitstappen en meer van Europa zien
  • Een treinreis is avontuurlijk en comfortabel

Met de trein naar Bulgarije: makkelijker dan je denkt

Met de trein naar Bulgarije reizen lijkt misschien omslachtig, maar het is verrassend goed te doen. Zeker van half juni tot half september, als de treinverbindingen het beste zijn. Buiten het hoogseizoen kun je overigens ook prima met de trein naar Bulgarije, maar dan moet je wel vaker overstappen en duurt de reis langer. Je reist dan via Roemenië.

 

Interrailen

Interrailen is een mooie manier om te reizen naar je bestemming. Met een Interrail Pass reis je onbeperkt over alle grenzen in Europa heen met slechts één ticket. Er is keuze genoeg met meer dan 40.000 bestemmingen in zeker 30 landen. Je reist rond zonder lange incheckprocedures of wachtrijen en kan genieten van meer beenruimte, geen bagagebeperkingen, wifi en een geweldig uitzicht. Daarnaast kan je ook gebruik maken van nachttreinen, zodat je sneller lange stukken kunt overbruggen. Neem een kijkje welke treinpas het beste bij jouw plannen past.

Met de trein naar Sofia in Bulgarije

Je reis naar Bulgarije begint in Amsterdam, Utrecht of Arnhem, waar je rond 12.30 uur de trein naar Düsseldorf neemt. Daar stap je over op de trein naar München, waar je om 20.30 uur aankomt. Het is dan een paar uurtjes wachten tot de nachttrein naar de Kroatische hoofdstad Zagreb vertrekt. Je arriveert om 08.30 uur in Zagreb, na een reis van negen uur. In Zagreb neem je om 11.00 uur de trein naar Belgrado. Je komt daar rond 18.15 uur aan. Stap uit bij station Novi Beograd, waar je makkelijk een tram naar het stadscentrum kunt pakken.

Wil je meer lezen over het maken van lange treinreizen? Lees dan hier het inspirerende verhaal van Michiel van der Ark, die met de trein van Nederland naar Istanbul reisde.

Overnachten in Belgrado

’s Avonds rijden er geen treinen meer naar Bulgarije, dus je overnacht in Belgrado. De volgende ochtend vertrek je om 09.15 uur met de trein naar Sofia. Maak je klaar voor een flinke rit, want je arriveert rond 20.30 uur op je eindbestemming. Gelukkig kun je je in de trein vrij bewegen en is er onderweg genoeg te zien. In Sofia start je rondreis door het boeiende Bulgarije. Je totale reis van Amsterdam naar Bulgarije duurt drie dagen en twee nachten, zo’n 56 uur.

Let op: het lijkt op het eerste gezicht logischer om via Wenen, Boedapest en Belgrado naar Bulgarije te reizen. Helaas is het treintraject tussen Boedapest en Belgrado dicht vanwege langdurige werkzaamheden. Daarom is de route via Zagreb je beste keus.
 

Wil je tijdens je treinreis avontuur zo duurzaam mogelijk overnachten? Boek dan je hotels via Book Different. Zij selecteren hotels niet alleen op prijs, maar ook op de impact die de accommodatie heeft op het milieu. 

Tussenstops maken: reizen met de trein naar Bulgarije

Hierboven beschrijven we de snelste treinreizen naar Bulgarije. Maar het is natuurlijk nóg leuker om op je gemak naar Bulgarije te reizen. Onderweg kun je leuke tussenstops maken in steden als München, Zagreb en Belgrado. In dat geval kun je het beste een Interrail Global Pass kopen. Hiermee kun je in je eigen tempo onbeperkt treinreizen in Europa. Ideaal! Op deze website lees je alles over de pas, de mogelijkheden en de voorwaarden. Wil je van tevoren alvast je hotelovernachtingen voor onderweg boeken? Dat kan onder andere via Bookdifferent.com, een website vol leuke duurzame accommodaties.

Reizen in Bulgarije: volop mogelijkheden

Bulgarije heeft reizigers enorm veel te bieden. Je maakt er schitterende wandelingen door ruige bergen, bezoekt authentieke dorpjes en ontdekt eeuwenoude kloosters. Wil je Bulgarije echt leren kennen? Onze lokale reisexpert stelt graag je ideale rondreis voor je samen.

Plan je reis naar Bulgarije

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sirma, onze Bulgarije specialist. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Bulgarije reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Bulgarije of de beste reistijd Bulgarije.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Bulgarije, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen met de trein naar Bulgarije

Hoe lang duurt een reis naar Bulgarije?

Wat is de beste reistijd voor een treinreis naar Bulgarije?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?