De mooiste ervaringen tijdens je Spanje reis beleef je met de Spanjaarden zelf. Zo steun je bovendien ook de lokale en kleine ondernemers. Een duurzame keuze dus! Dat is precies wat schrijfster Marion Hoogwegt in haar nieuwe boek laat zien. ‘Duurzaam door Spanje’ geeft een kijkje in het leven van 35 Spaanse ondernemers die ervoor kiezen om een duurzame invulling aan toerisme te geven. De ideale voorpret voor je eigen Spanje reis, waarbij de lokale beleving altijd centraal staat.

Krijg het boek cadeau

Ter gelegenheid van ons 10-jarige bestaan krijgt iedereen die in april of mei 2024 een reis naar Spanje boekt van ons het boek 'Duurzaam door Spanje' cadeau! Je kunt het boek ook bestellen via deze site. De kosten zijn € 24,95.

Image
Duurzaam door Spanje

Duurzaam door Spanje

In 2023 maakte Marion Hoogwegt in een camperbusje een roadtrip door Spanje om lokale ondernemers te interviewen over hun leven en werk. Het resultaat is een 320-pagina’s tellend boek vol prachtige portretten met foto's van bevlogen Spanjaarden die zich inzetten voor het behoud van natuur, cultuur, tradities en samenwerking met lokale producenten en bevolking. Een aanpak die helemaal aansluit op onze missie als reisorganisatie en B-Corp. Diverse ondernemers die in het boek aan bod komen, zijn ook onderdeel van onze Spanje reizen. Van beren spotten met een lokale gids in het Somiedo natuurpark tot traditionele ‘queso casin’ proeven bij kaasmaker Marigel.

Positieve impact maken

Duurzaam reizen gaat over meer dan de CO2 die je uitstoot met het vervoer van en naar je bestemming. Het gaat net zo goed over bewuste keuzes maken voor waar je slaapt, wat en waar je eet, over respect tonen voor de natuur en dieren en oog hebben voor de lokale cultuur. De ondernemers die Marion voor haar boek bezocht nemen je als lezer mee naar hun wereld en laten je kennismaken met hun accommodaties, streekproducten, tradities en de natuur. Ze vertellen hoe zij met hun dagelijkse keuzes bijdragen aan een duurzamere manier van leven en ondernemen. En daarmee laat het boek ook zien waaraan je als reiziger bijdraagt door te kiezen voor een reis langs dit soort ondernemers. Want ondanks dat reizen zonder ecologisch voetafdruk onmogelijk is, kan je die voetafdruk wél verkleinen en je positieve impact vergroten. En daarmee maak je meer verschil dan je misschien denkt.

Plan jouw reis naar Spanje

Ben je op zoek naar een bijzondere Spanje rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, Alba, Richard of Debora, de reisexperts in Spanje. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Rob, Alba, Richard of Debora.