Malaria in Colombia: waar moet je op letten?

  • Niet in elk gebied gevaar
  • Neem de gepaste malariamaatregelen
  • Afhankelijk van je reisroute en reisduur
  • Ga voor advies naar je arts

Malaria Colombia – Pillen of niet?

Of het tijdens je reis nodig is om naast het nemen van antimuggenmaatregelen ook malariapillen te slikken, hangt volledig af van het risico op besmetting met malaria in Colombia. Dat risico hangt samen met onder andere de duur van je verblijf en de exacte reisroute die je aflegt. Thuisvaccinatie.nl adviseert bijvoorbeeld om malariapillen te slikken wanneer je langer dan drie nachten verblijft in een gebied waar malariamuggen voorkomen. Hiervoor geldt dat je je het beste persoonlijk kunt laten adviseren bij de GGD of via thuisvaccinatie.nl. Samen met de arts wordt er dan gekeken naar een persoonlijk advies voor maatregelen tegen malaria in Colombia.

Het land Colombia heeft voor iedereen wat te bieden. Zo is er ook genoeg variatie in vegetarisch eten in Colombia

Antimuggenmaatregelen tegen malaria in Colombia

Behalve het eventueel slikken van malariapillen, is het altijd raadzaam om de nodige antimuggenmaatregelen te treffen. Ook hierover kan je arts je adviseren. De kans op malaria besmetting in Colombia wordt bijvoorbeeld verkleind door het dragen van kleding met lange mouwen en lange broekspijpen en het gebruik van een anti-insectenmiddel met voldoende DEET. Houd er daarbij rekening mee dat de malariamug vooral actief is na zonsondergang en voor zonsopkomst.

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid en Koen, de reisspecialisten in Colombia. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid en Koen.

De beste reistijd voor Colombia

De beste reistijd Colombia wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Colombia. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Colombia.

Meer inspiratie voor je rondreis door Colombia?

Meer lezen over Colombia? Laat je inspireren door te lezen welke bezienswaardigheden je niet mag missen in Colombia. Of bekijk onze Colombia met kinderen voorbeeldreis.  

Duurzaam reizen Colombia

Wil je zo verantwoord mogelijk reizen in Colombia, dan zijn er verschillende manieren om dat te bereiken. Boek bijvoorbeeld excursies die je kennis laten maken met het dagelijks leven in Colombia. Bezoek fair trade-koffieplantages, overnacht op lokale boerderijen en ga langs bij initiatieven die zich inzetten voor een goed doel. Zo kun je in Medellín de Stichting Straatkinderen Medellín bezoeken. Of Stichting La Vecina in Cartagena, die kinderen uit een sloppenwijk helpt. Probeer tijdens je Colombia-reis ook zo min mogelijk binnenlandse vluchten te boeken. Als je over land reist, zie je veel meer van het land én het is een stuk duurzamer. Lees hier meer over duurzaam reizen in Colombia.