Let op: helaas is het vanwege de grote drukte niet meer mogelijk om een aanvraag te doen met vertrek in de maanden juli of augustus. Voor de overige maanden is dat nog wel mogelijk. Wil je graag in de zomermaanden naar Indonesië, dan kun je vanaf september een aanvraag doen voor de zomer van 2025. Wil je deze zomer graag op reis? Kijk dan eens naar onze reizen naar Sri Lanka, Slovenië, Kroatië of Griekenland.

Uitstoot van je reis naar Indonesië (kg CO2e)

Route rondreis op Flores en Lombok

 

Dag 1: Aankomst Flores

Vanuit Ende, waar je landt, reis je met een transfer naar het dorpje Moni. Dit dorpje ligt aan de voet van de Kelimutu-vulkaan.

Vroeg in de ochtend rijd je naar de Kelimutu-vulkaan. Hier zie je de zon opkomen boven de drie gekleurde kratermeren! Je kunt met je lokale gids een wandeling maken langs dorpjes, koffieplantages en een kleine waterval. De rest van de dag heb je vrij om te genieten van de mooie omgeving van de ecolodge waar je verblijft. Het is ook mogelijk om met de chauffeur dorpjes te bezoeken, waar de ikat van deze streek worden gemaakt.

 

Dag 2-4: Riung

Een reisdag met enkele interessante stops: een traditioneel Lio-dorp, het museum waar Sukarno ooit in ballingschap zat en het strand met de groene stenen. Daarna steek je het eiland over naar de noordkust. Je rijdt via mangrovebossen en komt uiteindelijk aan in het visserdorpje Riung. Hier verblijf je 2 nachten in een lokaal huisje.
Met een boot en lokale gids doe je een snorkeltocht naar het 17 eilanden Marine Park. Je ziet vliegende honden rondvliegen, gaat snorkelen op verschillende plekken en geniet van een heerlijke barbecue op een afgelegen strandje.

Wil je een prachtig avontuur beleven samen met heel je gezin? Bekijk dan onze Indonesië met kinderen rondreis en doe inspiratie op!

 

Dag 5-6: Bajawa trekking

Op naar de zuidkust. Onderweg stop je bij de warmwaterbronnen van Soa. Je kunt hier badderen onder een waterval van natuurlijk warm water! Je komt aan in het stadje Bajawa, dat op ca. 1100 hoogte ligt en ’s avonds dus flink koeler kan zijn.

De eerste dag van de trekking naar het traditionele dorpje Belahragi. Het is een pittige wandeling van ca. 4 uur, grotendeels omhoog. De uitzichten over het landschap onderweg zijn indrukwekkend: aan de ene kant de uitgestrekte vallei en aan de andere kant de piek van de Inerie-vulkaan. Je bent deze nacht te gast in Belahragi en je slaapt in een van de traditionele huizen. Er wordt een welkomstceremonie gehouden en je kunt ervaren hoe mensen leven in dit traditionele dorp, ver weg van de bewoonde wereld.

 

Dag 7-9: Ruteng

Vandaag wandel je ongeveer 1,5 uur naar beneden, naar de weg waar de auto en chauffeur je opwacht. Vandaag reis je door naar de stad Ruteng, eerst via de zuidkust en daarna de binnenlanden in waar je verblijft in een kleinschallige accommodatie. Ook Ruteng ligt weer op hoogte en is dus relatief koel. Met een lokale gids maak je een mooie fietstrip door de omgeving rond Ruteng: dorpjes, velden en lokale mensen die hun dagelijkse activiteiten doen. In de middag ga je per auto naar de Liang Bua grot: hier werd enkele jaren geleden het skelet van de hobbit-mens gevonden en ter plekke is hier een kleine tentoonstelling over.

Op Reisgraag scoren we een gemiddeld cijfer van een 9,3! Lees hier de verschillende ervaringen.

 

Dag 10-11: Labuan Bajo

Per auto reis je vandaag naar de havenstad Labuan Bajo. Onderweg stop je uiteraard bij de beroemde rijstvelden in de vorm van een spinnenweb, bij Cancar. Een lange afdaling met tientallen haarspeldbochten brengt je in de middag bij Labuan Bajo. Hier verblijf je 2 nachten in een heerlijk resort.

Met de tips voor plasticvrij reizen ben je ook tijdens je rondreis op Flores en Lombok goed bezig!

 

Dag 12: Komodo National Park

Vandaag stap je aan boord van jouw privé-boot. Tijdens deze tocht ga je uiteraard op zoek naar de komodo varaan: op de eilanden Rinca en Komodo kun je met een ranger een trekking maken. Er wordt veel gesnorkeld in het Komodo Nationaal Park: bij eilandjes (Kelor), stranden (Pink Beach) en ook midden op zee bij Manta Point! Als je geluk hebt kun je hier zwemmen met manta’s. Het is ook nog mogelijk om naar enkele mooie uitzichtpunten te klimmen, bijvoorbeeld op het eiland Padar.

 

Dag 13-14: Gili Asahan - Lombok

Op Gili Asahan waan je je in een klein paradijsje. Omgeven door de natuur, strand en de helderblauwe zee, kun je genieten van de rust en schoonheid van dit eilandje. Echte relax-time! Het is ook mogelijk om boot- en snorkeltripjes te maken naar andere eilanden in de omgeving. Ook hier verblijf je in een eco-resort.

In deze rondreis op Flores en Lombok is 1 binnenlandse vlucht opgenomen. Wil je liever niet vliegen? Vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

 

Dag 15-17: Tetebatu

Terug de binnenlanden in van Lombok, begint de dag met een wandeling met een lokale gids door rijstvelden in de omgeving van Tetebatu. Je eindigt bij het dorp Pringgasela, waar je ook een lokale lunch krijgt en bij Mr. Mu overnacht. In het dorp kun je zien hoe op traditionele wijze stoffen worden geweven. Daarnaast bezoek je andere dorpjes, waar rotan wordt geweven en aardewerk wordt gemaakt.

Er is niets leuker tijdens je reis dan écht met de locals in contact komen. Bij een homestay is dat juist waar het om gaat! Comfortabel genieten bij Mr. Mu.

 

Dag 18-20: Gili Air

’s Morgens word je opgehaald en naar de haven van Padangbai gebracht. Hier stap je op een boot die je in ongeveer twee uur naar het eiland Gili Air brengt. Dit eiland ligt voor de kust van Lombok. Je verblijft de komende dagen in een heerlijk hotel met een zwembad en een fijne tuin. Er is geen gemotoriseerd verkeer op het eiland, dus het is lekker rustig. Bij de vele restaurantjes is het ’s avonds gezellig druk. Je kan mee met een snorkeltocht naar de andere eilanden in de buurt of een ontspannen wandeling maken rond het eiland. Geniet van de zonsopkomst aan de ene kant en de zonsondergang aan de andere kant van het eiland.

 

Dag 21: Sanur - Bali

Met de snelboot ga je weer terug naar Bali. Een transfer brengt je naar het laatste hotel van deze reis, aan het mooie strand van Sanur. Hier kan je nagenieten van de prachtige reis die je achter de rug hebt. Pak een goed boek, zak achterover op een comfortabele strandstoel en geniet van het paradijs dat Bali heet. Vanuit Denpasar vlieg je hier weer huiswaarts.

Op Reisgraag scoren we een gemiddeld cijfer van een 9,3! Lees hier de verschillende ervaringen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Emile en Nettert je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Indonesië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Indonesië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Emile en Nettert geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Indonesië reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Indonesië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Indonesië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Indonesië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Indonesië

rondreis-indonesie

Beste reistijd Indonesië