Waarom een gezinsvakantie Costa Rica?

  • Volop dieren spotten
  • Kinderen zijn van harte welkom
  • Reizen met huurauto en zo zelf je dag indelen
  • Volop gave activiteiten en avontuur
  • Reis is af te stemmen op jouw kinderen

Volop dieren spotten

Costa Rica is echt een bestemming voor natuur- en dierenliefhebbers. Het land heeft prachtige natuurparken, zoals Tortuguero en Manuel Antonio en in de jungle leven talloze bijzondere diersoorten. Aapjes spelen in de bomen, zeldzame vogels vliegen af en aan, luiaards hangen slaperig aan een tak en zeeschildpadden komen hun eieren leggen op het strand. Zijn er geen grote dieren te zien, dan is de kans groot dat je wel kikkertjes in alle kleuren van de regenboog tegenkomt. Het rijke dierenlieven maakt een gezinsvakantie Costa Rica perfect voor kinderen.

Kinderen zijn van harte welkom

In Costa Rica zijn je kinderen van harte welkom. De Costa Ricanen zijn dol op kleine kinderen en doen alles om het hen naar de zin te maken. De lokale gidsen zijn het vaak gewend om met kinderen om te gaan en zorgen dat ze zich prima vermaken tijdens tours. Nog een voordeel: de gezondheidszorg in Costa Rica is goed en het land heeft prima privéklinieken. Mocht een kind onverhoopt ziek worden, dan word je daar goed geholpen. Malaria komt vrijwel niet voor in Costa Rica, dus malariapillen zijn niet nodig.

Benieuwd naar hoe een gezinsvakantie Costa Rica eruit kan zien? Bekijk dan onze voorbeeldreis Costa Rica met kinderen

Reis per huurauto en deel je dag zelf in

Heb je op reis graag de tijd aan jezelf en deel je het liefste zelf je dag in? Dan is reizen met een huurauto ideaal. Zeker fijn als je met kinderen reist. In Costa Rica kun je zonder problemen zelf rijden. Zo bepaal je je eigen tempo en kies je zelf op welke plekken je wilt stoppen. Better Places heeft een mooie autorondreis, die je langs de hoogtepunten van Costa Rica leidt. Van de ruige Caribische kust tot de nevelwouden van Monteverde: de mooiste plekken ontdek je met je eigen huurauto.

Costa Rica biedt volop gave activiteiten en avontuur

Houden je kinderen wel van wat actie en avontuur? Dan kunnen ze tijdens een gezinsvakantie Costa Rica hun hart ophalen. Zweef over het regenwoud aan een snelle zipline, ga snorkelen in de heldere Caribische zee, ga paardrijden in de bergen of leer surfen aan een palmenstrand. Vaar diep de jungle in met een boot, maak kennis met de Bribri en leer alles over het regenwoud. Even genoeg avontuur gehad? Slaap dan in een mooie ecolodge midden in de natuur en relax op je gemak aan het zwembad. Een Costa Rica reis kun je zo avontuurlijk maken als je zelf wilt.

Je reis helemaal op je kinderen afstemmen

Reis je met kinderen, dan is het extra fijn als je af en toe wat rust in kunt bouwen. In Costa Rica is het geen probleem om je reis zelf in te delen. Langere reisdagen met veel activiteiten wissel je makkelijk af met een rustdagje in een kleinschalig hotel met zwembad. Natuurlijk heeft Costa Rica ook veel prachtige bountystranden waar je even heerlijk bij kunt komen. Miranda, de lokale reisspecialist van Better Places in Costa Rica, heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen en kan je dan ook van goed advies voorzien. Zo zorg je dat je Costa Rica reis voor het hele gezin een geweldige ervaring wordt.

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Ervaringen gezinsvakantie Costa Rica

Benieuwd naar ervaringen van mensen die zelf een rondreis Costa Rica met kinderen hebben gemaakt? Lees de ervaringen van Jan-Pieter, Cecile en hun drie kinderen, Kiona met haar zoontje of Cor, Yvon en hun twee dochters. Ook blogster Denise schreef op haar blog Follow my Footprints over haar Costa Rica ervaringen met kinderen.

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Costa Rica. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Costa Rica.

Duurzaam reizen in Costa Rica

“Duurzaamheid is Costa Rica, dat staat hier heel hoog in het vaandel.” Er wordt veel samengewerkt met hotels die zich inzetten voor een verantwoorde manier van omgaan met natuur en milieu: afval wordt gescheiden, er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en het eten wordt lokaal verbouwd. Deze hotels hebben de Certification for Sustainable Tourism. In plaats van sterren krijgen de hotels blaadjes toegewezen. “We brengen reizigers in contact met kleinschalige, sfeervolle hotels die worden gerund door lokale mensen. En we letten natuurlijk op de duurzaamheid. Het moet niet zomaar een overnachting zijn, maar een speciale beleving.” Veel accommodaties liggen bijvoorbeeld midden in de natuur, waardoor je zomaar verrast kunt worden door een bezoek van een leguaan, toekans of een luiaard. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.