Top 5 bezienswaardigheden Madrid volgens Rob

  • Templo de Debod
  • Heerlijk eten in tapaswijk La Latina
  • Koninklijk paleis en de Almudena-kathedraal
  • Plaza Mayor
  • Retiro Park

Een stukje Egypte in Spanje: templo de Debod

Je verwacht het niet, maar in het Madrileense Parque del Oeste staat een Egyptische tempel: de tempel van Debod. Debod was ooit onderdeel van de beroemde tempel van Abu Simbel in het zuiden van Egypte, maar sinds 1972 pronkt het bouwwerk in de Spaanse hoofdstad. Vanaf deze plek heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over het koninklijk paleis, de kathedraal en de historische tuinen van Madrid.

Benieuwd naar meer excursies? Lees op deze blog van alles over de leukste excursies door Spanje.

Heerlijk eten in tapaswijk La Latina

De bezienswaardigheden van Madrid bekijken is leuk, maar eerlijk is eerlijk: je bent ook in Spanje om de lekkerste tapas te eten. In tapaswijk La Latina kun je je hart ophalen. La Latina dateert uit de negende eeuw en is daarmee één van de oudste wijken van de stad. Cava Baja en Cava Alta zijn de straatjes waar je de leukste barretjes vindt. Proef verschillende tapas en ga vooral langs bij meerdere restaurants om diverse specialiteiten te proberen.

Bekende bezienswaardigheden Madrid: koninklijk paleis en de Almudena-kathedraal

Ben je klaar om weer op pad te gaan? Bezoek dan de bekendste bezienswaardigheden van Madrid: het koninklijk paleis (Palacio Royal) en de Almudena-kathedraal. Palacio Royal is één van de grootste paleizen ter wereld en heeft ruim 4300 kamers. Naast het paleis staat de Almudena-kathedraal. Het enorme bouwwerk is van buiten al indrukwekkend, maar bekijk het zeker ook van binnen. De kleurrijk beschilderde koepel is prachtig en vanaf het balkon heb je een mooi uitzicht over Madrid.

Spanje is prima per trein te bereiken. Wil je weten hoe? Lees meer over naar Spanje met de trein.

Plaza Mayor: blikvanger in de stad

Niet ver van het koninklijk paleis en de kathedraal ligt Plaza Mayor, één van de oudste en mooiste pleinen van de stad. Er komen negen wegen uit op het plein, dat alleen toegankelijk is voor voetgangers. Het plein wordt omringd door kleurrijke historische gebouwen en je kunt er gezellig een terrasje opzoeken. Een ideale plek om lekker mensen te kijken.

Retiro Park: een oase van rust in druk Madrid

Wil je even de rust opzoeken, dan is Retiro Park de beste keus. Dit mooie stadspark vind je aan de rand van het centrum en je kunt er heerlijk wandelen over de brede paden. Er zijn volop schaduwrijke bankjes en het park heeft ook bezienswaardigheden als paleizen, standbeelden en een meer. Er zijn zelfs roeibootjes te huur. Lekker voor de verkoeling!

Top 5 bezienswaardigheden buiten Madrid volgens Rob

  • El Escorial
  • Colmenar de Oreja
  • Puerto Navacerrada
  • Sierra de Guadarrama
  • San Martin Valdeiglesias

 

El Escorial: klooster, paleis én mausoleum 

De bezienswaardigheden van Madrid zijn talrijk, maar ook buiten de stad is er veel te zien. Zo’n 45 kilometer buiten Madrid ligt El Escorial, een paleis, abdij en koninklijk mausoleum in één. Dit enorme complex staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en een bezoek is een grote aanrader. Zorg dat je in elk geval de 26 tombes van de koningen en hun partners bezoekt, want dat is een indrukwekkend gezicht. 

Wijngrotten van Colmenar de Oreja 

Tijd voor iets heel anders: een bezoek aan de wijngrotten van Colmenar de Oreja, een kleine vijftig kilometer buiten Madrid. Het dorp Colmenar de Oreja is sfeervol, met witgekalkte huizen en een typisch Spaans plein. De regio staat bekend om haar uitstekende wijnen, die worden opgeslagen in karakteristieke wijngrotten. De meeste huizen in het dorp hebben hun eigen wijngrot. Dé kans om de beste wijnen uit het gebied te proeven. 

Skiën in Puerto Navacerrada 

Dacht je bij ‘de leukste bezienswaardigheden van Madrid’ aan skiën en wintersport? De kans is groot van niet, maar toch is het in de wintermaanden mogelijk. In Puerto Navacerrada ligt een piste van tien kilometer lang, op een hoogte van 1700 tot ongeveer 2200 meter. En het mooie is: vanuit de stad rijd je er in een uurtje naartoe.  

Better Places gelooft dat reizen de wereld een klein beetje mooier kan maken. Leer hier meer over de positieve impact van reizen!

Wandelen in de bergen van Sierra de Guadarrama 

Ben je niet zo’n wintersporter, maar wél dol op wandelen? Dan is het nationale park Sierra de Guadarrama een aanrader, een uur rijden vanuit Madrid. Dit gebied heeft zeven bergpieken hoger dan 2000 meter en het park beschikt over een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Zorg dat je in elk geval één van de mooie valleien meepikt, zoals de Valle de la Fuenfria en de Valle del Lozoya. Met een beetje geluk zie je tijdens je wandeling zelfs steenbokken of reeën.  

Het strand van San Martin Valdeiglesias 

Voor mooie stranden hoef je niet per se naar de Spaanse costa’s. Je kunt ook een heerlijk dagje doorbrengen aan het strand van San Martin Valdeiglesias, aan de waterplas Pantano de San Juan. Kajakken kan hier ook. Het strand is nog geen uur rijden vanuit de stad en het is een welkome afwisseling na een paar dagen in het drukke stadsleven.  

Plan jouw reis naar Spanje

Ben je op zoek naar een bijzondere Spanje rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, Alba, Richard of Debora, de reisexperts in Spanje. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Rob, Alba, Richard of Debora.

Beste reistijd Spanje

Reisexpert Rob, die al jaren in Spanje woont, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Spanje vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijkt hij naar het klimaat, en naar de drukte in de verschillende maanden. Lees meer over de beste reistijd van Spanje.