Maak kennis met Frank, reisspecialist Madagaskar

Twaalf jaar reisde Frank als reisbegeleider door Afrika en Madagaskar behoorde altijd tot zijn favorieten. “Ik was regelmatig een paar maanden achter elkaar op Madagaskar te vinden”, vertelt hij. “Op een gegeven moment heb ik hier iemand leren kennen en besloot ik te blijven. Mijn toenmalige werkgever was niet tevreden over zijn lokale agent en vroeg mij of ik een eigen reisagentschap wilde openen met hem als eerste klant. Dat heb ik in 2011 gedaan en het liep eigenlijk meteen goed.”

Unieke natuur en cultuur

De flora en fauna van Madagaskar zijn heel bijzonder, doordat het eiland van het moedercontinent afbrak voordat zoogdieren en mensen zich begonnen te ontwikkelen. Daardoor is de evolutie op het eiland anders verlopen dan op het vasteland. Op Madagaskar vind je geen Big Five, maar unieke diersoorten zoals de maki’s. Ook de bomen en planten zijn uniek, zoals de baobabsoorten die hier voorkomen. “Alles is anders dan op het vasteland”, zegt Frank. “Dat geldt ook voor de mensen. Tweeduizend jaar geleden zijn de eerste bewoners hier aan land gekomen vanuit Zuidoost-Azië. Ze hebben het centrale hoogland gekoloniseerd. De tweede golf mensen vanuit die regio introduceerde rijst en rijstterrassen, waardoor het binnenland precies op Vietnam en Borneo lijkt. Vijfhonderd jaar geleden kwamen de eerste Afrikanen hier aan de kust wonen en zij namen de koe mee, de zeboe. De rijst en de zeboe zijn het symbool van de twee culturen die hier samenleven.”

Benieuwd naar reiservaringen van klanten in Madagaskar? Lees meer op deze blog!

Contact met de locals

Frank heeft jarenlange ervaring als reisspecialist Madagaskar en bouwde een groot netwerk op met reispartners in het land. Een persoonlijke aanpak staat hoog in het vaandel en reizigers kunnen altijd contact met hem opnemen via mail of Skype. “Ik probeer reizen samen te stellen die anderen niet aanbieden”, zegt hij. “Ik ga graag van de gebaande paden af en zoek het avontuur op. Duurzaam toerisme vind ik ook heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan dorpsbezoeken waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking, die bovendien kan profiteren van het toerisme. Ik woon in Antsirabe en stel reizigers altijd voor om een dagje extra te blijven. Dan pakken we onze mountainbikes en rijden we het platteland op. We bezoeken natuurlijke fenomenen als vulkaankraters, maar fietsen ook door de dorpen en bezoeken marktjes, scholen en kerkjes. De beste plattelandservaring van het hele land, mede dankzij de vriendelijke en enthousiaste bevolking.”

Tsingy: puntige rotsmassieven

Eén van de favoriete plekken van Frank zijn de tsingy, kalkstenen rotsmassieven in het noorden en het westen van het land. Deze rotsen zijn uit de oceaan opgedrukt door wrijving van tektonische platen. Door de vulkanische activiteit op het eiland ontstonden zure regens, die voor erosie van de rotsen zorgden. Daardoor ontstonden puntige, ruige rotspartijen die vrijwel nergens anders voorkomen. “Dit fenomeen is geweldig om te zien”, zegt Frank. “Daarnaast vind ik de witte stranden van Madagaskar ook prachtig. Er zijn volop onbewoonde eilandjes, maar ook kustplekken die zijn ingericht voor de ideale strandvakantie. Je kunt er bovendien surfen, snorkelen en prachtige duiken maken.”

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Walvismigratie

Ben je in juli, augustus of september op Madagaskar, dan mag je de walvismigratie niet missen. “Walvissen komen vanuit Antarctica hier om hun baby’s te baren en te voeden en dat is heel spectaculair”, zegt Frank. “Toch is mijn gouden tip: kom zo vroeg mogelijk in het jaar naar Madagaskar. De lange regentijd eindigt eind maart en dan is het landschap knalgroen, met rijstterrassen vol frisgroene plantjes. De meeste mensen komen pas vanaf juni, maar dan is het groene er alweer af. De beste reisperiode is net na de regens, in april en mei. Je hebt het land en de mensen dan bovendien helemaal voor jezelf. Ideaal!”

Plan je reis naar Madagaskar

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Stel je eigen Madagaskar reis samen

Better Places brengt je rechtstreeks in contact met Frank, je reisspecialist Madagaskar. Samen met hem stel je je Madagaskar reis samen. Frank kent Madagaskar door en door en kan je dus goed adviseren. Persoonlijk contact staat centraal, niet alleen bij het samenstellen van je reis, maar ook als je eenmaal ter plaatse bent.

Gemak en garanties

Als je reisprogramma van onze Reisspecialist Madagaskar helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.