Uitstoot van je reis naar Tanzania (kg CO2e)

Wat is een luxe reis van Better Places?

  • Verblijf in luxe boutiquehotels en ecolodges
  • Individueel reizen in een ontspannen tempo
  • Veel privé-excursies en tours
  • Volop persoonlijke aandacht tijdens de gehele reis
  • Rondreis met eigen privé safari wagen met chauffeur/gids 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op safari in Tanzania te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden

Route luxe Tanzania reis

 

Dag 1-3: Arusha

Je luxe Tanzania reis begint in Arusha, waar je 3 nachten verblijft. De uitgestrekte stad Arusha ligt aan de voet van de berg Meru en staat bekend als de safarihoofdstad van Noord-Tanzania. In de ochtend van dag 2 komt een vertegenwoordiger de reis doornemen. Je maakt ook een wandeling met lokale gids door de omgeving, en bezoekt een Fair Trade koffieplantage waar je meer leert over het koffieproces.

Je verblijft in een kleinschalige villa temidden van een koffieplantage. Je kunt er wandelen door de Afrikaanse tuin of heerlijk uitrusten op het terras met zwembad. De villa is met lokale materialen gebouwd en de ingrediënten voor de maaltijden zijn tevens lokaal. Er worden diverse projecten ondersteund, waaronder voor educatie en zwerfhonden. De villa heeft tevens een Green Policy, waarbij ze naast verspilling tegengaan ook aandacht besteden aan het planten van bomen.

 

Dag 4-5: Tarangire Nationaal Park

Je privé auto met privé chauffeur staan voor je klaar om je naar Tarangire Nationaal Park te rijden. De komende dagen staan in het teken van safari. Het park bestaat uit granieten ruggen, riviervalleien, gemengde vegetatieve landschappen en vrije zwervende dieren. Met de 550 verschillende vogelsoorten is het ideaal voor vogelliefhebbers; nergens anders in Oost Afrika zul je zoveel verschillende vogelsoorten in een gebied vinden. Behalve de grote kuddes olifanten staat het park ook bekend om zijn grote kuddes buffels. Ook veel andere grazers zoals impala's, gazelles, zebra's en gnoes kom je tegen.

Hoeveel dagen in Tanzania je nodig hebt, is afhankelijk van de route die je aflegt. Reis je af naar het veelzijdige Tanzania, dan is het aan te raden om niet alleen op safari te gaan, maar ook de andere hoogtepunten van het land te verkennen. Lees meer

 

Dag 6-7: Lake Manyara Nationaal Park

Je zet je luxe Tanzania reis voort, en je bestemming is Lake Manyara Nationaal Park. Het park is beroemd om zijn boom klimmende leeuwen, de grote (migrerende) flamingo populatie en de verscheidenheid aan apen. Buffels rollen zich in de modder van het alkaline meer terwijl giraffen statig las de oever van het meer lopen, en olifanten lopen schijnbaar moeiteloos de steile helling van de Rift Valley Escarpment op terwijl pelikanen landen in het meer. Je maakt ook een wandeling met gids naar Rhotia Valley’s Coffee Corner, om daar de allerbeste koffie te proeven en te genieten van de uitzichten.

De kleinschalige accommodatie waar je overnacht bevindt zich op zo'n 3 kwartier buiten het park. De lodge heeft 15 verblijven en is gebouwd met lokale materialen. Groente en kruiden komen uit eigen tuin en de lodge draait volledig op zonne-energie. Bijna al het personeel komt uit het naastgelegen dorp, en de opbrengsten van het overnachten gaan naar het kinderhuis naast de lodge. Door hier te logeren draag je dus vanzelf een steentje bij.

 

Dag 8-11: Serengeti Nationaal Park

De naam Serengeti komt van het Maasai woord Siringiti, “uitgestrekte vlakte”, en het park is een van de beroemdste en indrukwekkendste parken van Afrika. De dieren bewegen zich door het park volgens de zogenoemde ‘migratie', en hopelijk kun je de oversteek van de gnoes meemaken. De komende dagen staan een en al in het teken van safari.

In de Serengeti overnacht je 2 nachten in het centrale deel en 2 nachten in het noordelijke deel, nabij de Mara rivier. Beide luxe kampen hebben slechts 12 tenten, en werken volgens een duurzaam beleid. De park fees en camping fees worden besteed aan conservatie. Daarnaast worden zoveel mogelijk Tanzanianen in dienst genomen, worden vrouwen ook in alle lagen aangenomen en maken ze gebruik van zonne-energie. Tevens worden opvanghuizen en scholen geholpen door hun principe "Giving back is paying forward".

 

Dag 12-13: Ngorongoro Krater

De Ngorongoro krater is ‘s werelds grootste intacte caldera. Vanaf de kraterrand, voordat je afdaalt in de krater van deze uitgedoofde vulkaan, heb je een prachtig uitzicht. Binnen Ngorongoro is de variatie aan zowel landschappen als wild ongekend. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de ‘Big Five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel), en maak je ook kans om de zeldzame zwarte neushoorn te zien.

In de buurt van het nabijgelegen dorpje Karatu overnacht je in een lodge met 24 kamers. Het heeft een huiselijke sfeer en er is een mooie tropische tuin met zwembad. Het restaurant serveert heerlijke maaltijden uit eigen moestuin. Het personeel wordt hier bijzonder goed verzorgd, wat uitstraalt naar de service voor gasten. De eigenaren steunen onder andere een lokale speeltuin en een kindertehuis.

 

Dag 14-18: Zanzibar

Je vliegt rechtstreeks naar Zanzibar, een vlucht van 1 tot 1,5 uur. Het eiland wordt gekenmerkt door prachtige witte zandstranden, omzoomd door palmbomen en omringd door turquoise wateren met koraalriffen vol exotische zeeleven. Dit onderwaterparadijs is een mekka voor watersportliefhebbers. De oude stad van het eiland, Stone Town, heeft een doolhof van smalle steegjes met boetieks, bars, restaurants, levendige bazaars, moskeeën en sierlijke Arabische huizen dat meer dan de moeite waard is te ontdekken.

De laatste accommodatie van deze luxe Tanzania reis is een kleinschalig resort met 6 villa's. Je verblijft in een Afrikaans ingerichte luxe villa, en het gebruik van onder andere kajaks, snorkelspullen en waterschoenen is inbegrepen. Er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie alsook regenwater. Het resort heeft tevens een eigen moestuin met fruit, groente en kruiden.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Karin en Astrid je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Tanzania

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tanzania boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Karin en Astrid geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Tanzania reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tanzania maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tanzania

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tanzania. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tanzania

beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania