Een visum voor Colombia

Geen visum nodig voor Colombia
Let op als je vliegt via de V.S.
Altijd je eigen verantwoordelijkheid
Geldig voor Belgische en Nederlandse nationaliteit

Regels voor Nederlandse en Belgische nationaliteit 

Deze regels voor het Colombia visum gelden voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit. Beschik je over een andere nationaliteit dan kunnen er andere voorwaarden van toepassing zijn op jouw visum voor Colombia. Je dient in dat geval zelf contact op te nemen met de ambassade van Colombia in Den Haag of met de Visumcentrale. Meer informatie over het visum voor Colombia vind je hier.

Wil je graag een mooie rondreis maken met je kinderen door Colombia? Bekijk dan deze voorbeeldreis van Colombia met kinderen en doe inspiratie op!

Naar Colombia via de V.S. 

Vlieg je naar Colombia via de Verenigde Staten? Dan is het verplicht om in het bezit te zijn van een ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dit geldt dus ook als je onderweg naar Colombia slechts een tussenstop maakt op een vliegveld in de VS. Je kunt je ESTA het beste minimaal 72 uur voor vertrek online aanvragen. Een ESTA kost 14 USD en is twee jaar geldig.

Visum Colombia: jouw verantwoordelijkheid 

Houd er rekening mee dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor het verkrijgen van de juiste reisdocumenten. Wij adviseren daarnaast om voor vertrek een kopie te maken van je belangrijke documenten zoals je paspoort, vliegtickets en eventuele visum voor Colombia. Neem een papieren versie hiervan mee in je bagage en stuur een kopie naar je emailadres. Mocht er onderweg iets met je documenten gebeuren, dan is het handig om in het bezit te zijn van deze kopieën.

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid, de reisexpert in Colombia. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid.

De beste reistijd voor Colombia

De beste reistijd Colombia wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Colombia. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Colombia.

Meer inspiratie voor je rondreis door Colombia?

Meer lezen over Colombia? Laat je inspireren door de voorbeeldreis op rondreis.be. Of lees over welke bezienswaardigheden je niet mag missen in Colombia. 

Duurzaam reizen Colombia

Wil je zo verantwoord mogelijk reizen in Colombia, dan zijn er verschillende manieren om dat te bereiken. Boek bijvoorbeeld excursies die je kennis laten maken met het dagelijks leven in Colombia. Bezoek fair trade-koffieplantages, overnacht op lokale boerderijen en ga langs bij initiatieven die zich inzetten voor een goed doel. Zo kun je in Medellín de Stichting Straatkinderen Medellín bezoeken. Of Stichting La Vecina in Cartagena, die kinderen uit een sloppenwijk helpt. Probeer tijdens je Colombia-reis ook zo min mogelijk binnenlandse vluchten te boeken. Als je over land reist, zie je veel meer van het land én het is een stuk duurzamer. Lees hier meer over duurzaam reizen in Colombia.