Uitstoot van je reis naar Cuba (kg CO2e)

Route rondreis Cuba met kinderen

Dag 1: Aankomst op Cuba

Na aankomst op de luchthaven van Varadero of Havana begint je rondreis Cuba met kinderen. Je wordt opgehaald door een chauffeur en reist naar je casa particular in Havana. Een Cubaanse familie heet je hier warm welkom. Op een terras in de stad kun je de sfeer van Havana met zijn vervallen koloniale panden en klassieke auto’s op je in laten werken.

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, kies dan waar mogelijk voor directe vluchten. TUI Fly heeft 1x per week een directe vlucht naar Varadero, vanuit Brussel zijn er twee vluchten per week naar Varadero. Vanaf daar is het slechts 2 uur rijden naar Havana. Dit is de beste vlucht voor deze reis. Lees meer over vliegtickets naar Cuba.

 

Dag 2-3: Havana

Vandaag bekijk je de mooiste en meest interessante plekken van Havana. Via de beroemde zeeboulevard Malecón, met zijn pastelkleurige gevels, ga je naar het centrum van de stad. Verken het oude koloniale centrum Habana Vieja, waar je de wijken waar het dagelijks leven van de Cubanen zich afspeelt bezoekt. ‘s Avonds kun je een bezoek brengen aan één van de vele muziekcafé’s. De volgende dag heb je nog ruim de tijd om de rest van deze indrukwekkende en sfeervolle stad te ontdekken. Je kunt een bezoek brengen aan de sigarenfabriek van Partagas, waar de beroemde Cubaanse sigaren met de hand gerold worden. Je kunt ook simpelweg door de levendige straatjes dwalen waar domino wordt gespeeld en eindeloos aan de oude Amerikaanse oldtimers wordt gesleuteld. Op de blog van Food Travel Photography lees je meer tips over wat te doen in Havana.

 

Dag 4-6: Viñales

Als je aan Cuba denkt, denk je aan sigaren! De beste tabak voor de Cubaanse sigaren komt uit de provincie Pinar del Rio, ten westen van Havana. Tussen de tabaksvelden rijzen de steile kalkstenen heuvels omhoog. In dit bijzondere landschap ligt het dorp Viñales met haar vrolijk gekleurde huizen. Viñales heeft een relaxte sfeer met alles op loopafstand. De volgende dag kun je kiezen voor een wandeling of een paardrijdtocht (vanaf 12 jaar) over de smalle slingerpaadjes langs de akkers. In de maanden oktober tot maart wordt hier tabak verbouwd. In de ‘casas de tabaco’, de schuren met schuine palmdaken, kun je de tabaksbladeren te drogen zien hangen. Je hebt daarna nog een dag om zelf in de stad rond te lopen of stap op de boot die je naar het eilandje Cayo Levisa brengt. Op dit bounty eiland met wit zand en kristalhelder zeewater is het heerlijk om een dagje te ontspannen of om al snorkelend of duikend de onderwaterwereld te bekijken.

Hoeveel dagen in Cuba je precies nodig hebt, hangt af van de route en voorkeuren van je rondreis. Wij adviseren je om drie weken in Cuba te verblijven, zodat je het land niet alleen ziet maar ook beleeft. Lees meer over de beste reisduur van Cuba.

 

Dag 7-8: Playa Larga

Je verruilt de groene valleien van Viñales voor de witte zandstranden van Playa Larga. Dit is met name een populaire plek voor lokale toeristen, maar ook internationale toeristen komen er. Omdat de vegetatie pas stopt in de zee, geeft dit een apart beeld, met name omdat ook het blauwe water in combinatie met rood zand voor surrealistische kleuren zorgt. Naast de duikmogelijkheden kun je ook boottochten maken en watersport activiteiten beoefenen. Ontdek de dag erna de wereldberoemde Varkensbaai, waar Playa Larga onderdeel van is. De onderwaterwereld is de moeite waard, omdat er een kleurrijk koraalrif is. In Playa Girón kun je ook een bezoek brengen aan Museo Girón. Dit museum is geheel gewijd aan de invasie van 1961 in Varkensbaai.

 

Dag 9-12: Trinidad

Vandaag reis je naar Trinidad, één van de oudste steden van Cuba. Nergens op Cuba proef je meer de koloniale tijd dan in Trinidad. Het oude gedeelte van de stad is net een openluchtmuseum: pastelkleurige koloniale huizen met groene patio’s en hoge houten deuren en vensters, beschermd met prachtig smeedwerk. 's Avonds kun je heerlijk eten in knusse restaurants en luisteren naar live muziek. De volgende dag maak je een fietstocht door de stad, in een zogenaamde bici-taxi. Je rijdt door de levendige buitenwijken, langs scholen, tabaks- en sigarenfabrieken, en keramiekwerkplaatsen. Volg de dag erna een workshop pottenbakken. Een bekende en traditionele keramiekkunstenaar uit Trinidad leert je de basis en helpt je om je eigen kunstwerk te maken. Daarna heb je nog een dag om Trinidad en de omgeving te ontdekken. Slenter door de klinkerstraatjes van Trinidad langs marktjes en galeries of bezoek het Museo Romántico, een oud huis wat eigendom was van een door de suikerriethandel rijk geworden familie.

Reis je met wat oudere kinderen? Dan is de avondexcursie in Trinidad misschien wat voor je! Tijdens deze excursie leer je de bars in Trinidad kennen en luister je naar de goede Cubaanse muziek, gezongen door lokale talenten.

 

Dag 13-14: Sancti Spíritus

Je reist vandaag naar Sancti Spíritus, een stad die doorgaans door veel reizigers wordt vergeten en juist daarom de moeite waard is. Je kunt vandaag besteden om de stad zelf bezoeken. Naast het centrum mag je Paroquial Mayor en Puente Yayabo (beide behorend tot de oudste bouwwerken van de stad) niet overslaan. De volgende ochtend heb je de tijd om je dag zelf in te delen. Een aanrader is een bezoek aan Lomas de Banao, een beschermd natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen door de bossen naar een waterval. Aan het einde van de middag is het tijd voor een kookworkshop, waar je het échte Cubaanse eten leert te bereiden. Natuurlijk mag je na bereiding je eigen gemaakte maaltijd proeven.

 

Dag 15-17: Varadero

Je gaat naar de laatste plaats van deze reis: Varadero. Je kunt hier heerlijk uitrusten van je Cuba rondreis voordat je weer naar huis reist. Je verblijft hier in een gezellige casa. Je kunt er ook voor kiezen om in Varadero te verblijven in een all inclusive hotel. Je bent in het belangrijkste vakantieresort van Cuba, en dat heeft Varadero met name te danken aan het witte zandstrand dat langzaam in zee loopt en het kalme water. Er zijn tientallen verschillende koraalsoorten en ook aan vissen ander onderwaterdieren is er hier geen gebrek. Naast luieren kun je op het strand dan ook duiken of snorkelen.

Een casa particular of een all-inclusive? Lees de voor- en nadelen in ons artikel over Overnachten in Varadero.

 

Dag 18: Vertrek vanuit Cuba

Het is tijd om afscheid te nemen van Cuba. Vandaag reis je terug naar huis, vanuit Havana of Varadero. Thuis word je weer teruggeworpen in het heden, of verleng je rondreis Cuba met kinderen door meer naar het oosten te reizen.

Jonathan maakte met zijn dochter Liora een soortgelijke familiereis door Cuba. Lees hun ervaringen over hun Cuba reis en het reizen met privé transfers.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Julio je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Cuba

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Cuba boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Julio geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie over vliegtickets naar Cuba.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Cuba reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze individuele rondreizen door Cuba maken we gebruik van casas particulares waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Cuba

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Cuba. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Cuba

beste reistijd cuba

Beste reistijd Cuba

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig te reizen op Cuba en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen

Is Cuba geschikt voor een rondreis met kinderen?

Zijn er op Cuba mogelijkheden om te zwemmen?

Wat zijn de leukste excursies om te doen op Cuba?

Hoe kan je duurzaam op reis naar Cuba?