Regenseizoen in Colombia

Altijd een bui in de groene Amazone
Voorkom de vele regenbuien
Twee regenseizoenen in Colombia
Volop genieten van de zon

Regenkansen aan de Caribische kust en westkust

Tijdens je rondreis Colombia wil je vast ook genieten van het strand. De Caribische kust met haar prachtige stranden is hiervoor de beste keuze. Aan de westkust, bij de Grote Oceaan, valt namelijk het hele jaar door vrij veel regen: per maand ongeveer even veel als er in Centraal-Colombia in een heel jaar valt. In onze rondreizen zitten de stranddagen dan ook in principe gepland aan de Caribische kust, bij Cartagena en het paradijselijke Palomino. Wil je toch graag de westkust in je reisroute opnemen, geef dit dan aan bij je aanvraag voor een reisvoorstel en onze reisspecialist Sigrid zal je hierover adviseren. Zou houd je altijd rekening met het regenseizoen in Colombia

Het land Colombia heeft voor iedereen wat te bieden. Zo is er ook genoeg variatie in vegetarisch eten in Colombia

Het regenseizoen in de Amazone van Colombia

Door het regenseizoen in Colombia van april t/m juni en van oktober t/m november te vermijden, ontloop je de grootste kans op regen tijdens je rondreis. Toch kan je op elke reis een regenbui tegenkomen, bijvoorbeeld in de Amazone. Ongeacht de periode waarin je reist, kan je hier een flinke regenbui tegenkomen. Laat dit je er echter niet van weerhouden om deze plek op te nemen in je route tijdens het regenseizoen in Colombia; regen hoort er in dit gebied bij en maakt de ervaring zeker niet minder bijzonder!

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid, de reisexpert in Colombia. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid.

De beste reistijd voor Colombia

De beste reistijd Colombia wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Colombia. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Colombia.

Meer inspiratie voor je rondreis door Colombia?

Meer lezen over Colombia? Laat je inspireren door de voorbeeldreis op rondreis.be. Of lees over welke bezienswaardigheden je niet mag missen in Colombia. Bekijk ook onze Colombia met kinderen voorbeeldreis. 

Duurzaam reizen Colombia

Wil je zo verantwoord mogelijk reizen in Colombia, dan zijn er verschillende manieren om dat te bereiken. Boek bijvoorbeeld excursies die je kennis laten maken met het dagelijks leven in Colombia. Bezoek fair trade-koffieplantages, overnacht op lokale boerderijen en ga langs bij initiatieven die zich inzetten voor een goed doel. Zo kun je in Medellín de Stichting Straatkinderen Medellín bezoeken. Of Stichting La Vecina in Cartagena, die kinderen uit een sloppenwijk helpt. Probeer tijdens je Colombia-reis ook zo min mogelijk binnenlandse vluchten te boeken. Als je over land reist, zie je veel meer van het land én het is een stuk duurzamer. Lees hier meer over duurzaam reizen in Colombia.