Thailand met het gezin – De vliegreis

De verre vlucht is waar de meeste mensen tegenop zien en eerlijk is eerlijk; Thailand is een heel eind vliegen. Kies daarom in elk geval voor een lekker lange vakantie, dan is het de reistijd ook echt waard. Ga minimaal 3 weken, maar als het even kan liever 4. Ga het liefst voor een directe vlucht. Dat is niet alleen milieuvriendelijker, het brengt jullie ook nog eens sneller op de plek van bestemming. Kies je voor een nachtvlucht? Dan is de kans groot dat je kinderen een aanzienlijk deel van de vlucht slapen. Overdag biedt het entertainment-systeem vermaak en voor jongere kinderen is het een idee om een aantal kleine cadeautjes mee te nemen, met speeltjes die de rest van de reis ook gebruikt kunnen worden.

Een vlucht zonder overstap scheelt al snel 50% aan CO2-uitstoot. Wij delen 5 redenen om een directe vlucht naar je bestemming te boeken.

Kies voor een relaxte landing

Bangkok is een fascinerende stad, maar ook druk en hectisch. Zeker als je net uit het vliegtuig komt kan dat wat overweldigend zijn. Ayutthaya is een heel relaxt stadje, omgeven door groen, op een uurtje van de luchthaven. Dit is de ideale plek om even te ontspannen na de vlucht en voor groot en klein is een accommodatie met zwembad dan heerlijk. In de omgeving zijn verschillende indrukwekkende tempelruïnes te zien, waar je fietsend naartoe kan. Oudere kinderen kunnen zelf fietsen, maar er zijn ook fietsen met kinderstoeltjes te huur. Vertrek het liefst zo vroeg mogelijk in de ochtend, als het nog niet te warm is.

Thailand met het gezin – De jungle verkennen

Een echte trekking door de jungle van Thailand is voor de meeste kinderen tot een jaar of 10 niet zo aantrekkelijk. Vlakbij Ayutthaya is een nationaal park waar je één of twee dagen met een ranger op pad kan, veel kan zien en leren, zonder uren door het bos te hoeven lopen. In Khao Yai National Park zie je verschillende soorten apen, neushoornvogels, wild en vrij zeker zelfs olifanten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie van een jeepexcursie met een korte jungletrek, ideaal met kinderen. Het is ook erg leuk om de kleinere dieren, zoals gekko’s, schorpioenspinnen en duizendpoten te spotten. Je kan kiezen om Khao Yai heel comfortabel met een huurauto te bezoeken, maar tussen Ayutthaya en Khao Yai rijden ook treinen.

Met de nachttrein: spannend

Vanuit Ayutthaya, maar ook vanuit Bangkok, kan je met de nachttrein naar Chiang Mai reizen. Slapen in de trein, hoe spannend is dat. Is het voor jouw kinderen té spannend? Dan gaan er ook genoeg treinen overdag. Chiang Mai is een fijne stad en er is enorm veel te zien en te beleven in de stad zelf en de omgeving. Voor je reis door Thailand met het gezin is dit een echte aanrader. Er zijn geweldig mooie tempels en er is een levendige night market. Je kan een dagtrip maken naar het hoogste punt van Thailand, Doi Inthanon, en kleine dorpjes bezoeken om te zien hoe het leven op het platteland eruit ziet. Er is ook veel te doen speciaal voor de kinderen. Stoere kids kunnen gaan ziplinen in de jungle van het Flight of the Gibbon ecopark, of raften en rotsklimmen. En wat dacht je ervan om zelf papier te maken van olifantenpoep. Het is minder vies dan het klinkt en super leerzaam.

Wij geven je 5 redenen om het bijzondere eiland Koh Yao Noi te bezoeken.

Thailand met het gezin – Olifanten

In Thailand, en zeker rond Chiang Mai, zijn ook verschillende verantwoorde opvangen waar je olifanten kan observeren. Verdiep je vooraf goed in het park en kies een verantwoorde opvang waar het welbevinden van de olifanten op de eerste plaats staat. Een uurtje ten noorden van Chiang Mai ligt het Elephant Nature Park. In dit kleine, maar mooie, natuurpark worden mishandelde olifanten uit de toeristenindustrie opgevangen en zeer goed verzorgd. Je kan daar als gezin een dagje meehelpen.

Thailand met het gezin – Strand en hectiek

Ben je, na een eerste kennismaking met Thailand, inmiddels benieuwd geworden naar die beroemde Thaise stranden? Tijd om naar het zuiden te trekken. Een eiland met kindvriendelijke, geleidelijk aflopende stranden en ook nog wel wat te doen en te zien is Koh Lanta. Zo is er een prachtig nationaal park op het eiland en kan je meegaan op een snorkeltour. Na een weekje ontspannen kan je er weer helemaal tegen. Jullie popelen dan vast om de bruisende hoofdstad Bangkok te gaan ontdekken. In Bangkok zijn verschillende gave attractieparken, maar ook een begeleide fietstocht door de bijzondere wijkjes zullen de kinderen geweldig vinden. Net als een boottochtje door de kanalen en langs de drijvende markten van Bangkok Noi. Daarnaast mag je de highlights van de stad natuurlijk niet overslaan. Bezoek in elk geval het Grand Palace, Wat Po en Wat Arun. Bangkok is natuurlijk ook dé plek om je souvenirs te kopen, voordat je naar huis vliegt.

Zin in een rondreis door Thailand met het hele gezin? Bekijk onze voorbeeldreis voor de ideale route met kinderen.

Veel zien en toch rustig aan

Als je bovenstaande plekken combineert tot een route van 3 tot 4 weken kan je met het gezin in Thailand veel zien en toch in een heel rustig tempo reizen. Bovendien ontdek je pas als je ergens een paar dagen bent de leukste plekjes en er blijft ruimte voor spontaniteit. Neem de tijd om te genieten van het land en van elkaar.

Met het gezin door Thailand: Voorbereiding

Ben je enthousiast geworden? Wacht niet te lang met de voorbereidingen. Misschien hebben jullie vaccinaties nodig en die kunnen niet op het laatste moment gegeven worden. Je accommodatie boek je ook het best minimaal 6 maanden voor vertrek. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de beste route? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Seb, de reisexpert die al jaren in Thailand woont. Geef Seb je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat.

Plan jouw reis naar Thailand

Ben je op zoek naar een bijzondere Thailand rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Seb, de reisexpert in Thailand. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Seb.

Meer inspiratie voor een rondreis met kinderen?

Wil je meer lezen over mooie verre reizen en hoe je die met gemak kunt combineren met het gezin? Lees het blog van Yvonne, die graag met haar kinderen naar Thailand reist.