Maak kennis met Maaike

Maaike was in 2014 eigenlijk van plan om een reis naar een andere bestemming te boeken, maar veranderde op het laatste moment van mening. Voor hetzelfde bedrag kon ze een week langer in Nepal blijven en daarom besloot ze daar twee weken rond te reizen. Dat bleek een goede beslissing. “Ik verloor mijn hart aan Nepal”, vertelt Maaike. “Ik kwam er ook de liefde van mijn leven tegen, trekkinggids Chuda. Een half jaar na thuiskomst vertrok ik weer naar Nepal en inmiddels wonen we samen in Kathmandu.”

Op zoek naar de rode panda in Nepal

Van huis uit is Maaike jurist en ze werkte jarenlang in de verzekeringswereld. In Nepal zette ze samen met Chuda hun eigen reisbureau op. Chuda werkt al vijftien jaar in het toerisme en hij heeft een groot netwerk. “Ik vind het heel leuk om nieuwe bestemmingen en activiteiten te zoeken voor ons reisaanbod”, vertelt Maaike. “Wij willen reizigers het hele land laten zien, want ook het weinig bezochte westen en oosten hebben veel te bieden. In het oosten kun je bijvoorbeeld op zoek naar de rode panda, bij een lokale gemeenschap die zich inzet voor het voortbestaan van deze dieren. We vinden duurzaam reizen heel belangrijk: we belonen onze medewerkers goed, reizen waar mogelijk ecologisch verantwoord en werken alleen samen met lokale gidsen en met door locals gerunde guesthouses. Zo zorgen we dat de Nepalezen direct van het toerisme profiteren.”

Rondreis Nepal – Grote diversiteit

Maaike vindt het belangrijk om haar reizen op maat samen te stellen. Ze wil dan ook precies van reizigers weten waar hun interesses liggen. “Nepal is zo gevarieerd dat ik een reis helemaal op specifieke wensen kan afstemmen”, vertelt Maaike. “Dat vind ik ook zo mooi aan dit land. Het is zo divers, zowel qua natuur als cultuur. Het is heel bijzonder om te zien hoe Nepalezen met elkaar omgaan. Er wonen hier Hindoes, Boeddhisten, moslims en Christenen en iedereen viert samen elkaars feestdagen. Er zijn wel zeventig feestdagen per jaar en daardoor is hier altijd iets te beleven.”

Homestays op het platteland van Nepal

Als reiziger kom je in Nepal gemakkelijk in contact met locals. Je kunt bijvoorbeeld kookworkshops volgen bij mensen thuis, een middag gaan pottenbakken of een thangka, een Boeddhistische schildering leren maken. Ook homestays zijn volop beschikbaar. “Wij bieden bijvoorbeeld homestays aan in het dorp van mijn partner Chuda”, zegt Maaike. “Daar leef je even samen met de Nepalezen. Een unieke ervaring.

Onvergetelijke trekking in de Mustang vallei

Maaike’s favoriete plek in Nepal is de Mustang Vallei. Hier kun je prachtige meerdaagse trekkings maken en de landschappen zijn enorm gevarieerd. “In één dag liepen we van de groene velden met jaks naar besneeuwde bergtoppen en vervolgens naar rode rotsen”, zegt Maaike enthousiast. “De dorpen zijn daar nog heel traditioneel. In een klein dorpje zagen we hoe een herder al het vee van het dorp vanuit de bergen naar huis bracht. Alle koeien en geiten wisten precies wat hun huis was en liepen zelf het juiste hek door. Prachtig om te zien.” Het maken van een trekking is Maaike’s gouden tip voor een reis naar Nepal. Het hoeft geen zware tocht te zijn, er zijn ook wandelingen in het Annapurna-gebergte waar je maar twee tot drie uur per dag loopt. “De sfeer op de wandelpaden en in de guesthouses mag je niet missen. Dat is één van de vele ervaringen die Nepal zo bijzonder maken.”

Plan jouw reis naar Nepal

Ben je op zoek naar een bijzondere Nepal rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Maaike, de reisexpert in Nepal. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Maaike.

Ondersteuning voor én tijdens je Nepal rondreis

Reisspecialist Nepal Maaike helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Nepal rondreis, ze is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Maaike te allen tijde bereiken per WhatsApp. Daarnaast geeft Maaike je haar eigen tips voor leuke restaurantjes en café’s tijdens je rondreis.