Hoeveel dagen in Costa Rica je nodig hebt voor een rondreis, hangt af van de route die je aflegt en je eigen voorkeuren. Om het land echt te kunnen ervaren, raden wij aan om drie weken in Costa Rica door te brengen. Dat geeft je de tijd om de hoogtepunten te zien zonder te hoeven haasten. Bovendien kan je zo echt kennis te maken met de gastvrije bevolking en de unieke flora en fauna die dit land rijk is.

Minimaal aantal dagen in Costa Rica

Tijdens een rondreis Costa Rica wil je de belangrijkste bezienswaardigheden en nationale parken van het land zien, zoals Arenal, Manuel Antonio en Tortuguero. Voor een reis langs alle hoogtepunten in Costa Rica raden wij een verblijf van drie weken aan. Op deze manier kun je naast de hoogtepunten ook de minder bekende plekken kunt bezoeken en langer op een plek kunt blijven. Zo wordt je reisschema niet te vol en kan je op een rustiger tempo reizen. Dat geeft je ook de kans om bijzondere outdooractiviteiten toe te voegen aan je reis, zoals raften, ziplinen of duiken.

Waarom drie weken Costa Rica?

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor een verblijf van drie weken in Costa Rica, is dat je het land op die manier niet alleen ziet maar ook echt ervaart. Door extra dagen in Costa Rica te besteden aan bijzondere excursies waarbij je echt in contact komt met de inwoners, beleef je namelijk de mooiste momenten. Maak bijvoorbeeld een nachtwandeling met een gids in Monteverde om te zien hoe het dierenrijk dan tot leven komt. En in plaats van een flitsbezoek aan een inheemse gemeenschap zoals de Bri Bri Indianen, kan je ook kiezen om er te verblijven en echt te leren over de cultuur en leefwijze. Dat maakt het bezoek zowel voor jou als voor de gemeenschap veel waardevoller.

Ontspannen genieten

In ons advies om drie weken in Costa Rica te verblijven, houden we ook rekening met de tijd die je kwijt bent aan het verplaatsen. De wegen in Costa Rica zijn prima met een eigen huurauto te verkennen maar de kwaliteit van de wegen zorgt ervoor dat verplaatsen niet altijd even vlot gaat. Ook is het bij aankomst in Costa Rica fijn om te kunnen ‘landen’ op de bestemming en niet gelijk met een vol reisschema op pad te moeten. Door meer dagen in Costa Rica te blijven, krijg je bovendien de kans om je reis af te sluiten aan de prachtige stranden. Ideaal om even te ontspannen en bij te komen van alle indrukken, zodat je ook weer uitgerust thuiskomt.

Een Costa Rica reis met positieve impact

Door echt de tijd te nemen om Costa Rica te zien en ervaren, vergroot je ook de positieve impact die je maakt. Voor een verre reis moet je nu eenmaal een vervuilende vliegreis maken. Als je dan toch in het vliegtuig stapt, kan je ook beter het meeste uit je reis halen. Door de tijd te nemen voor excursies waarbij je op pad gaat met een gids en op een verantwoorde manier een bezoek brengt aan plekken zoals een koffieplantage of gemeenschap, komt zoveel mogelijk van jouw reisbudget terecht bij de Costa Ricanen.