Uitstoot van je reis naar Georgië (kg CO2e)

Route hoogtepunten van Georgië

Dag 1-2: Tbilisi

Vandaag begint de rondreis langs de hoogtepunten van Georgië in Tbilisi! Je hebt meteen een dag vrij om de stad alvast te ontdekken of bij te komen van je reis. Het is nu ook de perfecte tijd om op ontdekkingstocht te gaan in de hoofdstad van Georgië. Tbilisi ligt in een dal aan de rivier de Mtkvari. Zo vind je er veel straatjes met restaurantjes en terrassen. Ook is er een kabelbaan met meerdere opstappunten waarmee je verschillende delen van de stad kunt bereiken. Hiernaast staat Tbilisi bekend om de vele botanische tuinen waar je wandelingen kunt maken en de planten en bloemen kunt bewonderen.

Met de trein naar Georgië. Het is misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar het is erg goed te doen. Ook kom je onderweg langs de mooiste bestemmingen in Europa. Lees meer Georgië tips op de blog van Yvonne van der Laan.

Dag 3-4: Sighnaghi en Kakheti

Tijdens je reis naar Sighnaghi stop je onderweg bij het Bodbe klooster. Dit is één van de grootste pelgrimsoorden en hoogtepunten van Georgië. Aangekomen in Sighnaghi ontdek je de prachtige stad. Je verblijft hier in een guesthouse gerund door een lokale familie, waar je je eerste huisgemaakte maaltijd kan proeven. Wat kunnen Georgiërs goed koken! De dag erna verken je Kakheti, een cultureel belangrijke streek van Georgië en tevens één van de productiefste wijnregio’s. Hier kan je lekker ontspannen en genieten van een glas beroemde Tsinandali wijn in de aanpalende wijnmakerij. 

Dag 5-6: Kazbegi

Je vertrekt richting de hoge Kaukasus en onderweg bezoek je het oude Ananuri fort. Na dit fort stijgt de weg pas echt naar letterlijk en figuurlijk grote hoogtes. Je kijkt je ogen uit. Wit besneeuwde toppen van meer dan 4000 meter verschijnen aan de horizon. Je verblijft in Kazbegi, een klein dorpje en het toeristische hart van deze bergstreek. Na een nachtje uitrusten, kun je in de ochtend naar de Gergeti kerk van de Heilige Drievuldigheid klimmen (Duur: 2-2, 5 uur. Niveau: gemiddeld. Stijging 377 m/ Daling 377 m). Deze iconische kerk is te zien op vrijwel alle kaften van reisgidsen over Georgië, want hij ligt precies voor Mount Kazbegi (5047 meter hoog) en als je geluk hebt met het weer kun je deze prachtig zien liggen. Wil je wat meer wandelen, rijd dan in de middag naar het dorp Juta, vanaf hier kun je wandelen naar de voet van de de Chaukhi berg.

Dag 7-8: Mtskheta en Uplistsikhe

Vandaag maak je een spectaculaire paardrijtocht door het Kurko-bos. Ook kan je optioneel in Uplistsikhe de prachtige groene pas wandelen. Je kan het landschap hier bijna tropisch noemen door de hoeveelheid regenval. In de avond staat een diner en wijnproeverij op het programma bij het guesthouse. De volgende ochtend, na het ontbijt, heb je de mogelijkheid om de Bagrati-kathedraal (UNESCO) te verkennen en een wandeling door de stad Kutaisi te maken.

Een reis naar de hoogtepunten van Georgië is niet compleet zonder een verblijf bij lokale families en de leukste pensions. Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid centraal staat.

Dag 9: Svaneti

Vanuit Kutaisi rij je naar Okatse Canyon. Dit is een fantastische kloof die op sommige plekken 100 meter diep is. Je kunt de kloof verkennen op spectaculaire houten loopbruggen die langs de rotswanden hangen. Vervolgens zet je je reis voort richting Mestia, waar een heerlijk diner op je wacht in het guesthouse van vandaag.


 

Dag 10-12: Mestia

De komende drie dagen overnacht je ook in Mestia. Eerst breng je een bezoek aan Ushguli, een afgelegen bergdorpje met veel torenhuisjes met zicht op de hoogste berg van Georgië, de Sjchara (5193 m). In Ushguli kun je ervoor kiezen een wandeling te maken naar de Sjchara gletsjer en neem je aan het eind van de dag deze weg terug naar Mestia. Op één van deze dagen rijd je naar het startpunt van de Chalaadi trail. Deze trail brengt je uiteindelijk naar de Chalaadi gletsjer. Geniet van de verschillende landschappen en uitzichten die dit gebied te bieden heeft. Deze trail duurt ongeveer 6 tot 7 uur en is prima te doen voor iedereen die van wandelen houdt. Na je tweede nacht in Mestia loop je langs de rivier en wandel je langs boerderijen. Ook voert de weg door een prachtig naaldbos en na een flinke klim door het bos kom je aan bij de Shdughra waterval.

Dag 13-15: Kutaisi

Een stop bij het Gelati klooster mag niet ontbreken aan een reis door Georgië. Je verblijft in het leuke Kutaisi vanavond. De volgende dag daal je af naar het laagland en bezoek je Mtskheta. Het historische centrum, alsmede het Jvari klooster en de Svetitskhoveli kathedraal, staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna rijd je terug naar de hoofdstad, waar je nog een paar uur voor jezelf hebt. Geniet nog eenmaal op een gezellig terras van de heerlijke Georgische keuken. Na het bezoeken van alle hoogtepunten in Georgië word je na je ontbijt bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor de reis terug naar huis.

 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Mari je wensen door en zij stuurt je een voorstel.

 

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Georgië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Vliegtickets rondreis Georgië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Georgië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Mari geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid. 

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

Reisadvies Georgië

Alle praktische informatie voor een rondreis Georgië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Georgië

rondreis-georgie

Beste reistijd Georgië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.