Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

  Homestay

 Natuur

 Slow Travel

 Connect

Route Madagaskar vakantie

Dag 1 – Aankomst Antananarivo

Madagaskar hoofdstad

Dag 2 – naar Antsirabe

Antsirabe stad

Dag 3 – naar Miandrivazo

Tritriva Antsirabe

Dag 4 – naar Kirindy NP

Madagaskar vakantie

Dag 5 – naar Bekopaka

Madagaskar rivier

Dag 6 – Bekopaka

Madagaskar rondreis

Dag 7 – Bekopaka

Tsingy

Dag 8 – naar Morondava

Madagaskar tips

Dag 9 – naar Antsirabe

Madagaskar hotels

Dag 10 – naar Ambalavao

Hoogtepunten Madagaskar

Dag 11 – naar Isalo NP

Madagaskar ringstaartmaki

Dag 12 – Isalo NP

Madagaskar met kinderen

Dag 13 – naar Ranomafana

Madagaskar uitzicht

Dag 14 – Ranomafana

Madagaskar Lemur

Dag 15 – naar Antsirabe

Madagaskar vakantie

Dag 16 – naar Andasibe

Overnachting Andasibe

Dag 17 – Andasibe

Madagaskar lemur

Dag 18 – naar Pangalanes

Pangalanes rivier

Dag 19 - Pangalanes Kanaal

Pangalanes tour

Dag 20 - naar Mahambo

Madagaskar met kinderen

Dag 21 - Ferry naar Saint Marie

Madagaskar kust

Dag 22 - Saint Marie

Madagaskar boottocht

Dag 23 - Saint Marie

Madagaskar eilanden

Dag 24 - Vlucht naar Antananarivo

Antananarivo uitzicht

Dag 25 - Antananarivo

Madagaskar hoofdstad

Dag 26 - Vertrek uit Antananarivo

Antsirabe Local

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Madagaskar maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Madagaskar

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Madagaskar. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Madagaskar

Beste reistijd Madagaskar

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Madagaskar vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op vakantie naar Madagaskar te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden