Verken vijf verborgen parels van Thailand

  • Loei: authentiek Noordoost Thailand
  • Samut Songkhran: drijvende markt
  • De bounty-eilanden van Trat
  • Khmer tempels van Buriram
  • Trang: voor het echte Thaise eilandleven

1. Loei: Authentiek Noordoost Thailand

In het noordoosten van Thailand, niet ver van Laos ligt de provincie Loei. Dit is dé plek als je tijdens je Thailand-reis het platteland wilt leren kennen. Begin je reis in het dorpje Wang Saphung, waar je kunt fietsen door de rustige omgeving, langs rijstvelden en lokale boerderijen. Als Westerse toerist ben je hier nog enigszins een bezienswaardigheid, dus de locals vinden het erg leuk om even een praatje te maken. Het is ook leuk om een rondleiding over een eco-boerderij te maken, inclusief rondleiding over een plantage vol bijzondere fruitsoorten, noten en koffie.

Verborgen parels Thailand: aan de oevers van de Mekong

Loei heeft ook prachtige natuur, dus bezoek zeker Huay Krating Mountain Lake, ook wel Klein-Zwitserland genoemd. Ook niet overslaan: Chiang Khan, één van de meest authentieke dorpjes van Thailand en een absolute parel. Het dorp ligt aan de oever van de Mekong Rivier en je vindt hier prachtige oude huizen, kleine restaurants en een gezellige sfeer. In de vroege ochtend kun je zien hoe de monniken hun almronde lopen, zonder de toeristendrukte op veel andere plekken.

Van drijvende markt tot Nationaal Park

De volgende stop is de Damnoen Saduak Floating Market, de bekendste drijvende markt van Thailand. In de middag kun je een Bencharong-porseleinfabriek bezoeken, om kennis te maken met deze eeuwenoude Thaise keramiek-techniek. Tot slot kun je nog even tempelhoppen. Wat Bang Kung, gevangen in een banyan-boom, en de grottempel Wat Tham Khao Luang zijn erg de moeite waard. Wil je een meerdaagse trip van je bezoek aan Samut Songkhran maken? Reis dan door naar Sam Roi Yot National Park en Kuiburi National Park, waar je olifanten in het wild kunt zien.

Ervaar de ultieme vrijheid door met je eigen auto door het noorden van Thailand te reizen.

2. Samut Songkhran: Drijvende markt

Ten zuidwesten van Bangkok ligt de provincie Samut Songkrhan. Hier is de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak te vinden, een van de vijf verborgen parels in Thailand. Maar dit gebied heeft veel meer te bieden, en het is zonde om het alleen bij de floating market te laten. Vanuit Bangkok kun je een geweldige dagtrip maken, die je naar plaatsen brengt die niet zoveel bezocht worden. Je gaat al vroeg op pad, met als eerste stop zoutvelden waar de Thai op traditionele wijze zout maken. Daarna is het tijd voor de Mae Klong trainmarket. Dat is precies wat de naam al zegt: deze kleurrijke markt staat zo’n beetje op het spoor en de trein rijdt er dwars doorheen.

3. De bounty-eilanden van Trat: verborgen parels Thailand

Thailand staat natuurlijk bekend om haar prachtig eilanden, compleet met witte stranden en wuivende palmbomen. Ben je op zoek naar zo’n paradijsje, maar wil je het niet met teveel andere mensen delen? Plan dan tijdens je Thailand-rondreis een bezoek aan de provincie Trat, gelegen in het zuidoosten van Thailand, aan de grens met Cambodja. Het hoofdeiland in Trat is een bekende naam: dat is Ko Chang. Dit eiland wordt goed bezocht, maar wordt ook nog niet overlopen door toeristen. Wil je nog meer rust, reis dan af naar het kleinere Ko Mak of Ko Kood. Nog verder van de gebaande paden vind je de bounty-eilanden Ko Kradat en Ko Wai, die zo van een ansichtkaart lijken te komen.

Thailand is het land van de azuurblauwe zee en het parelwitte zand. Dit zijn onze favoriete stranden in Thailand.

4. Khmer tempels van Buriram

Thailand barst van de prachtige tempels, maar ook als je er al een aantal gezien hebt, wil je die in Buriram niet missen. Buriram ligt in het oosten van Thailand, aan de grens met Cambodja, en hier vind je indrukwekkende oude tempelcomplexen in de stijl van Angkor Wat. Er zijn verschillende tempels die echt op je to do-lijst horen. Phimai is een complex dat dateert uit de twaalfde eeuw en deze tempels stonden model voor Angkor Wat. Nog zo’n topper is het tempelcomplex Prasat De Phanom Rung, gebouwd op de top van een uitgedoofde vulkaan. Dit is het grootste en best bewaard gebleven Khmer-complex in Thailand. Naast van prachtige tempelgebouwen en beeldhouwwerk kun je hier ook genieten van mooie uitzichten over de groene omgeving. Nog niet uitgetempeld? Bezoek dan ook het complex Muang Tam. Niet zo groot, maar zeker niet minder indrukwekkend.

5. Trang: Voor het echte Thaise eilandleven

Aan de westkust van Thailand liggen drukke eilanden als Phuket, maar ook in dit bekende gebied kun je makkelijk van de gebaande paden af reizen en de verborgen parels Thailand ontdekken. Reis bijvoorbeeld naar de Trang-archipel, met haar prachtige onontdekte eilanden en verlaten stranden. De hele archipel bestaat uit 47 eilanden, dus er valt heel wat te ontdekken. Verblijf een paar nachten op Koh Mook en reis naar Koh Ngai. Hier kun je prachtig snorkelen en duiken en de stranden zijn overal even wit en verlaten. Je vindt hier vooral kleinschalige accommodaties, gerund door locals. Een ideale plek om het ongerepte Thaise eilandleven te leren kennen.

Plan jouw reis naar Thailand

Ben je op zoek naar een bijzondere Thailand rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Seb, de reisexpert in Thailand. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Seb.

Meer inspiratie voor een rondreis

Wil je nog meer inspiratie opdoen over een mooie reis, of zoek je verder dan de mooiste parels van Thailand? Lees het blog van Karlijn en haar reizen over de hele wereld en geniet van haar verhalen.

Beste reistijd Thailand

De beste reistijd Thailand wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Thailand. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Thailand.

Thailand met kinderen

Wil je graag een verre reis maken met je kinderen? Dan is een familiereis Thailand een aanrader. Thailand biedt volop afwisseling, je overnacht er in comfortabele hotels en je kunt je reis zo avontuurlijk maken als je zelf wilt. Ook af en toe een rustdag inplannen is er geen enkel probleem. Onze lokale reisspecialist Seb heeft volop ervaring met het organiseren van een rondreis Thailand met kinderen en hij helpt je graag om jullie droomreis op maat samen te stellen.