Bijzonder aan deze duurzame reis

  • Overnacht duurzaam in homestays
  • Rondreizen met de trein en elektrische auto
  • Excursies met minimale uitstoot
  • Slow travel; neem de tijd om het land te ervaren
  • Lokale ondernemers steunen met een bezoek
  • Human powered activities

Route duurzame reis Roemenië

 

Dag 1-3: Cluj

Je arriveert per trein in Cluj en vervolgens rijd je met een elektrische huurauto naar het hotel. Je verblijft in een centraal gelegen 3-sterren hotel in Cluj, de voormalige hoofdstad van Transsylvanië. Tijdens je verblijf in Cluj word je omgeven door charmante middeleeuwse en barokke architectuur. De populaire internationale muziek-en filmfestivals die hier plaatsvinden, maken Cluj een levendige stad en een aantrekkelijke bestemming voor reizigers. Het is tijd om de stad te ontdekken, je duurzame reis Roemenië gaat van start! De komende dagen blijf je in Cluj.

Je zal een rondleiding krijgen door Cluj met een van de vrijwillige lokale gidsen, welke onderdeel zijn van een online platform dat de stad promoot. Ook rijd je naar Turda, om de zoutmijn te bezoeken.  

De hoofdstad van Roemenië is niet alleen prima bereikbaar met de trein; het levert je ook een prachtige reis door Europa op. Lees meer over de treinreis naar Roemenië.

 

Dag 3-6: Breb

In Maramures verblijf je de komende dagen rondom het leuke dorpje Breb. Hier zal je 3 nachten overnachten in een traditioneel gastenverblijf. Bezoek het dorp Sapanta, de thuisbasis van een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Roemenië, de “Merry Cemetery”. Deze begraafplaats is uniek vanwege de felgekleurde naïeve geschilderde kruisen en humoristische grafschriften Vergeet niet het Memorial of Communism in Sighetu Marmatiei te bezoeken. ’s Avonds keer je terug naar Breb voor een heerlijk diner. 

Daarnaast maak je een mooie wandeling in het Gutai-gebergte. Dit gebergte is een vulkanische bergketen. De hoogste top is zo’n 1443 meter hoog. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over het land van Maramures. Je kan gezellig picknicken aan de voet van “Creasta Cososului” – “The Rooster’s Crest”, een groep scherpe rotsen. De afdaling voert je door de groene boomgaarden en hooilanden terug naar het dorp Breb. 

Tijdens je duurzame reis Roemenië verblijf je bij lokale families. Op deze manier ontdek je het echte Roemenië. 

 

Dag 6-8: Sucevita

Je vervolgt je reis naar Sucevita in het noorden van Roemenië. Ga naar het klooster van Barsana. In Teud, waar je later heen reist, vind je de op een na oudste kerk van het land. Na dit bezoek verlaat je Maramures om de Karpaten over te steken naar de Bucovina-regio: een oase van Roemeense spiritualiteit. ’s Avonds kom je aan in het dorp Sucevita. Je overnacht hier voor 2 nachten in een traditioneel, gerenoveerd huis. Geniet van een diner onder het genot van zelfgemaakte cognac of wijn. 

Neem de transfer naar Moldovita om het oosters-orthodoxe klooster van het dorp te bezoeken. Hierna ga je een wandeling maken door grasland en bos, richting het dorp Runc, een klein gehucht omgeven door dichte bossen met naaldbomen. Dit is een prachtige wandeling van ongeveer 4 uur. Na deze activiteit kan je een traditionele workshop volgen over het schilderen van eieren. 

Benieuwd waar je overnacht tijdens je duurzame reis Roemenië? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste hotels die we in Roemenië gebruiken.

 

Dag 8-11: Tarpesti

Voordat je Bucovina verlaat, bezoek je twee kloosters: Humor en Voronet. Hierna ga je verder in zuidelijke richting naar het dorpje Tarpesti, in de regio Moldavië in Roemenië. Je zal een paar nachten overnachten in een gezinswoning waar ze heerlijk voor je koken elke avond. 

In Tarpesti begin je de dag met een Bizon Safari, en je gaat op zoek naar de Europese bizons van het Vanatori Natural Park. Een parkwachter begeleidt je door de eiken- en beukenbossen. Hierna breng je een bezoek aan de kloostergemeenschappen van Agapia en Varatec. 
Bezoek tijdens je reis het bos naar Sihla Hermitage. Bekijk de grot van heilige Theodora en de kleine kerk gemaakt van enkele dennenbomen. Neem vervolgens het pelgrimspad door betoverende bossen naar de Daniil Sihastru-hermitage. Een korte steilere klim brengt je naar een mooi uitzichtpunt op het Stanisoara-gebergte. 

Het land op eigen gelegenheid verkennen voelt als een bijzondere ontdekkingsreis. Lees hier meer over het rondreizen door Roemenië met een huurauto.

 

Dag 11-13: Praid

Rijd richting Transsylvanië via de indrukwekkende Bicaz-kloven. Je kunt een korte wandeling rond het blauwe meer maken. Onderweg heb je prachtige uitzichten. Langere wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraden zijn ook mogelijk in dit gebied, afhankelijk van de weersomstandigheden en je wensen. Je overnacht in een gezellig, lokaal pension in Praid.

De volgende dag breng je een bezoek aan de zoutmijn in Praid. De zoutmijn bestaat onder andere uit een behandelcentrum, een kerk, een speeltuin en een wijngalerij. Er is een buitenbad met zout water dat uit de zoutmijn 150 m onder de grond wordt opgepompt. Zwemmen in zout water is een bijzondere ervaring, terwijl het ook een goede invloed kan hebben op gewrichten en huid. 

Benieuwd naar de bezienswaardigheden in Roemenië? Lees onze blog.

 

Dag 13-16: Magura

Je vertrekt richting Prejmer om de 15e-eeuwse versterkte gotische kerk te bezoeken en tevens een van de meest bezochte plekken in Roemenië. ’s Avonds arriveer je in Magura, en vindt het diner en de overnachting plaats in een lokaal pension. 

Magura is ideaal gelegen tussen de bergen Bucegi en Piatra Craiului. Je kan er voor kiezen om te wandelen door de Piatra Craiului bergen. Deze bergen zijn zeer rotsachtig en prachtig om te zien. In de Roemeense Karpaten zijn er beren, wolven en lynxen te vinden. Er zijn meerdere opties om te wandelen in de Bucegi-bergen en je kunt zelf invullen hoe lang je wilt wandelen. Een leuke tip is om voor een wandeling een lokale gids mee te nemen. Deze kan je meer vertellen over de natuur en oude Roemeense tradities.

Meer weten over wandelen in Roemenië? Lees onze blog.

 

Dag 16-17: Viscri

Na het ontbijt breng je een bezoek aan Brasov. Brasov wordt omringd door de indrukwekkende toppen van de zuidelijke Karpaten. Het is een schitterende stad vanwege de gotische, barokke en renaissancistische architectuur. 

Je rijdt naar Viscri, een Saksisch dorp. De check-in vindt plaats in een gezellig boerenhuis dat gasten onder traditionele omstandigheden herbergt. Geniet van een zelfgemaakt diner, bereid door je gastheer. Vergeet niet een uniek ritje in een paardenkoets door het dorp te maken. Natuurlijk kun je het dorp ook te voet op eigen gelegenheid verkennen. Je komt mooie dingen tegen, onder andere een middeleeuwse kerk. Je lunch wordt bereid door de lokale bevolking. Na het ontbijt breng je een bezoek aan Sighisoara, om vervolgens vanuit Cluj de trein terug naar huis te nemen. Je duurzame reis Roemenië zit erop.

Meer weten over Viscri? Lees onze blog over Viscri, het best bewaarde geheim van Roemenië.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Adina je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. 

Voorstel op maat

Met de trein naar Roemenië

De trein is de mooiste en meest duurzame manier om naar Roemenië te reizen. Het is comfortabel, je hebt genoeg beenruimte, je geniet van de prachtige uitzichten, je hebt mobiel bereik (of zelfs gratis wifi) en – misschien wel het belangrijkste – je krijgt nog dat échte reisgevoel. Je ziet de landschappen, steden en mensen langzaam veranderen en je ziet en beleeft veel meer dan wanneer je het vliegtuig pakt. Adina geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Amsterdam-Boekarest uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 2 personen

Bronnen: Atmosfair en  Green Tickets

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Roemenië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Tijdens je duurzame verblijf je homestays. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Roemenië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Roemenië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Roemenië

rondreis-roemenie

Beste reistijd Roemenië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.