Top 7 bezienswaardigheden Peru volgens Guido en Agnes

  • Machu Picchu
  • Cusco
  • De Amazone
  • Titicaca meer
  • Colca Canyon
  • Arequipa
  • Paracas en de Ballestas eilanden

Machu Picchu

Een hoogtepunt van elke reis door Peru is natuurlijk Machu Picchu. Deze oude Incastad, gelegen op een duizelingwekkende hoogte in de Andes, is absoluut een van de mooiste plekken in Peru. Een plek vol verhalen en legendes, want tot op de dag van vandaag is niet exact bekend waar de stad voor diende. Tijdens een bezoek aan Machu Picchu zal je gids je hier alles over uitleggen. Je kunt van de route naar Machu Picchu ook een bijzondere ervaring maken door niet de trein en bus te pakken, maar bijvoorbeeld de koffieroute te volgen; een bijzonder en duurzaam alternatief voor de populaire Inca Trail. In drie dagen maak je kennis met de natuur, cultuur en lokale bevolking, met als eindpunt het magische Machu Picchu.

Cusco - Peru bezienswaardigheden

De stad Cusco is waar de reis naar Machu Picchu begint, maar dat is zeker niet de enige reden dat deze plek op je route thuishoort. Cusco is van oudsher de hoofdstad van de Inca’s en hoewel veel bouwwerken verloren zijn gegaan is het nog altijd een stad vol historie die zeker een van de mooiste plekken in Peru vormt. Je kunt je hier dagen vermaken met struinen door het doolhof aan straatjes, het bezoeken van de talloze musea en alvast een voorproefje van Machu Picchu krijgen bij de vele Inca ruïnes die de stad omringen. Behalve dat de stad erg mooi is om te zien, is Cusco ook een buitengewoon boeiende plek vol geschiedenis!

Wil je meer reistips Peru? Yvonne van der Laan heeft veel gereisd door Peru en deelt haar ervaringen over Cusco in haar blog.

Amazone

Lang niet iedereen brengt tijdens een rondreis door Peru een bezoek aan de Amazone en dat terwijl het echt een van de mooiste pekken in Peru is. Vaak wordt gedacht dat het moeilijk toegankelijk is, maar onze Peru reisspecialist Guido weet precies waar en hoe je de Amazone in Peru kunt bezoeken op een bijzondere en toch comfortabele manier. Zo heb je in het zuiden, nabij Cusco twee opties om de Amazone in te trekken zonder ver om te moeten reizen; Manu National Park en Tambopata. Je overnacht bij een lokale gemeenschap of in lodges die gerund worden door de lokale bevolking en leert van alles over het bijzondere ecosysteem van de Amazone en het leven op deze afgelegen plek. Een unieke ervaring op een van de mooiste plekken in Peru en een bijzondere toevoeging aan je rondreis!

Titicaca

Een letterlijk hoogtepunt is ook het Titicacameer; het hoogst bevaarbare meer ter wereld, gelegen op de grens met Bolivia. Je komt aan in de havenstad Puno, maar de echte ervaring begint pas als je op een bootje stapt en de drijvende Uros eilanden bezoekt. Deze rieteilanden worden bewoont door een inheems volk dat volledig afgezonderd leeft midden op het Titicacameer. Een unieke ervaring om een kijkje te krijgen in het leven van deze Peruanen! Je volgende stop is Amanti, gelegen op de oever van het meer. Hier overnacht je bij een lokale familie ver weg van andere toeristen.

Colca Canyon

Met bijna 100 kilometer is dit het diepste ravijn ter wereld en dat zorgt voor ronduit spectaculaire uitzichten. Colca Canyon, gelegen in de Colca Vallei op de route tussen Arequipa en Cusco scoort heel hoog als het gaat om de mooiste plekken in Peru. Grillige landschappen met kliffen, vulkanen en ruige vlaktes worden afgewisseld met velden vol alpaca’s en vicuñas. Een hoogtepunt in de Colca Canyon is het spotten van de condors. ’s Werelds grootste vogel wordt veel gezien in dit deel van Peru!

Arequipa

Het is ongetwijfeld de mooiste stad van Peru en dat heeft het te danken aan de wit beschilderde gebouwen, rijke historie en het sfeervolle centrum. De zuidelijk gelegen stad Arequipa vormt daarmee niet alleen een van de mooiste plekken in Peru maar ook een van de mooiste steden in heel Zuid-Amerika. Met talloze musea, knusse straten en gezellige pleinen is dit een fijne plek om een paar dagen rond te dwalen. Vanwege de ligging is het ook een ideale plek om te wennen aan de hoogte.

Paracas en de Ballestas eilanden

Ten zuiden van de hoofdstad Lima, aan de kust én de woestijn, ligt het eigenaarde stadje Paracas. Het stadje zelf is niet noemenswaardig mooi of groot maar de ligging tussen de oceaan en eindeloze zandduinen maakt het een indrukwekkende plek waar genoeg te ondernemen is. Voor de kust liggen de Ballestas eilanden, waar je tijdens een korte boottrip heel wat zeedieren zult spotten zoals zeeleeuwen, pinguïns en talloze vogelsoorten. Wat Paracas een van de mooiste plekken in Peru maakt is dat je nog dezelfde dag van deze eilandjes naar het Paracas Nature Reserve kunt reizen, waar je je midden in een uniek woestijnlandschap bevindt. Een bijzondere plek die zeker op je route thuishoort richting het zuiden!

Plan jouw reis naar Peru

Ben je op zoek naar een bijzondere Peru rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Indie, Guido en Agnes, de reisexperts in Peru. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je reis is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij de reisexpert.

Meer inspiratie voor je Peru rondreis

Wil je meer lezen over Peru en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de beste reistips van onze lokale reisexpert of over de leukste excursies in Peru. Reisblogger Karlijn reist de hele wereld rond en heeft ook in Peru erg veel gezien. Lees meer over haar geweldige avonturen.

Peru met kinderen

Wil je reizen door Peru met kinderen? Dat is geen enkel probleem. Onze lokale reisexperts Guido en Agnes hebben veel ervaring met het organiseren van familiereizen Peru en helpen je graag om je reisroute helemaal op maat samen te stellen.

Beste reistijd Peru

De beste reistijd Peru wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Peru. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Peru.

De impact van je vakantie op het klimaat 

Een verre vliegreis veroorzaakt veel CO2e-uitstoot. Dat is niet goed voor het klimaat. Tegelijkertijd is het geen goed idee om helemaal niet meer te reizen naar verre bestemmingen. Op veel bestemmingen is één op de tien mensen afhankelijk van hun inkomsten uit het toerisme.  

Daarom adviseren we je om niet elk jaar een verre reis te maken. Als je toch gaat, ga dan zo lang mogelijk en zorg ervoor dat je een zo groot mogelijke positieve impact maakt met jouw vakantie. Onze lokale reisexperts helpen je daar graag bij.