Stoere Duitsers

Guido kwam in een hotel in Lima op het idee om een rondreis door Peru met een huurauto te ontwikkelen. “Ik hoorde opeens het geluid van ronkende motoren aankomen”, zegt hij. “Een groep stoere mannen uit Duitsland was net begonnen aan een motoravontuur in Peru en ze vertelden me over hun reisprogramma. Het was een standaard rondje, waarbij ze van stad tot stad reden, over saaie asfaltwegen met verblijf in standaard hotels. Ik vond dat zo zonde. Als je je eigen vervoer hebt in Peru, dan moet je daar optimaal gebruik van maken en ook naar plekken gaan die wat minder voor de hand liggen.”

 

  Peru met een huurauto: reizen met volop vrijheid

  Guido stelde daarom zelf een autorondreis in Zuid-Peru samen. De route is achttien dagen lang en leidt van Arequipa naar de Colca Canyon. Hier slaap je bij een lokale gastfamilie.

  • Vervolgens rijd je naar Chifrón, een strandje aan het Titicacameer, waar je in mooi gelegen homestay slaapt.
  • Daarna staat de regio rond Cusco op het programma
  • Tijdens Peru met huurauto zijn er stops en overnachtingsplekken in de Heilige Vallei

  Peru met een huurauto: buiten de toeristenroute

  Vanuit Ollantaytambo maak je een prachtige tocht over de Abra Málaga-pas van 4.300m hoog en rijd je deels over de Koffieroute. Slapen doe je in een homestay in Huayopata, waar je heerlijk kunt eten. Je maakt een uitstapje met de trein naar Machu Picchu en rijdt vervolgens naar Cusco, waar je je huurauto inlevert. “Je vermijdt de steden, rijdt door de mooiste landschappen en verblijft op prachtige plekken die buiten de toeristenroute liggen”, zegt Guido. Peru met huurauto is een prachtige manier om het land te verkennen.

  Zelf rijden in Peru: prima te doen

  De reis leidt door het zuiden van Peru en slaat Lima en de kuststrook over. Bewust, want een eigen auto voegt in dat gebied weinig waarde toe. “Rijden in Lima is bovendien niet zo veilig en op de Pan-American Highway kom je nogal eens corrupte agenten tegen”, zegt Guido. “De autoroute die wij nu aanbieden is goed te berijden, relatief rustig en veilig. Je hebt alle tijd om echt te genieten. We geven een gedetailleerde routeplanning mee, zodat de weg vinden geen probleem is. Rijden in Peru is best goed te doen, maar je moet wel genoeg rijervaring hebben. Een beetje assertief rijden is belangrijk. Als je van rijden houdt en lange afstanden geen probleem vindt, is Peru met huurauto heerlijk. De vrijheid, stoppen waar je wilt, efficiënt rondreizen: het is ideaal.”

  Plan jouw reis naar Peru

  Ben je op zoek naar een bijzondere Peru rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Indie, Guido en Agnes, de reisexperts in Peru. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je reis is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij de reisexpert.

  Meer inspiratie voor je reis door Peru met een huurauto

  Wil je weten waarom het een goede keuze is om een speciale rondreis door Peru met een huurauto te maken? Lees meer over de bezienswaardigheden of over de mooiste hotels in Peru. Reisblogger Greg van Reisjunk is ook in Peru geweest en geeft tips voor Arequipa.

  En vergeet je camera niet! Want als je naar naar Peru gaat, dan is het makkelijk om terug te komen met de prachtigste foto’s. Laat je inspireren door de foto’s van Daisy in Peru.