Bulgarije is nu nog een relatief onbekende reisbestemming, maar dat duurt vast niet lang meer. Het land barst van de prachtige berggebieden, traditionele dorpjes en culturele bezienswaardigheden. En ook een pluspunt: je hoeft niet eens een vliegticket te boeken. Je kunt namelijk prima met de trein naar Bulgarije reizen. Neem ruim de tijd voor deze avontuurlijk reis, want onderweg kun je volop mooie tussenstops maken. Zo wordt je treinreis echt onderdeel van je vakantie.

Beste treinroute naar Sofia

Terugreis

Sofia - vertrek - 07:35
Vidin - aankomst - 12:10

Vidin - vertrek - 12:45
Craiova - aankomst - 15:51

Craiova - vertrek - 17:23
Wenen - aankomst - 08:21
Nachttrein

Wenen - vertrek - 09:15
Frankfurt - aankomst - 15:36

Frankfurt - vertrek - 16:28
Amsterdam - aankomst - 20:29

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €370,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen en ligplaats in de nachttrein tussen Wenen en Craiova, exclusief overnachting.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

 

Zo boek je je treinrondreis naar Bulgarije

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Bulgarije. Laat Sirma, de reisexpert van Bulgarije, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Met de trein naar Bulgarije: de route

  • Reizen met de trein is klimaatvriendelijk
  • Onderweg kun je uitstappen en meer van Europa zien
  • Een treinreis is avontuurlijk en comfortabel

Met de trein naar Bulgarije

Met de trein naar Bulgarije reizen lijkt misschien omslachtig, maar het is verrassend goed te doen. Zeker van half juni tot half september, als de treinverbindingen het beste zijn. Buiten het hoogseizoen kun je overigens ook prima met de trein naar Bulgarije, maar dan moet je wel vaker overstappen en duurt de reis langer. Je reist dan via Roemenië.

 

Wil je met de trein naar én door Bulgarije reizen? Kies dan voor onze Treinrondreis door Bulgarijë. Tijdens deze reis rijd je met de trein door het prachtige Balkan gebergte en stap je uit in de mooiste stadjes en dorpjes.

Met de trein naar Sofia in Bulgarije

Je reis naar Bulgarije begint in Amsterdam, Utrecht of Arnhem, waar je ’s ochtends vroeg de trein naar Düsseldorf neemt. Deze trein rijdt van maandag t/m zaterdag. Vanaf Düsseldorf reis je richting Wenen. Onderweg stap je een keer over in Nürnberg. 17:45 kom je aan in Wenen. Je hebt ruim de tijd om lekker wat te eten, want de nachttrein richting Craiova vertrekt om ongeveer 19:45. Na een heerlijk nachtje slaap arriveer je begin van de middag in de Roemeense stad Craiova, waar je gaat overnachten. 

Overnachten in Craiova

Je hebt de rest van de dag de tijd om de verschillende hoogtepunten van deze stad te verkennen. Maak een wandeling door het Nicolea Romanescupark, bezoek een van de vele kerken en bewonder het imposante stadhuis. De volgende dag gaat je reis verder. Je stapt in de trein naar Vidin en stapt daar over om het laatste stukje af te leggen. Na een reis van 3 dagen en 2 nachten, zo'n 56 uur, kom je aan in de Bulgaarse hoofdstad, Sofia.

Wil je meer lezen over het maken van lange treinreizen? Lees dan hier het inspirerende verhaal van Michiel van der Ark, die met de trein van Nederland naar Istanbul reisde.

Tussenstops maken: reizen met de trein naar Bulgarije

Hierboven beschrijven we de snelste treinreizen naar Bulgarije. Maar het is natuurlijk nóg leuker om op je gemak naar Bulgarije te reizen. Onderweg kun je leuke tussenstops maken in bijvoorbeeld Wenen. In dat geval kun je het beste een Interrail Global Pass kopen. Hiermee kun je in je eigen tempo onbeperkt treinreizen in Europa. Ideaal! Op deze website lees je alles over de pas, de mogelijkheden en de voorwaarden. 

Reizen in Bulgarije: volop mogelijkheden

Bulgarije heeft reizigers enorm veel te bieden. Je maakt er schitterende wandelingen door ruige bergen, bezoekt authentieke dorpjes en ontdekt eeuwenoude kloosters. Wil je Bulgarije echt leren kennen? Onze lokale reisexpert stelt graag je ideale rondreis voor je samen.

Duurzaam reizen met de trein

Vliegen naar Bulgarije is makkelijk, maar de treinreis is veel leuker. De CO2- uitstoot van de retourvlucht van Amsterdam naar Sofia is 314kg. Als je kijkt naar de infographic zie je dat de CO2-uitstoot voor een autoreis van twee personen hoger is dan van een retourvlucht. Maar tel je de andere schadelijke broeikasgassen ook mee? Dan wordt de uitstoot van een vliegreis bijna twee keer zo hoog als een autorit met twee personen. Reis je met meer personen in de auto dan gaat de uitstoot omlaag. Maar niets is een duurzamere optie dan een treinreis. Reis je met de trein naar Sofia dan is je uitstoot vijftien keer zo laag als met het vliegtuig. Dus de trein wint het van zowel de auto als het vliegtuig.

Plan je reis naar Bulgarije

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sirma, onze Bulgarije specialist. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Bulgarije reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Bulgarije of de beste reistijd Bulgarije.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Een retourticket naar Bulgarije koop je vanaf €370 per persoon. Wil je met de trein naar Bulgarije, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen met de trein naar Bulgarije

Hoe lang duurt een reis naar Bulgarije?

Kan ik ook vanaf een ander station vertrekken dan Amsterdam?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?