Paspoort en visum

Slovenië is lid van de Europese Unie en je hebt voor een reis naar Slovenië dus ook geen visum nodig. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart volstaat.

NB. In het buitenland is een rijbewijs géén geldig identiteitsbewijs. Lees meer.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Voor Slovenië heb je geen inentingen nodig. Er komt geen malaria voor in Slovenië. Ga je naar Slovenië reizen, laat je dan ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

In Slovenië kun je in principe veilig reizen. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Geld en pinnen

In Slovenië betaal je met de Euro.

Er zijn vrijwel overal pinautomaten in Slovenië die op passen met cirrus of maestro werken.

Tijdsverschil

Slovenië ligt in dezelfde tijdzone als Nederland en België dus er is geen tijdsverschil.

Elektriciteit

De stopcontacten in Slovenië werken gewoon op 220 volt en er passen dezelfde stekkers op als bij ons. Je hebt dus geen reisstekker nodig.

Kleding

Slovenië heeft aan de kust een Mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers, waarbij de temperatuur kan oplopen tot boven de 30 graden. In de zomer is lichte, katoenen kleding voldoende. Een trui en regenkleding of paraplu kunnen natuurlijk altijd van pas komen.

De lente is de beste tijd voor actieve rondreizen. Het weer is dan aangenaam warm en er valt minder neerslag dan in de zomer. Neem in de lente en de herfst iets warms mee voor de koele avonden.

Reisinformatie

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.