Peru veiligheid tips

 • Veilig gebied voor een rondreis
 • Gebruik je gezonde verstand
 • Houd rekening met de hoogte
 • Let goed op je spullen

Reisadvies van Buza

Veel reizigers kijken voor vertrek naar het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op deze website vind je de reisadviezen voor elk land ter wereld. De veiligheid van klanten staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op de voet. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie in Peru verwijzen wij je naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. We begrijpen goed dat je het spannend vindt om nu een reis te boeken, vanwege de omstandigheden rondom het coronavirus. Daarom hanteert Better Places nu soepele voorwaarden voor haar reizen.

Tijdens onze rondreizen door Peru maken we gebruik ven kleinschalige hotels, waaronder het Niños hotel Cusco.

Over je persoonlijke veiligheid

Zuid-Amerikaanse landen hebben een minder goede reputatie als het om diefstallen en berovingen gaat, maar in Peru staat veiligheid er relatief goed voor. Veel beter dan jaren geleden, toen vooral Lima een slechte reputatie had. Als je gewoon je gezonde verstand gebruikt en extra oplet, is de kans op berovingen klein. Veruit de meest voorkomende vorm van diefstal is gelegenheidsdiefstal, dus je moet het dieven niet onnodig makkelijk maken. Laat je portemonnee niet op een tafel liggen, hang je tas niet losjes om je schouder en berg je camera op als je hem niet gebruikt voor extra veiligheid Peru.

Enkele andere tips:

 • Let extra goed op je spullen op drukke plekken, zoals busstations en markten voor Peru veiligheid.
 • Houd wat kleingeld in je zak om kleine bedragen mee af te kunnen rekenen. Zo hoef je niet steeds je portemonnee tevoorschijn te halen als je iets wilt betalen.
 • Berg je paspoort en extra geld op in het kluisje in je hotelkamer, als dat beschikbaar is. Laat het niet los op je kamer slingeren, zorg dat je belangrijke spullen ergens veilig bewaart. Maak ook kopieën van je paspoort en bewaar die op verschillende plekken.
 • Reis je met de bus, zet dan nooit je dagrugzak in het rek boven je. Zet hem ook niet op de grond, zelfs niet voor even. Je kunt je tas het beste op schoot houden.
 • Laat sieraden en dure horloges thuis.
 • Neem altijd officiële taxi’s en vraag eventueel je hotel om een taxi voor je te bestellen.
 • Let op ‘scams’. Zoals overal ter wereld zijn er ook in Peru bekende trucjes die criminelen gebruiken om je spullen afhandig te maken. Een voorbeeld is het creëren van afleiding, zodat je even niet oplet. Lees in je reisgids (de Lonely Planet bijvoorbeeld) de bekendste tactieken door, zodat je voorbereid bent.

Zijn er gezondheidsrisico’s in Peru?

Het is belangrijk om je op tijd te laten informeren over de vaccinaties die je nodig hebt voor Peru. In Peru gelden verder de gebruikelijke gezondheidsrisico’s voor verre bestemmingen, waarvan darmproblemen het vaakst voorkomen. In Peru is specifiek de hoogte een belangrijk aandachtspunt. Je reist vaak op hoogtes van rond de vierduizend meter en dat betekent dat je verschijnselen van hoogteziekte kan krijgen. In deze blog lees je hoe je hoogteziekte kunt voorkomen.

Wil je graag een mooie rondreis maken met je kinderen door Peru? Bekijk dan deze voorbeeldreis van Peru met kinderen en doe inspiratie op!

Peru veiligheid: hoe zit het met het verkeer?

Zoals op vrijwel elke verre bestemming laat de Peru verkeersveiligheid wat te wensen over. Sommige buschauffeurs rijden op hoge snelheid door de bergen, inhalen gebeurt niet altijd op logische punten en het verkeer in de steden is druk. Better Places zorgt daarom dat je altijd met busbedrijven reist die goed aangeschreven staan. Wil je graag zelf rijden in Peru? Dat kan: je kunt in het zuiden van Peru een prachtige roadtrip maken. De wegen zijn in goede staat en het is er relatief rustig. Onze lokale reisexperts voor Peru, Guido en Agnes, zorgen dat je een goede, stevige auto mee op pad neemt, die goed verzekerd is. Zo kun je zonder zorgen genieten van al het moois dat Peru te bieden heeft.

Plan jouw reis naar Peru

Ben je op zoek naar een bijzondere Peru rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Indie, Guido en Agnes, de reisexperts in Peru. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je reis is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij de reisexpert.

Meer informatie?

Wil je meer lezen over hoe in Peru de veiligheid is? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online. Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.

Financiële steun voor Peruaanse gezinnen

Bij het organiseren van onze Peru reizen werken Guido en Agnes veel samen met lokale ondernemers. Gidsen, chauffeurs, hotelmedewerkers en activiteitenondernemers zitten nu werkloos thuis. In Peru kennen ze geen sociaal vangnet zoals wij dat hier hebben. Geen werk betekent geen inkomen en geen eten. Daarom zijn Guido en Agnes een actie gestart om financiële steun te bieden aan de mensen die het hardst worden getroffen. Hulp is nog steeds nodig. Wil jij ook helpen? Ga naar de website van We Support Local Tourism en lees wat jij kunt doen om de Peruanen een hart onder de riem te steken. 

Beste reistijd Peru

Als je naar Peru op vakantie gaat, wil je natuurlijk graag lekker weer. Daarnaast wil je het liefst dat het niet te druk is. De beste reistijd Peru is in de maanden mei t/m september. In de maanden april en oktober t/m december kun je ook prima een rondreis Peru maken.