Ben je een echte natuurliefhebber, foodie in hart en nieren of geïnteresseerd in geschiedenis en cultuur, dan is een individuele rondreis Spanje een aanrader. Het is een prachtig vakantieland voor jong en oud. Maak (meerdaagse) wandeltochten, leer de locals kennen bij een gastronomische proeverij en fiets door eeuwenoude steden. Ben je nog niet om? Lees dan onze Spanje inspiratie!

Inspiratie voor Spanje


Spanje is meer dan alleen zon, zee en strand. We hebben maar liefst 3 Spanje reisspecialisten die jou inspireren om het prachtige Spanje te ontdekken. Of je nou een natuurliefhebber bent, van lekker eten houdt of juist de cultuur interessant vindt: zij weten hoe ze jou moeten inspireren om een rondreis in Spanje te maken. Op deze pagina vind je Spanje inspiratie. Welke hoogtepunten en minder bekende plekken wil jij graag toevoegen aan jouw rondreis door Spanje?
 

Spanje inspiratie voor wandelaars


Spanje heeft de wandelfanaten veel te bieden. Een van de mooiste plekken om te wandelen in Spanje is Picos de Europa. De diepe kloven en ruige rotsformaties hier verwacht je niet snel in Spanje. Een populaire wandeling in dit nationale park is de Ruta del Cares. De gehele wandeling is maar liefst 24 kilometer lang!
In het noorden van Spanje zijn nog meer mooie natuurgebieden om te wandelen. Je kunt bijvoorbeeld een pelgrimsroute naar Santiago de Compostella lopen. Deze wandeltocht brengt je langs de kust van Noord-Spanje en start in San Sebastián.
 

Cultuur en mooie steden in Spanje


Voor een culturele trip gaan mensen vaak naar Sevilla, Barcelona of Valencia. Maar de hoofdstad Madrid heeft ook veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld een van de grootste paleizen ter wereld, het Koninklijk Paleis, en de bijzondere Almudena-kathedraal. Op haar blog 'Corners of the world' deelt Jessica ook verschillende food hotspots in Madrid. Ook in de omgeving van Madrid kun je veel doen. Bezoek bijvoorbeeld het sprookjesachtige Segovia, de voormalige hoofdstad Toledo of de traditionele molens van Consuegra.
Galicië is een regio in het noordwestelijke puntje van het land en is een van de mooiste onontdekte regio’s van Spanje. Het is een zeer groene regio en het voelt alsof je hier terug in de tijd reist. Galicië kent nog veel Keltische invloeden, waardoor het niet heel Spaans voelt.
 

Plan jouw reis naar Spanje

Ben je op zoek naar een bijzondere Spanje rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, Alba, Richard of Debora, de reisexperts in Spanje. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Rob, Alba, Richard of Debora.